Selecteer een pagina

Introspectie A

Voor mensen die een versnelde persoonlijke groei willen doormaken in hun werk of privé leven.
Of bij klachten van een onbekende oorzaak waarmee ze niet verder komen.

N

Duurzaam patronen doorbreken

N

Andere coping mechanismes leren

N

Beter functioneren

N

Verminderen geestelijke en lichamelijke klachten

N

Herstel van trauma

N

Hoe we met Nucleus zoeken naar de bron van belemmeringen

Ben je nog steeds niet verlost van problemen en klachten?

Iedereen maakt in zijn leven vervelende dingen mee. De een kan daar beter mee omgaan dan de ander. Je hebt misschien al veel dingen gedaan om van je belemmeringen af te komen maar het werkte maar even of niet genoeg.

Jezelf verder ontwikkelen als mens

De belemmeringen die je ervaart kunnen ook meer op het persoonlijk vlak liggen. Misschien wil je wel groeien in persoonlijk leiderschap. Of wil je minder last hebben van stemmingswisselingen door zelfmanagement. Of heb je last van ervaringen uit het verleden die je wil opruimen. Persoonlijke ontwikkeling kan ook betrekking hebben op effectieve interactie met anderen.

Nucleus helpt vaker en langduriger

Om snel en duurzaam je ballast op te ruimen is Nucleus Coaching heel geschikt. Het is een zachte methode die jouw pijn kort aanraakt maar meteen verzacht in de sessie. Door jouw gevoelsherinnering te veranderen, veranderen jouw gedrag, gedachten en gevoel vanzelf mee. Je hoeft niet meer vanuit prestatie met jouw linkerhersenhelft doelen te bereiken. In plaats daarvan bereik je moeiteloos jouw doelen doordat je jouw onderliggende belemmeringen opgeruimd hebt. Hierdoor word je niet snel meer door emoties onderuit gehaald.

Zelf deze lichaamsgerichte coachmethode leren?

Ik leer je beter contact maken met je lichaam en hoe je dit in kan zetten om meer in het moment te reageren op situaties. Je ervaart dat je thuis komt bij jezelf. Hoe fijn is dat! Tevens kun je na deze training doorgaan om zelf Nucleus Coach te worden in jouw beroep of om in je privéleven familie of vrienden te helpen. Ook als je al therapeut of coach bent kun je met de Nucleus coach methode meer impact bereiken bij jouw cliënten.

Somatisch Onvoldoende Verklaarde Lichamelijke Klachten

Vermindering van SOLK (Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten) is een goed voorbeeld van deze positieve impact van Nucleus Coaching. De ervaring is dat Nucleus Coaching veel verlichting kan geven bij SOLK. ALK (Aanhoudende Lichamelijke Klachten) is de nieuwe naam voor deze klachten.  Rugklachten, schouderpijn, slaapproblemen, tintelingen in de bovenarmen, hoofdpijn, wattig gevoel in het hoofd, branderig gevoel in onderbenen zijn verdwenen bij cliënten na één of enkele sessies.

Oude patronen loslaten

Het lijkt alsof de hersenen de nare lichamelijke sensaties na het ervaren trauma niet steeds weer hoeven “af te spelen” in het lichaam. De gedachte is dat door de nieuwe neurale netwerken die in de coachsessie aangemaakt worden de hersenen op een nieuwe manier kunnen reageren met een bijbehorende nieuwe ervaring in lichaam en geest. Het oude patroon kan worden losgelaten. Door de ”gevoelsherinnering” te veranderen, veranderen je gedachten en gedrag vanzelf mee.

José Nucleus Coach opleidingen 1707 x 2560 - Helma Koorevaar

Ik heb mijn eigen valkuilen ontdekt en opgeruimd. Daarvoor kreeg ik rust en ontspanning terug.

Voor de Nucleus Coach Introspectie opleiding had ik veel twijfel over mezelf en mijn leven. Ook zat ik veel in mijn hoofd, had lichamelijke spanningsklachten en weinig zelfvertrouwen.

