Selecteer een pagina

Groeien naar Maximum Potentieel

Gelukkiger worden en beter functioneren

N

In korte tijd van belemmeringen afkomen

N

Bewustwording van jezelf

N

Vanuit gemak doelstellingen halen

N

Jouw route naar meer succes en geluk

N

Studiepunten bij GRO

N

Uitbreiden van jouw netwerk

‘Ik ben gelukkiger en functioneer beter in mijn werk’

Wanneer je geremd wordt door belemmeringen van persoonlijke aard ontstaan er fysieke en mentale klachten die ook direct van invloed zijn op het werk. Een vicieuze cirkel die met Nucleus Coaching snel en daadkrachtig doorbroken wordt zodat je meer geluk ervaart en ook weer beter functioneert. De opleiding Groeien naar Maximum Potentieel brengt je terug bij jouw unieke kern door in te steken op meer autonomie, verbinding, groei en het manifesteren ervan.

Even een pas op de plaats

Om ons als mens prettig te blijven voelen bij het werk dat we doen is het goed om zo nu en dan een pas op de plaats te maken. Om onszelf eens kritisch onder de loep te nemen. Op welke gebieden gaat het lekker en welke gebieden beperken ons in ons functioneren. Pas wanneer we dat helder hebben kunnen we de stap maken naar het vergroten van de effectiviteit en de manifestatie ervan in de praktijk.

De voordelen voor jou als deelnemer?

De voordelen voor jou als deelnemer:

 1. Het inzichtelijk krijgen in het eigen functioneren
 2. Het herkennen van de eigen valkuilen
 3. Het doorbreken van negatieve patronen
 4. Het maken van heldere keuzes
 5. Het moeiteloos bereiken van doelen
 6. Het effectiever communicatie in werk en privé
 7. Het vergroten van de balans in werk en privé
  Coaching krijtje in hand groot 1920 x 1110 Nucleus Opleidingen - Helma Koorevaar

  Hoe het brein werkt

  Kennis van ons brein geeft meer begrip van onze gedachten, gevoelens en gedragingen. We doen nooit zomaar iets. Wanneer onze hersenen tijdens ons werk getriggerd raken door oude ervaringen is het soms lastig om onze gedachten, gedrag of gevoelens vanuit wilskracht bij te sturen. Met de Nucleus Coachmethode zoeken we de bron van ongewenste reactiepatronen op om vervolgens via een andere breinroute vanzelf (zonder te forceren) nieuwe reactiepatronen te laten ontstaan. Hierdoor worden we authentieker en gaan meer vanuit het ware potentieel leven.

  Ik ergerde me de laatste tijd aan een collega en het leek zich in mijn hoofd op te stapelen. Heel bijzonder dat ik me na een coach sessie “ineens” weer zo veel ruimhartiger voel. En dat wil ik ook graag. Ik word er gelukkiger van en functioneer er denk ik ook beter door. En ik weet dat het een golfbeweging is, maar ik weet ook dat meerdere van deze sessies die golf op een hoger niveau laat kabbelen. Een onverwacht resultaat is dat ik minder lichamelijke klachten heb, mijn rugklachten zijn verdwenen. Dat komt niet door één coach sessie, maar is het onderdeel van de resultaten van het hele traject.

  Jan, IT professional

  Nucleus Coaching ervaren

  In deze opleiding ervaar je Nucleus Coaching, een vernieuwende coachmethode die een versnelde persoonlijke groei kan geven. Mensen ervaren na persoonlijke coachsessies verbeteringen als meer zelfvertrouwen, ontspanning, assertiviteit, gelukkiger voelen, minder lichamelijke klachten.

  Door ruzie op het werk was mijn zelfvertrouwen gedaald. Ik merkte dat het werken daardoor steeds moeizamer ging. Mijn lange tenen zijn wat korter geworden en ik kan feedback nu beter verdragen. Dit kan ook privé goed gebruiken, deze groei in mezelf. Ik voel me steviger in mijn schoenen.

  Astrid, secretaresse

  Coaching zand 1920 x 1110 Nucleus Opleidingen - Helma Koorevaar

  Maak nu een afspraak

  Wij begrijpen dat het best een ingrijpende beslissing kan zijn om je aan te melden voor één van onze Nucleus Opleidingen. Daarom nodigen we je van harte uit om geheel vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek te maken met onze studiebegeleider.


  Kennismakingsgesprek inplannen

  Opbouw van Nucleus Introspectie Opleiding

   3 Maanden begeleiding

   Tijdens de Groeien naar Maximum Potentieel cursus mag je rekenen op 3 maanden begeleiding van Helma Koorevaar. Zij is één van de ontwikkelaars van de Nucleus Coach Methode en heeft ruim ervaring als coach en trainer.

