EVA Opleiding doen?

Emotionele Visualisatie Affirmatie

Lees eerst over de Opleiding EHBB Emotionele Hulp Bij Bevallingen

N

Zoek je een krachtige tool om vrouwen te helpen bij bevallingstrauma's

N

1 of 2 EHBB sessies zijn al voldoende

N

Wil je helpen om de zwangerschap en bevalling met vertrouwen tegemoet te zien

N

Genieten van deze informele manier van coachen

N

Praktische opleiding waarbij je oefent onder begeleiding van de docent

Waar bestaat de EVA Opleiding uit?

Deze opleiding lijkt veel op EHBB.

Wat is emotionele hulp bij bevallingen (EHBB)?

EHBB staat voor Emotionele Hulp Bij Bevallingen. Het is een vorm van Nucleus Coaching voor, bij én na bevallingen. Helemaal toegespitst op bevallingstrauma’s…. Meer over EHBB:

Neem gerust contact op voor meer informatie.

Wat is het verschil tussen EVA & EHBB?

EHBB is 12 jaar geleden ontwikkeld door ervaren trauma professionals. Zij kunnen ook andersoortige trauma’s begeleiden wanneer dit nodig is.

Wat is Nucleus Coaching dan?

Nucleus betekent kern en bij Nucleus Coaching wordt daar het onderbewuste mee bedoeld. De coaching bestaat uit een speciale gesprekstechniek om het onderbewuste te bereiken. De achterliggende visie van de Nucleusmethode is dat traumatische gebeurtenissen hun ontregelend effect op het lichaam uitoefenen via de hersenen (Goleman, 1996; 1998). Nucleus Coaching is gebaseerd op Evidence-Based-Practice (EBP) als (neuro)psychologie, prenatale/perinatale psychologie en epigenetica maar ook op bijvoorbeeld Traditional Chinese Medicin (TCM).

Wat zijn de voordelen van EHBB?

Met EHBB kun je als professional vrouwen voor, tijdens en na de bevalling veel meer vertrouwen geven in hun eigen lichaam zodat bevallen een prettige plezierige ervaring wordt in plaats van de nare ervaring waar de media mee vol staat. Door de vrouwen meer in balans te brengen en de vrouwen met EHBB in ontspanning te brengen wordt de bevalling prettiger en verloopt gemakkelijker. Als professional heb je zo een handvat om zwangere vrouwen die toch een zekere mate van angst hebben voor de bevalling beter van dienst te kunnen zijn. De voordelen van EHBB zijn onder meer:

  • Verbeterd zelfbeeld en vertrouwen in het lichaam van de aanstaande moeder
  • Ontspannen beginnen aan een zwangerschap en bevalling
  • Verwerken van een trauma’s rond een eerdere bevalling waardoor rust en ontspanning ontstaat
  • De negatieve herbeleving stopt en wordt niet meer getriggerd
  • Psychische problemen, bijvoorbeeld een pre- of postnatale depressie, worden verminderd of in zijn geheel voorkomen
  • Door de ontspanning is bevallen meer een natuurlijk proces en zal medisch ingrijpen minder vaak nodig zijn
  • Een ontspannen moeder leidt tot een goede start van de moeder-kind binding en rust in het gezin
  • Zowel de baby als de vader en de overige gezinsleden kunnen dit ervaren

Voor wie is de EHBB opleiding het meest van waarde?

Voor verloskundigen, kraamverzorgsters en doula’s die meer vaardigheden willen leren om vrouwen na traumatische of nare ervaringen rondom de bevalling te helpen.

Waarschijnlijk vind je dit ook interessant:

R

Een geaccrediteerde opleiding volgen?

Een groot deel van de opleidingen van Nucleus Opleidingen wordt geaccrediteerd door KNOV, KCKZ en de KTNO. Afhankelijk van de opleiding die je doet krijg je studiepunten die bijdragen tot een certificaat van vakbekwaamheid.

Studiepunten verdienen

Als lid van de KNOV, KCKZ en de KTNO verkrijg je studiepunten door het volgen van opleidingen en trainingen. Deze studiepunten bij elkaar opgeteld leiden tot certificering volgens de betreffende normering. Een deel van de opleidingen van Nucleus Opleidingen is ook geaccrediteerd en draagt dus bij aan het behalen van het certificaat. Een mooie reden dus om deze opleidingen te doen.

Een krachtig instrument

Na dertig jaar praktijkervaring als eerstelijns verloskundige met aanvullende coachopleiding is luisteren naar het verhaal over een nare of traumatische bevalling iets dat mij goed afgaat. Door gericht vragen te stellen voelen dames zich gehoord. En toch blijft de angst en onrust bij een naderende volgende bevalling bij getraumatiseerde zwangere vrouwen vaak bestaan. Ik had niet echt een duidelijk ‘tool’ om dat om te buigen zodat de volgende bevalling met vertrouwen tegemoet gezien wordt.