Door mijn doelen zodanig op te stellen kon ik keuzes maken m.b.t. mijn werk. Na een sessie met Helma, waarin ik ook loopbaanbegeleiding kreeg, gaf mij dat heel veel rust en inzicht.

Zelfs mijn schouderklachten zijn tot op vandaag weggebleven! Ik merk ook dat ik zelfverzekerder ben geworden, ik sta veel meer in mijn kracht, en daar ben ik erg trots op.

Een ander doel was dat ik mijn zoon wil vertrouwen en loslaten. Nou jeetje!! dat is dus gebeurt!! Na een moeizaam jaar moest hij in mei eindexamen doen, ik mocht hem absoluut niet helpen.

En ik had er niet zo’n vertrouwen in dat hij het zou gaan halen. Mijn zoon is een paar keer blijven zitten, doordat hij veel gamede en niets aan school deed. Ik probeerde er zoveel mogelijk voor hem te zijn, en zeker niet te “pushen”. In mei heeft hij met allemaal voldoendes zijn examen gehaald. Daarnaast heeft hij een vakantiebaantje bij een bouwmarkt waar het heel goed gaat en waar hij met veel plezier naartoe gaat!!  Wij hadden laatst een familiefeest en daar viel het velen op hoe vrolijk en open hij was, en dat hij ook interesse had in anderen! (Meestal wilde hij na een uur naar huis om te gamen!)  Ik ben trots op mijn zoon, kan beter met hem praten en hij ontwikkelt zich erg goed en positief.

Af en toe val ik terug in gepieker maar ik kan dat veel beter weer omzetten naar positieve gedachten!! Doordat ik telkens nieuwe doelen kan stellen kan ik mij blijven ontwikkelen.

Ik verheug me erg op de Nucleus Coach 1 Opleiding die in september gaat beginnen, zodat ik ook anderen van belemmeringen kan afhelpen!!!

José

Patronen doorbreken

Patronen veranderen vanuit wilskracht werkt vaak maar kort. Vaak willen mensen hun patronen doorbreken maar ze weten niet hoe.  Marijke vertelt dat ze dit heeft geleerd tijdens de Nucleus Coach Introspectie opleiding.

Op mijn werk was ik nogal gejaagd. Zelfs een cliënt zei tegen mij: “Je hoeft niet te haasten hoor, doe maar rustig. Maar ik wist niet hoe. Hoe kon ik meer rust krijgen in mezelf? Tijdens Nucleus Coach Introspectie ben ik meer mijn lichaam gaan voelen. Ik werd bewust dat ik te veel in mijn hoofd was. Nu heb ik mezelf rust aangeleerd.

Ik had een patroon aangenomen, dat erg vast zat. Het bewust worden hiervan is soms wel raar en ook bijzonder.

Het is net als wakker worden van delen van mij die in slaap gevallen waren. Ik mag nu meer van mezelf. Ik ga nu ontdekken wat ik leuk vind, zoals met stenen gaan werken en beelden maken.

Ik kom tot ontdekking hoe leuk en hoe rustig ik daar van wordt. Mijn hoofd is dan helemaal leeg. Er komt steeds meer inspiratie echt uit mezelf.

Ik kan het zelf en ik laat me nu niet zo gauw iets aanpraten. Ik mag en kan nu zelf voelen of dit goed voor mij is.

Het kindsdeel begint weer te groeien er wordt steeds meer wakker gemaakt zonder te oordelen van wat was. Mijn kindsdeel en ik worden weer één en dat is een fijn gevoel van samenhorigheid. Ik ben heel blij met deze ontdekking. Dank je wel Helma voor deze begeleiding.