   Opbouw van Groeien naar Maximum Potentieel cursus

   De Groeien naar Maximum Potentieel cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

   • 3 Maanden begeleiding
   • 2 Persoonlijke coachsessies
   • 2 Trainingsdagen
   • Twee wekelijkse Vraag & Antwoord sessies
   • Toegang tot Nucleus Community

    

   2 Persoonlijke Coachsessies

   Een belangrijk onderdeel van de Groeien naar Maximum Potentieel cursus bestaat uit 2 Persoonlijke Coachsessies. Hierin gaan we met jouw persoonlijke thema’s aan de slag zodat je niet alleen kennis vergaart over Nucleus Coaching maar ook persoonlijke groei ervaart. 

   Trainingsdag 1: Jouw behoefte en succes

   De eerste dag van de Groeien naar Maximum Potentieel cursus bevat de volgende thema’s:

   • Het brein en communicatie
   • Persoonlijke doelstellingen bepalen
   • Geluksindicatoren bepalen
   • Circle of Influence
   • Krachtiger zijn
   • Epigenetica
   Trainingsdag 2: Nieuwste inzichten over herkomst van belemmeringen

   De tweede dag van de Groeien naar Maximum Potentieel cursus bevat de volgende thema’s:

   • Geluksindicatoren bepalen
   • Oude patronen loslaten
   • Benutten van verschillende hersenhelften
   • Plasticiteit en het vermogen tot aanpassen
   • Persoonlijk leiderschap
   Vraag en antwoord sessies

    

   Elke twee weken houdt Helma Koorevaar een online Vraag & Antwoord sessie voor deelnemers aan de Groeien naar Maximum Potentieel cursus waarin zij in de gelegenheid worden gesteld om vragen te stellen en hierover met haar en de andere aanwezigen ingesprek te gaan.

   Praktische informatie

   Coaching EHBB kamer 1 - 1920 x 1110 Nucleus Opleidingen - Helma Koorevaar

   Voor wie

   Deze cursus is zeer geschikt voor:

   • Werknemers
   • Zelfstandigen
   • Leidinggevenden
   EHBB les 1920 x 1110 Nucleus Opleidingen - Helma Koorevaar

   Waar

   Afhankelijk van de groep wordt deze training online of op locatie gegeven. Soms wordt de trainingsdag gegeven aan de Korensingel 7 in ‘s-Heerenberg. 

   Passie Coaching 10 1920 x 1110 Nucleus Opleidingen - Helma Koorevaar

   Investering

   Om deel te nemen aan deze opleiding wordt een vergoeding van 1500 euro gevraagd. Dat is inclusief opdrachten (ook vooraf) en een heerlijke lunch.

   Coronamaatregelen

   Let op! Nucleus Opleidingen is genoodzaakt zich te houden aan de eventuele coronamaatregelen. Wij houden je hiervan tijdig op de hoogte. Mocht je specifieke wensen of vragen hebben, bespreek dit dan gerust.

   Deze opleidingen kunnen ook interessant zijn

   Naast deze cursus is er meer verdieping mogelijk. Zoals Nucleus Coach Introspectie een opleidingsmodule waarmee je duurzaam verandering creëert. De populariteit van Nucleus Opleidingen bij coaches met ervaring in hun professie is groot. Nucleus Coaching brengt je sneller tot de kern en zorgt daardoor voor een langdurig resultaat.

   Overzicht andere opleidingen:

   Nucleus Coaching is een coachingsmethode die gebruik maakt van een speciale gesprekstechniek om het onderbewuste te bereiken. De achterliggende visie is dat traumatische gebeurtenissen hun ontregelend effect op het lichaam uitoefenen via de hersenen. Nucleus Coaching is gebaseerd op Evidence-Based-Practice (EBP) als (neuro)psychologie, prenatale/perinatale psychologie, epigenetica en TCM.

   Z

   Nucleus Coaching Introspectie

   Nucleus Coaching is dé coachingsmethode voor wie snel, pijnloos en efficiënt te werk wil gaan. Om dat goed te kunnen doen is het belangrijk dat je zelf ervaringsdeskundige bent. Daarom vangen wij aan met Introspectie. Zo zijn we ervan verzekerd dat je als therapeut en coach niet onbewust getriggerd wordt door de thema’s van jouw cliënten. Je bewaart daardoor jouw balans en herkent trauma’s eerder. Je bent nu klaar om de Nucleus Methode ook zelf te leren toepassen.