Ik heb de stap gezet naar de EHBB opleiding. Een relatief kortdurend traject wat nogal wat resultaten belooft. Dat moest ik eerst nog maar eens zien…. Om eerlijk te zijn overtrof de opleiding al mijn verwachtingen. Wat een enorme resultaten. Het is gelijk al zichtbaar en voelbaar tijdens een sessie. De dames kunnen feilloos aangeven hoe het gevoel heet dat ze ervaren tijdens hun bevalling. Ook wanneer ze er nu over vertellen. Het lijden wordt zo heel duidelijk zichtbaar en voelbaar. En dan de transformatie van dat lijden en het daaruit voortvloeiende resultaat van RUST. Ja, rust met grote letters. Waaruit dan weer vertrouwen voortvloeit. Na een tiental sessies ben ik ervan overtuigd: Deze opleiding zou door iedere verloskundige gevolgd moeten of mogen worden. Het heeft mij in ieder geval meer werkplezier en meer voldoening opgeleverd. Dankjewel Helma voor dit krachtige instrument.

Hilda Hament, verloskundige

Minder angst bij Lianne & Lars

Lianne:

Mijn eerste bevalling is een traumatische gebeurtenis voor mij geworden. Ik moest na 17 weken worden ingeleid omdat ons kindje niet levensvatbaar was en in mijn buik is overleden. Deze bevalling werd ingeleid. Dat je kindje dood geboren word is traumatisch. Je verliest echt een deel van jezelf, en je hebt er geen grip op. Daarnaast kwam dat de placenta niet vanzelf werd geboren en deze operatief verwijderd moest worden. Ik ben toen veel bloed verloren en heb mij lichamelijk nog nooit zo slecht gevoeld. Zwanger zijn en bevallen had bij mij een associatie met dood en verdriet gekregen. Het had voor mij niks meer te maken met leven. Toch waren mijn man en ik erg dankbaar dat ik nog geen jaar later weer zwanger bleek. Maar naarmate de zwangerschap vorderde kwam daar steeds meer de angst om de hoek kijken. Ik was echt bang dat er weer iets ontzettend mis zou gaan. Toen ik 36 weken zwanger was had ik met de verloskundige van Walchers wonder daar een gesprek over. Er werd toen echt naar mij geluisterd door mijn verloskundige Hilda en ik durfde daardoor mijn hart open te stellen en haar te vertellen over mijn angsten. Hilda stelde voor om een sessie te doen bij Helma, iemand die gespecialiseerd is in trauma bij bevallingen. Ik stond daar echt voor open en al snel vond de sessie plaats. Eerst werd er geluisterd naar mijn verhaal en waar mijn angst lag. Door de sessie heb ik er een positieve ervaring in mijn hoofd bij gekregen. Ik wist nu hoe het was om te bevallen zonder complicaties. Toen het eenmaal zover was dat ons zoontje zich aandiende en de bevalling begon had ik 2 herinneringen waaraan ik kon terugdenken. Ik heb veel aan mijn positieve ervaring gedacht. Nu mag ik dankbaar zijn dat mijn bevalling zonder complicaties en heel voorspoedig is verlopen. We mochten een gezonde zoon ontmoeten. Ik heb de bevalling gekregen die ik had gehoopt. De sessie heeft er zeker aan bijgedragen dat ik veel meer vertrouwen had in mijn bevalling. Ik ben Hilda van Walchers wonder erg dankbaar dat ze mijn signalen heeft opgemerkt en dat we er samen bij Helma wat mee zijn gaan doen. Dit gun je iedereen die een traumatische ervaring heeft rond bevallen op wat voor manier dan ook.

Lars:

Spanning rond een zwangerschap is niet wat je wil. Toch is het werkelijkheid doordat de eerste zwangerschap veel te vroeg afgebroken is. Natuurlijk was ik blij dat mijn partner opnieuw zwanger was, maar je hoopt toch dat het niet weer mis zal gaan. Gedurende de zwangerschap nam de spanning onopvallend toe. De eerste die dit pas echt opmerkte, was Hilda tijdens de controle bij 36 weken. Ze ontweek dit niet, maar ging er vol op in. Toen bleek dat de spanning heel hoog was en dat Hilda dit ook voor ons niet kon wegnemen. Daarop is de sessie gepland met een vrouw die in trauma ervaringen gespecialiseerd is, Helma. Daarbij moest ik ook aansluiten. Tijdens deze sessie deelde ik ook mijn negatieve ervaringen. Ook werd ik betrokken hoe ik mijn partner tijdens de bevalling kan helpen om de positieve ervaring in het oog te blijven houden. Tijdens de echte bevalling leek het net zo te gaan als hoe we de positieve bevalling in de sessie hadden besproken. Deze sessie bleek voor mij heel leerzaam, en ik zou het iedere partner van een zwangere aanraden.

