Selecteer een pagina

EHBB Oriëntatie

dag

N

Het zien of ervaren van een EHBB coachsessie

N

Het aanleren van een unieke manier om naar de hulpvraag van de kraamvrouw kijken

N

De mogelijkheid om al jouw vragen te stellen

N

Een gezellig samen zijn met vakgenoten

EHBB Orientatie dag

Als verloskundige, kraamverzorgster of doula word je vaak onverwacht gebeld om te komen helpen. Weet jij dan altijd wat je kunt doen? Hoe je een vrouw tijdens de bevalling gerust kunt stellen en haar bevalling kunt vergemakkelijken?

Dé methode voor Emotionele Hulp Bij Bevallingen (EHBB)

Nucleus Coaching heeft een coachingstechniek ontwikkeld speciaal voor Verloskundigen, kraamhulpen en doula’s die hun cliënten graag beter willen ondersteunen. EHBB staat voor Emotionele Hulp Bij Bevallingen. Het is een vorm van Nucleus Coaching voor, bij én na bevallingen.

‘In het begin dacht ik, hoe kun je nou met één of een paar EHBB sessies angst weg nemen? Maar elke keer weer werd het duidelijk dat het echt werkt.’ – Verloskundige met 30 jaar ervaring

De orientatie EHBB is geaccrediteerd bij KCKZ

De nascholing Oriëntatie EHBB is in 2021 geaccrediteerd bij de KCKZ. De organisatie heeft 6 studiepunten voor de bijscholing toegekend. Voor jou als professional betekent dit dat je direct studiepunten verdient en ook voldoet aan de voorwaarden voor jouw beroepsvereniging. In de praktijk betekent het dat je meer kennis over bevallingstrauma’s meeneemt.

Leerdoelen

De leerdoelen voor de nascholing Oriëntatie EHBB zijn:

 • PTSS en trauma leren herkennen
 • Vanuit de Nucleus Coach visie een unieke manier om naar de hulpvraag van de kraamvrouw kijken
 • Het zien en het eventueel ervaren van een EHBB coachsessie
 • De mogelijkheid om al jouw vragen te stellen
 • Een gezellig samen zijn met vakgenoten

Vergroot jouw emotionele vaardigheden

Tijdens een zwangerschap of voor een volgende zwangerschap kunnen angsten omhoog komen. De ene zwangere kan daar beter mee omgaan dan de ander. Er kan een trauma aan ten grondslag liggen. Je hebt misschien af en toe in je werk het gevoel dat je meer zou willen kunnen doen voor de vrouw die je begeleidt.

Om snel en duurzaam je angsten te verminderen die met trauma’s rondom de zwangerschap te maken hebben is EHBB heel geschikt. Het is een zachte methode die de pijn kort aanraakt maar meteen verzacht in de sessie. Hierdoor worden vrouwen niet snel meer door emoties onderuit gehaald. EHBB kun je prima inpassen in jouw werk als verloskundige, kraamverzorgster of doula. Met de orientatiemiddagen of dag leer je kennis maken met deze methode.

Kennismaken met EHBB

Je maakt tijdens deze nascholing kennis met een coachtechniek voor de kraamvrouw die uit balans is door problemen rondom de geboorte. Met deze methode leer je bevallingservaringen of trauma’s rondom de geboorte te signaleren. Je maakt kennis met een goede manier voor de kraamvrouw om nare ervaringen rond de bevalling te verwerken en daarmee haar zelfredzaamheid en draagkracht te vergroten. Ook kunnen deze cursusdagen een voorbereiding zijn voor verder contact van de kraamvrouw en haar gezin met andere professionele zorgverleners. Als dit je heel erg aanspreekt kun je meedoen met de EHBB-cursus met reductie.

Coaching zwangere vrouw met hond - 1920 x 1110 Nucleus Opleidingen - Helma Koorevaar

Voordelen op een rij

 • Vanuit de Nucleus Coach visie een unieke manier om naar de hulpvraag van de kraamvrouw kijken
 • Verbale en non-verbale signalen van knelpunten herkennen bij de kraamvrouw, baby en overige familieleden en hier passend op reageren
 • Voorlichting geven aan de kraamvrouw over het belang van praten over nare ervaringen en hoe verder hulp zoeken

Heel boeiend om te leren signalen op te pikken bij de kraamvrouw en de baby. De PTSS symptomen kan ik nu beter herkennen. Ik weet beter wat ik kan zeggen of juist niet en wanneer ik doorverwijs. Het zien van een EHBB sessie vond ik ook indrukwekkend.

