Selecteer een pagina

Tegen dingen opzien

Het leven kan soms zwaar voelen of als te veel. Misschien heb je het gevoel dat je niet op de juiste plek zit qua werk, of misschien ben je niet blij met het huis waarin je woont of met je huisgenoten. Het werk dat je doet kan je tegenstaan, of het kost je moeite om je werk vol te houden. Soms ben je je niet bewust van de patronen waarin je vastzit totdat iemand anders het tegen je zegt. Marijke kreeg deze feedback van haar cliënt:

Gejaagd op het werk

Marijke: ’Op mijn werk was ik nogal gejaagd. Zelfs een cliënt zei tegen mij: ‘Je hoeft niet te haasten hoor, doe maar rustig.’ Maar ik wist niet hoe. Hoe kon ik meer rust krijgen in mezelf? Tijdens Nucleus Coach Introspectie ben ik mijn lichaam meer gaan voelen. Ik werd bewust dat ik te veel in mijn hoofd zat. Nu heb ik mezelf rust aangeleerd.’

Vrouw opgejaagd stress - Nucleus Coaching Opleidingen

Wakker maken van onbekende delen

‘Ik had een patroon aangenomen dat erg vast zat. Het bewust worden hiervan is soms wel raar en ook bijzonder. Het is net alsof delen van mij die in slaap gevallen waren nu wakker worden. Ik mag nu meer van mezelf. Ik ga nu ontdekken wat ik leuk vind, zoals met stenen gaan werken en beelden maken.’

Met een leeg hoofd meer inspiratie

‘Ik kom tot de ontdekking hoe leuk en hoe rustig ik daar van word. Mijn hoofd is dan helemaal leeg. Er komt steeds meer inspiratie echt uit mezelf. Ik kan het zelf en ik laat me niet zo gauw meer iets aanpraten. Ik mag en kan nu zelf voelen of iets goed voor mij is.’

Weer één geheel voelen

‘Mijn kindsdeel begint weer te groeien er wordt steeds meer wakker gemaakt zonder te oordelen over wat was. Mijn kindsdeel en ik worden weer één en dat is een fijn gevoel van samenhorigheid. Ik ben heel blij met deze ontdekking. Dank je wel Helma voor deze begeleiding.’

Vol hoofd met oude patronen - Nucleus Coaching Opleidingen

Missie vinden en volgen

Opleider Helma: ‘Vanaf 2009 voelde ik dat de coachmethode die ik samen met een collega ontwikkeld had veel meer mensen zou kunnen helpen. Ik voelde al jong dat ik iets wilde bijdragen aan de wereld. Ik wilde het leven voor mensen een stukje lichter maken. Dat lukte al voor een gedeelte in mijn coachpraktijk, tot ik het verlangen voelde mijn ontwikkelde coachmethode door te geven aan andere coaches en hulpverleners.’

Een optimale sfeer om te groeien

De vorm daarvoor is de opleiding Nucleus Coach Introspectie. De trainingsdagen bieden niet alleen inzicht, maar ook praktische boswandelopdrachten die je uitnodigen tot zelfreflectie. Persoonlijke Nucleus Coachsessies voegen diepgang toe, helpen belemmeringen op te ruimen. De heerlijke lunch is de kers op de taart, een moment van ontspanning te midden van jouw groeiproces. Als ervaringsdeskundige kun je daarna ook zelf coach worden in deze methode. En zo kunnen we als team samen de wereld een beetje mooier maken.

Opgeruimd hoofd en creatief - Nucleus Coaching Opleidingen

Patronen doorbreken

Als opleider merk ik dat mensen soms van alles geprobeerd hebben om van hun belemmeringen af te komen. En dat dit even werkt of niet voldoende. Je leven kan dan soms zwaar voelen en oude patronen blijven in stand. Zoals Marijke merkte helpt het wanneer iemand anders je de spiegel voorhoud en zegt: ‘Je hoeft niet zo gejaagd te werken.’ Alleen is het vaak moeilijk om zelf het patroon te doorbreken.

Schrijf je nu alvast in voor het webinar Nucleus Coach Introspectie

Het vraagt moed om je leven een andere draai te geven. Op 17 april begint de opleiding Nucleus Coach Introspectie weer. Een mooie reis met impact voor de rest van je leven. Wanneer je oude ongewenste patronen wilt doorbreken doe dan mee met het GRATIS webinar: De Coachmethode die terugval voorkomt op 7 maart.

Wil jij je direct aanmelden voor de Nucleus Coach Introspectie Opleiding? Dat kan ook: https://nucleus-opleidingen.nl/inschrijven-introspectie/

Waarschijnlijk vind je dit ook interessant:

Pin It on Pinterest

Share This