Marijke

Nucleus Introspectie helpt bij:

De Nucleus Methode wordt veelvuldig ingezet bij een ruime variatie aan klachten. Denk hierbij onder meer aan:

 • Negatieve gedachten
 • Spanningshoofdpijn, burn-out
 • Ongewenste emoties zoals angsten en boosheid
 • Conflictsituaties thuis en op het werk
 • Herstel van trauma
 • Onbegrepen (lichamelijke) klachten,
  waar andere hulpverleners niet verder mee komen
 • Depressie
 • Slaapproblemen
 • Het gevoel dat je niet gelukkig bent in je werk of relaties
 • Echt inzicht krijgen in jezelf
 • IVF problematiek
 • Geboorte trauma bij moeder en kind

Reintegratie met Nucleus Introspectie

Ter voorbereiding op het hervatten van werkzaamheden is Nucleus Coach Introspectie helpend. Verschillende loopbaan onderdelen zijn hierin passend.

 • Verbeteren persoonlijke effectiviteit (Empowerment: omgaan met beperkingen, versterken weerbaarheid en kracht)
 • Versterken werknemersvaardigheden (Structuur en arbeidsritme, communicatie en persoonlijke presentatie)
 • Arbeidsmarkt oriëntatie (Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik?: netwerk in kaart brengen, werkervaringsplek)

 

R

Een geaccrediteerde opleiding volgen?

Een groot deel van de opleidingen van Nucleus Opleidingen is geaccrediteerd door KNOV, KCKZ, KTNO en de GRO opleidingen. Afhankelijk van de opleiding die je doet krijg je studiepunten die bijdragen tot een certificaat van vakbekwaamheid.

Studiepunten verdienen

Als lid van de KNOV, KCKZ, KTNO en GRO opleidingen, verkrijg je studiepunten door het volgen van opleidingen en trainingen. Deze studiepunten bij elkaar opgeteld leiden tot certificering volgens de betreffende normering. Een groot deel van de opleidingen van Nucleus Opleidingen is ook geaccrediteerd en draagt dus bij aan het behalen van het certificaat. Een mooie reden dus om deze opleidingen te doen.

Testimonials

“Nooit gedacht dat ik deze innerlijke reis zou maken met de  Nucleus Coach Introspectie Opleiding. En dat er onbewust al zoveel veranderd, zonder dat ik daar mijn best voor hoef te doen. Ik kan me al minder storen aan dingen of mensen. Mijn rugpijn is verdwenen.

Dick

“Het voelt oneerlijk dat na zoveel jaren van zelfontwikkeling ineens de paniek weer terug gekomen is. Ik ben nu 62 jaar en zo hard gewerkt met allerlei therapieën en massages om mijn spanningsklachten te verminderen. Mijn hele lichaam is weer verkrampt en vol spanning. Na 3 Nucleus Coach sessies voel ik me fijn, ontspannen. Er is zich duidelijk een andere route in mij aan het openbaren. Een route van plezier, ontspanning, bewustzijn. Ik ben zo blij hiermee.”

Willie

“De opleiding is voor mij een reis geweest om beter te leren voelen, maar ook beter te leren kijken en luisteren. Vooraf aan de introspectie dacht ik nog, waarom zou ik dit eerst moeten ervaren om de coachmethode te leren. Dat heb ik geweten! Door de methode zelf te ervaren heb ik gemerkt dat ik beter ben geworden in het voelen en heb ik ongemerkt gewerkt aan mijn eigen doelstellingen.”

Jolien

6 Maanden begeleiding

Tijdens de Nucleus Coach Introspectie A opleiding mag je rekenen op 6 maanden begeleiding van Helma Koorevaar. Zij is één van de ontwikkelaars van de Nucleus Coach Methode en heeft ruim ervaring als coach en trainer.

Opbouw van Nucleus Coach Introspectie A

De Nucleus Coach Introspectie opleiding A bestaat uit de volgende onderdelen:

 • 6 Maanden begeleiding
 • 4 Persoonlijke coachsessies
 • 3 Trainingsdagen te weten
 • Twee wekelijkse Vraag & Antwoord sessies
 • Toegang tot Nucleus Community

 

4 Persoonlijke Coachsessies

Een belangrijk onderdeel van de Nucleus Coach Introspectie A opleiding bestaat uit 4 Persoonlijke Coachsessies. Hierin gaan we met jouw persoonlijke thema’s aan de slag zodat je niet alleen kennis vergaart over Nucleus Coaching maar ook ervaringsdeskundige bent. Dit is een essentiële voorwaarde om jouw cliënten te kunnen helpen.