Mariska, kraamverzorgster

Ook professionals dragen soms last

In jouw werk met zwangere vrouwen kunnen er soms situaties ontstaan dat je als professional zelf geraakt wordt. Soms kunnen die ervaringen onbewust een schaduw leggen over de beleving van je werk. Mooi meegenomen dat je eventueel voor jezelf ook een EHBB sessie kunt ervaren. Petra vertelt dat dit verlichting heeft gegeven tijdens de EHBB Oriëntatiemiddag.

Tijdens de Oriëntatie avonden kwam ik er achter dat ik eigenlijk zelf nog last had van een nare ervaring als verloskundige van 19 jaar geleden. Mijn doel is vooral het begeleiden van zwangere vrouwen met angsten tijdens de zwangerschap.

Maar wat een mooie bijkomstigheid dat ik voor mezelf ook verlichting ervaar over die ervaring in het begin van mijn werk als verloskundige. Nu weet ik uit eigen ervaring hoe fijn EHBB kan zijn voor zwangere vrouwen met angsten in mijn praktijk. Ik kijk er naar uit om in januari de EHBB opleiding te gaan doen.

Petra

R

Een geaccrediteerde opleiding volgen?

Een groot deel van de opleidingen van Nucleus Opleidingen wordt geaccrediteerd door KNOV, KCKZ, KTNO en de GRO opleidingen. Afhankelijk van de opleiding die je doet krijg je Nucleustudiepunten die bijdragen tot een certificaat van vakbekwaamheid.

Studiepunten verdienen

Als lid van de KNOV, KCKZ, KTNO en GRO opleidingen, verkrijg je studiepunten door het volgen van opleidingen en trainingen. Deze studiepunten bij elkaar opgeteld leiden tot certificering volgens de betreffende normering. Een deel van de opleidingen van Nucleus Opleidingen is ook geaccrediteerd en draagt dus bij aan het behalen van het certificaat. Een mooie reden dus om deze opleidingen te doen.

Testimonials

“Ik had al van collega’s gehoord over de EHBB opleiding en wilde graag eens kennismaken hiermee om er meer over te weten. Op dit moment ga ik het zelf nog niet leren toepassen. Ik wil graag vrouwen doorsturen naar collega’s die EHBB gevolgd hebben. 

Deelneemster 2020

“Het zien van een EHBB sessie vond ik heel speciaal. Er is zoveel ruimte en rust gekomen bij de vrouw dit ervaren heeft.”

Liesbeth

“Vaak dacht ik nog terug aan die nare ervaring tijdens een bevalling waar ik zelf bij was als kraamverzorgster. Wat speciaal om zelf zo’n EHBB sessie mee te maken. Ik merk dat ik er nu minder emotioneel op terugkijk.”

Vivian

Praktische informatie

EHBB les 1920 x 1110 Nucleus Opleidingen - Helma Koorevaar

Voor wie en waar

 • Verloskundigen
 • Kraamverzorgster
 • Doula’s

De locatie is wisselend en kan op aanvraag in eigen omgeving of praktijk plaatsvinden. Een optie is de nascholing volgen op een mooie landelijke locatie op de Korensingel 7, 7041 JH ’s-Heerenberg met een heerlijke lunch. Deze nascholing wordt ook online gegeven.

Coaching training 1920 x 1110 Nucleus Opleidingen - Helma Koorevaar

Wanneer Oriëntatie EHBB

Donderdag 23 november online 19 – 22.15 uur
Dinsdag 28 november online 19 – 17.15 uur
Woensdag 6 december op locatie 10 – 17.15 uur
Donderdag 7 december online 19 – 22.15 uur
Woensdag 13 december online 19 – 22.15 uur
Donderdag 21 december online 19 – 22.15 uur

Wanneer deze dagen niet passend zijn, laat het ons weten. Bijscholing op jouw locatie is ook mogelijk.

Coaching zwangere vrouw 4 - 1920 x 1110 Nucleus Opleidingen - Helma Koorevaar

Investering

Om deel te nemen aan een dag, twee middagen of avonden vragen we een vergoeding van 150 euro. Neem je een andere deelnemer mee dan betaal je ieder 25% minder. Dat is inclusief 6 studiepunten bij KCKZ. Ondernemers kunnen deze studiekosten vaak aftrekken. Bij een oriëntatiedag op locatie is een uitgebreide lunch inbegrepen.

De belangrijkste redenen op een rij

Er valt nog veel meer te vertellen over deze twee oriëntatiemiddagen. Dat doen we het liefst één op één in een persoonlijk kennismakingsgesprek maar we zetten nu nog even de belangrijkste redenen om hieraan mee te doen op een rij.