De belangrijkste redenen op een rij

Er valt nog veel meer te vertellen over deze opleiding. Dat doen we het liefst één op één in een persoonlijk kennismakingsgesprek maar we zetten nu nog even de belangrijkste redenen om deze opleiding te doen op een rij. EHBB geeft jou een krachtige tool bij:

N

Verbeterd zelfbeeld en vertrouwen in het lichaam van de aanstaande moeder

N

Ontspannen beginnen aan een zwangerschap en bevalling

N

Verwerken van een trauma’s rond een eerdere bevalling waardoor rust en ontspanning ontstaat

N

Een ontspannen moeder brengt creëert veel rust in haar familie

Is deze opleiding misschien iets voor jou?

Denk je dat de opleiding iets voor jou is of heb je nog vragen en wil je meer weten? Laat dan hier jouw gegevens achter. Wij nemen dan spoedig contact met je op. De uiteindelijke aanmelding voor de opleiding vindt pas plaats nadat er een wederzijdse kennismaking is geweest.


Direct inplannen

Klachten waarmee Nucleus Coaching werkt

Verstoorde balans

Een verstoorde werk privé balans heeft bijna altijd een grote negatieve invloed op het functioneren. Met Nucleus Coaching brengen we dit weer in Balans.

Lichamelijke symptomen

Soms ervaren mensen klachten die na medisch onderzoek niet te verklaren vallen. Dit wordt ook wel (S)OLK of ALK genoemd. Hoe kom je hier vanaf?

Stress gerelateerde klachten

Het is niet altijd meteen duidelijk dat bepaalde klachten het gevolg zijn van stress. Onderzoek naar de bron van klachten geeft daarna mogelijkheid tot verandering.

Slaapproblemen

Ondanks alle tips voor een goede nachtrust zijn ze niet altijd even succesvol. Nucleus Coaching spoort de oorzaak van slaapproblemen op zodat ze verminderen of verdwijnen.

Burn-Out

Het is lastig om eigen patronen die ten grond liggen aan een burn-out zelf te doorbreken. Nucleus Coach spoort de blinde vlekken op waardoor je aan herstel kunt beginnen.

Vermoeidheid

Vermoeidheid kent vele oorzaken. Nucleus Coaching helpt de niet-medische bronnen van deze vermoeidheid opsporen zodat er energie toename ontstaat.

Onzekerheid

Onzekerheid kent diverse oorzaken en roept vaak veel vragen op. Doe ik het wel goed? Vindt ze mij aardig? Nucleus Coaching lost het probleem in de kern op.

Depressie

Er is sprake van een depressie als iemand minstens 2 weken een sombere stemming ervaart. Het aanpakken van de oorzaak met Nucleus Coaching verlicht snel.

Angsten

Angsten kunnen het leven op een onaangename manier geheel op zijn kop zetten. Door met Nucleus Coaching naar de kern te gaan speelt angst niet langer een rol.

Relatieproblemen

Een relatie verloopt niet altijd soepel en dit kan zijn weerslag hebben op het werk of andere contacten. De bron van relatieproblemen ophelderen geeft veel lucht in een relatie.

Onvruchtbaarheid

Niet altijd is onvruchtbaarheid het gevolg van lichamelijke afwijkingen. Nucleus Coaching onderzoekt de andere oorzaken die hieraan ten grondslag liggen.

PTSS

Sommige ervaringen zijn zo overweldigend en traumatisch dat de gevolgen ervan langdurig doorwerken. Nucleus Coaching helpt om een PTSS te verminderen.

Gewichtsproblemen

Emotioneel overeten bij problemen heeft vaak overgewicht tot gevolg. Nucleus Coaching helpt de achterliggende patronen duurzaam te doorbreken.

Trauma's waarmee Nucleus Coaching werkt

Geweld

Het welbevinden van iemand met nare ervaringen kan langdurig klachten geven. Klachten die met Nucleus Coaching snel duurzaam worden verminderd.

Misbruik

De gevolgen van misbruik werken langdurig door. Misbruik is één van de meest schadelijke ervaringen. Met Nucleus Coaching herstel je op een diep niveau.

Verlies

Het verlies van dierbaren, werk of andere zaken geeft langdurig een gevoel van gemis, verdriet of wanhoop. Nucleus Coaching geeft het leven weer zin en richting.

Echtscheiding

Scheiden is een proces. De levenswijze aanpassen kost energie. Nucleus Coaching is heel geschikt om gemakkelijker je partner en ervaringen los te laten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laten we contact houden!

De Nucleus Methode is een methode in ontwikkeling. Er komen geregeld nieuwe inzichten bij waar jij als (aanstaand) coach je voordeel mee kunt doen. Wij delen deze inzichten graag. Ook houden we jou graag op de hoogte over de Nucleus Opleidingen die binnenkort weer starten en delen de ervaringen van medestudenten zowel tijdens als na de opleiding.

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen


Pin It on Pinterest

Share This