   Meer over Nucleus Coaching Introspectie

   Z

   Nucleus Coach 1

   Wanneer mensen geremd worden door de effecten van trauma’s ontstaan er fysieke en mentale klachten die ook direct van invloed zijn op het werk en het privéleven. Een vicieuze cirkel die met Nucleus Coaching snel en daadkrachtig doorbroken wordt zodat cliënten meer geluk ervaren en beter functioneren. Nucleus Coach 1 geeft handvatten om te helpen bij belemmeringen en persoonlijke overtuigingen als gevolg van trauma’s zodat er langdurige balans ontstaat met een gelukkiger leven tot gevolg.

   Meer over Nucleus Coach 1

   Z

   Nucleus Coach 2

   Met Nucleus Coach 2 leer je verdieping aanbrengen in jouw coachvaardigheden. Je krijgt meer handvatten om de bron van lichamelijke (on)begrepen klachten te vinden bij een breder spectrum aan belemmeringen. Tevens leer je werken met trauma’s die in de prenatale periode en rondom de geboorte zijn ontstaan. Ook leer je familiepatronen herkennen en de negatieve invloed ervan doorbreken. Dit maakt jou als therapeut en coach veelzijdiger in het begeleiden van cliënten.

   Meer over Nucleus Coach 2

   Z

   Emotionele Hulp Bij Bevalling - EHBB

   Emotionele Hulp bij Bevalling – EHBB – richt zich op verloskundigen, kraamverzorgsters en doula’s. Met EHBB geef je als professional vrouwen voor, tijdens en na de bevalling veel meer vertrouwen in hun eigen lichaam zodat bevallen een prettige plezierige ervaring wordt in plaats van de nare ervaring waar de media mee vol staat. Door de vrouwen meer in balans te brengen en met EHBB in ontspanning te brengen wordt de bevalling prettiger en verloopt gemakkelijker.

   Meer over EHBB

   Is deze opleiding misschien iets voor jou?

   Denk je dat de opleiding iets voor jou is of heb je nog vragen en wil je meer weten? Laat dan hier jouw gegevens achter. Wij nemen dan spoedig contact met je op. De uiteindelijke aanmelding voor de opleiding vindt pas plaats nadat er een wederzijdse kennismaking is geweest.


   Direct inplannen

   Midden De belangrijkste redenen op een rij

   Er valt nog veel meer te vertellen over deze opleiding. Dat doen we het liefst één op één in een persoonlijk kennismakingsgesprek maar we zetten nu nog even de belangrijkste redenen om deze opleiding te doen op een rij.

   N

   Herkennen van je eigen valkuilen

   N

   Duurzaam patronen doorbreken

   N

   Heldere keuzes kunnen maken

   N

   Verbetering van balans in werk en privé

   Testimonial

   “Ik was al een tijdje somber en had steeds minder zin om deel te nemen aan bijeenkomsten op het werk. Ik verzon smoesjes om er niet bij te hoeven zijn. Het heeft me een aantal maanden gekost om me weer de oude te voelen. Mijn energie is verdubbeld en ik maak weer meer contact met mijn collega’s. Het kost me minder energie dan voorheen, omdat ik nu weet waar mijn energielek zat.

   Deelnemer 2022

   “Ik had steeds meer problemen om in slaap te vallen. En rond een uur of 2 werd ik ook vaak wakker. Het lukte me om met een flinke dosis adrenaline de dag door te komen, maar rond het avondeten ging het kaarsje uit. Ik was voor mijn gevoel alleen nog maar met mijn werk bezig. Door deze opleiding heb ik geleerd om meer rust in te bouwen tijdens de dag. Ik slaap nu beter en kan nu vanuit rust mijn werk doen. Wat een verschil na mezelf jaren geforceerd te hebben. Ik heb nu ook een privéleven en maak tijd voor mijn hobby.”

   Deelneemster 2021

   “Op zich functioneerde ik wel redelijk. Maar ik zat al een tijdje niet lekker in mijn vel. Het was voor mij niet duidelijk waar dit vandaan kwam. Ik heb tijdens deze opleiding ontdekt dat het pesten van vroeger daarmee te maken had. Door deze ervaringen op te ruimen in mezelf voel ik mezelf krachtiger. Tijdens een overleg laat ik me niet meer omver praten. Dat merkt mijn manager ook. Ik ben nog steeds verrast dat ik ineens veel assertiever naar mijn collega’s ben.”

   Deelnemer 2021

   Pin It on Pinterest

   Share This