Trainingsdag 1: Jouw behoefte en succes

De eerste dag van de opleiding Nucleus Coach Introspectie A bevat de volgende thema’s:

 • Het brein en communicatie
 • Persoonlijke doelstellingen bepalen
 • Geluksindicatoren bepalen
 • Circle of Influence
 • Krachtiger zijn
 • Epigenetica
Trainingsdag 2: Nieuwste inzichten over herkomst van belemmeringen

De tweede dag van de opleiding Nucleus Coach Introspectie A bevat de volgende thema’s:

 • Oude patronen loslaten
 • Invloed van stress op de hersenen
 • Benutten van verschillende hersenhelften
 • Plasticiteit en het vermogen tot aanpassen
Trainingsdag 3: Blauwdruk en de invloed op jouw leven

De eerste dag van de opleiding Nucleus Coach Introspectie A bevat de volgende thema’s:

 • Blauwdruk en de invloed op jouw leven
 • De invloed van The story of your life herkennen
 • De uitleg van De Emotieschaal@
 • Fysieke en mentale verbetering bewerkstelligen
 • De beste versie van jezelf ontwikkelen
 • BONUS: Self-Assessment plan voor de toekomst uitwerken
Vraag en antwoord sessies

Elke twee weken houdt Helma Koorevaar een online Vraag & Antwoord sessie voor deelnemers aan de Nucleus Coach Introspectie A opleiding waarin zij in de gelegenheid worden gesteld om vragen te stellen en hierover met haar en de andere aanwezigen ingesprek te gaan.

Toegang Nucleus Community

Nucleus Opleidingen kent een eigen besloten Community waarin studenten en afgestudeerden elkaar vinden voor het uitwisselen van informatie en ervaringen in een vertrouwde omgeving.

Praktische informatie

Coaching EHBB kamer 1 - 1920 x 1110 Nucleus Opleidingen - Helma Koorevaar

Voor wie

De opleiding is zeer geschikt voor jou:

 • Als je klachten of problemen hebt en graag vooruit wilt
 • Als je zelf beter in balans wilt blijven als professional
EHBB les 1920 x 1110 Nucleus Opleidingen - Helma Koorevaar

Waar

De opleiding wordt gegeven aan de Korensingel 7 in ‘s-Heerenberg of op een andere locatie afhankelijk van de groep. In beide gevallen betreft het een gemoedelijke huiselijke setting waar iedereen zich welkom mag voelen.

Passie Coaching 10 1920 x 1110 Nucleus Opleidingen - Helma Koorevaar

Investering

Om deel te nemen aan de opleiding wordt een vergoeding van 2590 euro gevraagd. Dat is inclusief studiemateriaal en een kleine lunch. Ondernemers kunnen deze studiekosten vaak aftrekken.

Coronamaatregelen

Let op! Nucleus Opleidingen is genoodzaakt zich te houden aan de eventuele coronamaatregelen. Wij houden je hiervan tijdig op de hoogte. Mocht je specifieke wensen of vragen hebben, bespreek dit dan gerust.

De belangrijkste redenen op een rij

Er valt nog veel meer te vertellen over deze opleiding. Dat doen we het liefst één op één in een persoonlijk kennismakingsgesprek maar we zetten nu nog even de belangrijkste redenen om deze opleiding te doen op een rij. 

N

Vermindering van geestelijke en lichamelijke klachten

N

Unieke inzichten over jezelf

N

Meer geluk ervaren in je leven

N

Niet meer in dezelfde valkuil stappen waardoor je energie behoud

Is deze opleiding misschien iets voor jou?

Denk je dat de opleiding iets voor jou is of heb je nog vragen en wil je meer weten? Laat dan hier jouw gegevens achter. Wij nemen dan spoedig contact met je op. De uiteindelijke aanmelding voor de opleiding vindt pas plaats nadat er een wederzijdse kennismaking is geweest.