N

Een EHBB sessie meemaken

N

Weten hoe je stress van nare ervaringen binnen jouw werk kunt verminderen

N

De mogelijkheden van EHBB begrijpen voor jezelf en de vrouwen die je begeleidt

N

Een nieuwe kijk op het verwerken van nare ervaringen rondom bevallingen

Is deze opleidingsdag misschien iets voor jou?

Denk je dat deze bijscholing iets voor jou is of heb je nog vragen en wil je meer weten? Laat dan hier jouw gegevens achter. Wij nemen dan spoedig contact met je op. Wanneer je wilt aanmelden deel dan jouw adresgegevens, geboortedatum en nummer van jouw beroepsverening in het bericht.


Direct inplannen

Waarschijnlijk vind je dit ook interessant:

Klachten waarmee Nucleus Coaching werkt

Verstoorde balans

Een verstoorde werk privé balans heeft bijna altijd een grote negatieve invloed op het functioneren. Met Nucleus Coaching brengen we dit weer in Balans.

Lichamelijke symptomen

Soms ervaren mensen klachten die na medisch onderzoek niet te verklaren vallen. Dit wordt ook wel (S)OLK genoemd. Hoe kom je hier vanaf?

Stress gerelateerde klachten

Het is niet altijd meteen duidelijk dat bepaalde klachten het gevolg zijn van stress. Onderzoek naar de bron van klachten geeft daarna mogelijkheid tot verandering

Slaapproblemen

Ondanks alle tips voor een goede nachtrust zijn ze niet altijd even succesvol. Nucleus Coaching spoort de oorzaak van slaapproblemen op zodat ze verminderen of verdwijnen.

Burn-Out

Het is lastig om eigen patronen die ten grond liggen aan een burn-out zelf te doorbreken. Nucleus Coach spoort de blinde vlekken op waardoor je aan herstel kunt beginnen.

Vermoeidheid

Vermoeidheid kent vele oorzaken. Nucleus Coaching helpt de niet-medische bronnen van deze vermoeidheid opsporen zodat er energie toename ontstaat.

Onzekerheid

Onzekerheid kent diverse oorzaken en roept vaak veel vragen op. Doe ik het wel goed? Vindt ze mij aardig? Nucleus Coaching lost het probleem in de kern op.

Depressie

Er is sprake van een depressie als iemand minstens 2 weken een sombere stemming ervaart. Het aanpakken van de oorzaak met Nucleus Coaching verlicht snel.

Angsten

Angsten kunnen het leven op een onaangename manier geheel op zijn kop zetten. Door met Nucleus Coaching naar de kern te gaan speelt angst niet langer een rol in het leven.

Relatieproblemen

Een relatie verloopt niet altijd soepel en dit kan zijn weerslag hebben op het werk of andere contacten. De bron van relatieproblemen ophelderen geeft veel lucht in een relatie.

Onvruchtbaarheid

Niet altijd is onvruchtbaarheid het gevolg van lichamelijke afwijkingen. Nucleus Coaching onderzoekt de andere oorzaken die hieraan ten grondslag liggen.

PTSS

Sommige ervaringen zijn zo overweldigend en traumatisch dat de gevolgen ervan langdurig doorwerken. Nucleus Coaching helpt om een PTSS te verminderen.

Gewichtsproblemen

Emotioneel overeten bij problemen heeft vaak overgewicht tot gevolg. Nucleus Coaching helpt de achterliggende patronen duurzaam te doorbreken.

 

Trauma’s waarmee Nucleus Coaching werkt

Geweld

Het welbevinden van iemand met nare ervaringen kan langdurig klachten geven. Klachten die met Nucleus Coaching snel duurzaam worden verminderd.

Misbruik

De gevolgen van misbruik werken langdurig door. Misbruik is één van de meest schadelijke ervaringen. Met Nucleus Coaching herstel je op een diep niveau.

Verlies

Het verlies van dierbaren, werk of andere zaken geeft langdurig een gevoel van gemis, verdriet of wanhoop. Nucleus Coaching geeft het leven weer zin en richting.

Echtscheiding

Scheiden is een proces. De levenswijze aanpassen kost energie. Nucleus Coaching is heel geschikt om gemakkelijker je partner en ervaringen los te laten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laten we contact houden!

De Nucleus Methode is een methode in ontwikkeling. Er komen geregeld nieuwe inzichten bij waar jij als (aanstaand) coach je voordeel mee kunt doen. Wij delen deze inzichten graag. Ook houden we jou graag op de hoogte over de Nucleus Opleidingen die binnenkort weer starten en delen de ervaringen van medestudenten zowel tijdens als na de opleiding.

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen


Pin It on Pinterest

Share This