Selecteer een pagina

Twijfel om naar het feest te gaan

Ik moet eerlijk zijn, ik heb zitten twijfelen of ik me wel zou aanmelden. Maar, tjonge, wat ben ik achteraf blij dat ik naar het Nucleus feest ben gegaan. Vanuit Maastricht is alles ver reizen en dus stapte ik die zondagmorgen zonder rugklachten vroeg in de auto om net op tijd in Tiel aan te komen. In een knusse zaal werd ik vriendelijk ontvangen door Helma, het was er al gezellig druk. Natuurlijk was er taart met koffie en thee, het was tenslotte een feest!

De huisarts spreekt over onbegrepen lichamelijke klachten

Na het openingswoord door Helma en het tonen van haar nieuwe website, een interview met  huisarts Timmers over SOLK en een ervaringsverhaal van een andere aanwezige, was het tijd voor mijn ervaringsverhaal. Helma had mij namelijk gevraagd of ik met de aanwezigen wilde delen hoe ik van mijn rugklachten af ben gekomen. Dat zou namelijk mooi binnen het thema van het feest passen: SOLK (Somatisch Onverklaarbare Lichamelijke Klachten).

Bijpraten lunch Openingsfeest Nucleus Opleidingen

Vallen mijn klachten hieronder?

Al twijfelde ik in eerste instantie of mijn klachten wel onder deze naam vielen. Het zat namelijk zo: als bijwerking van een medicijn, bleek ik bontontkalking in mijn ruggenwervels te hebben. Omdat dit in eerste instantie niet ontdekt is, zijn er 3 wervels ingezakt. Dit zorgde voor ontzettend veel pijn in mijn rug, vooral bij beweging. Bij het opstaan uit bed, trap aflopen, uit de stoel komen verkrampten mijn rugspieren en moest ik mij echt ergens aan vasthouden om niet op de grond te vallen.

Kramp in mijn onderrug

Deze pijn was te verklaren en het vooruitzicht was dan ook dat met de tijd, de pijn zou verminderen. En gelukkig deed het dat ook. Maar toch was ik er niet helemaal vanaf. Op de meest gekke momenten kon die kramp zo weer ineens in mijn rug schieten. Zelfs als ik alleen maar rustig op de bank zat. Maar kwam die rugpijn doordat mijn ruggenwervels van vorm veranderd waren en daardoor dus ook mijn lichaamshouding? En is het dan een somatisch verklaarbare lichamelijke klacht? Of zou er toch iets anders achter zitten? 

Vooroudertrauma was de bron van mijn rugklachten

Ik zat vooraan in de zaal met Helma tegenover mij en ik legde uit wat mijn rugklachten waren en het verhaal wat er speelde. Ik weet nog dat tijdens de sessie het gevoel van ‘angst’ naar voren kwam en dat ik van daaruit ineens mijn oma zag in haar oude huis. In haar slaapkamer met mijn moeder bij haar als baby’tje. Het gevoel of ‘het weten’ dat mijn moeder niet gewenst was, kwam daarbij. 

Blog klantverhaal rugpijn verminderen - Nucleus Opleidingen

Trauma’s in je lijf

Dit bleek de kern te zijn, want er kwam daarna niets meer in mij naar boven. En dus was het tijd om het verhaal, het gevoel van mijn oma te transformeren. Nog steeds enigszins verbaasd dat het gevoel van mijn oma met mijn rug te maken had. Al wist ik wel dat trauma’s en informatie van eerdere generaties zich in je lijf kunnen manifesteren.

“Zie je wel, het werkt toch niet die Nucleus Methode!?”

Ik wist nog steeds niet of de sessie geholpen had, tot het moment, ik geloof een paar dagen na de sessie, ik ineens ontzettende kramp in mijn rug kreeg. Zie je wel, dacht ik, de sessie kon dit toch niet verhelpen. Het is toch puur lichamelijk, dacht ik enigszins gefrustreerd. Tot ik een paar weken later tot het besef kwam dat ik die verkrampingen helemaal niet meer had gehad. Het was net alsof het toen nog een laatste uitspatting was, alsof er losgelaten mocht worden wat getransformeerd was. En sindsdien heb ik geen één verkramping meer gehad!

Bewondering bij de deelnemers

Ik keek de dames en heren aan die op het feest waren en ik zag dat ze bewondering hadden omdat ik mijn verhaal durfde te delen. Ik zag dat ze blij waren voor mij, omdat ik nu van mijn pijn af ben. Ik zag herkenning, omdat ze weten wat voor moois de Nucleus Methode allemaal teweeg kan brengen. Er was zo’n fijne sfeer dat ik het niet spannend vond om mijn verhaal te doen. Al emotioneerde het mij nog wel, merkte ik aan mijn stem. Maar ik vond het wel belangrijk om mijn verhaal te vertellen.

Aandachtige luisteraars Openingsfeest Nucleus Opleidingen

Je hoeft er niet mee te leren leven

Meer mensen mogen weten dat je met SOLK niet hoeft ‘te leren leven’, zoals vaak gezegd wordt door een behandelaar. Als een klacht niet lichamelijk te verklaren is, zit er iets anders onder en met de Nucleus Methode is daar op een snelle en zachte manier achter te komen en te transformeren. Zoals ik in het begin al aangaf: ik was blij dat ik bij het feest was. Ik heb zoveel leuke, nieuwe mensen ontmoet, lekker gegeten, kennis opgedaan door het interview met de huisarts en met een goed gevulde goodiebag ging ik weer de lange reis terug naar huis.

En zoals ik die zondag al zei: “volgend jaar weer een feestje?”

Mijn rug kan het in ieder geval aan!

 

Waarschijnlijk vind je dit ook interessant:

Pin It on Pinterest

Share This