Direct inplannen

Waarschijnlijk vind je dit ook interessant:

Klachten waarmee Nucleus Coaching werkt

Verstoorde balans

Een verstoorde werk privé balans heeft bijna altijd een grote negatieve invloed op het functioneren. Met Nucleus Coaching brengen we dit weer in Balans.

Lichamelijke symptomen

Soms ervaren mensen klachten die na medisch onderzoek niet te verklaren vallen. Dit wordt ook wel (S)OLK genoemd. Hoe kom je hier vanaf?

Stress gerelateerde klachten

Het is niet altijd meteen duidelijk dat bepaalde klachten het gevolg zijn van stress. Onderzoek naar de bron van klachten geeft daarna mogelijkheid tot verandering

Slaapproblemen

Ondanks alle tips voor een goede nachtrust zijn ze niet altijd even succesvol. Nucleus Coaching spoort de oorzaak van slaapproblemen op zodat ze verminderen of verdwijnen.

Burn-Out

Het is lastig om eigen patronen die ten grond liggen aan een burn-out zelf te doorbreken. Nucleus Coach spoort de blinde vlekken op waardoor je aan herstel kunt beginnen.

Vermoeidheid

Vermoeidheid kent vele oorzaken. Nucleus Coaching helpt de niet-medische bronnen van deze vermoeidheid opsporen zodat er energie toename ontstaat.

Onzekerheid

Onzekerheid kent diverse oorzaken en roept vaak veel vragen op. Doe ik het wel goed? Vindt ze mij aardig? Nucleus Coaching lost het probleem in de kern op.

Depressie

Er is sprake van een depressie als iemand minstens 2 weken een sombere stemming ervaart. Het aanpakken van de oorzaak met Nucleus Coaching verlicht snel.

Angsten

Angsten kunnen het leven op een onaangename manier geheel op zijn kop zetten. Door met Nucleus Coaching naar de kern te gaan speelt angst niet langer een rol in het leven.

Relatieproblemen

Een relatie verloopt niet altijd soepel en dit kan zijn weerslag hebben op het werk of andere contacten. De bron van relatieproblemen ophelderen geeft veel lucht in een relatie.

Onvruchtbaarheid

Niet altijd is onvruchtbaarheid het gevolg van lichamelijke afwijkingen. Nucleus Coaching onderzoekt de andere oorzaken die hieraan ten grondslag liggen.

PTSS

Sommige ervaringen zijn zo overweldigend en traumatisch dat de gevolgen ervan langdurig doorwerken. Nucleus Coaching helpt om een PTSS te verminderen.

Gewichtsproblemen

Emotioneel overeten bij problemen heeft vaak overgewicht tot gevolg. Nucleus Coaching helpt de achterliggende patronen duurzaam te doorbreken.

 

Trauma’s waarmee Nucleus Coaching werkt

Geweld

Het welbevinden van iemand met nare ervaringen kan langdurig klachten geven. Klachten die met Nucleus Coaching snel duurzaam worden verminderd.

Misbruik

De gevolgen van misbruik werken langdurig door. Misbruik is één van de meest schadelijke ervaringen. Met Nucleus Coaching herstel je op een diep niveau.

Verlies

Het verlies van dierbaren, werk of andere zaken geeft langdurig een gevoel van gemis, verdriet of wanhoop. Nucleus Coaching geeft het leven weer zin en richting.

Echtscheiding

Scheiden is een proces. De levenswijze aanpassen kost energie. Nucleus Coaching is heel geschikt om gemakkelijker je partner en ervaringen los te laten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laten we contact houden!

De Nucleus Methode is een methode in ontwikkeling. Er komen geregeld nieuwe inzichten bij waar jij als (aanstaand) coach je voordeel mee kunt doen. Wij delen deze inzichten graag. Ook houden we jou graag op de hoogte over de Nucleus Opleidingen die binnenkort weer starten en delen de ervaringen van medestudenten zowel tijdens als na de opleiding.

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen


Pin It on Pinterest

Share This