Selecteer een pagina

Introspectie B1

Tijdens de Nucleus Coach Introspectie B1 opleiding maak je als coach, therapeut of hulpverlener kennis met de meerwaarde van Nucleus Coaching. De opleiding bereidt voor op de beroepsopleiding tot Nucleus Coach.

Terugval in oude patronen voorkomen

Hoe zou het voor je zijn wanneer jij de pijn van jouw cliënten duurzaam oplost? Misschien merk je als zorgverlener dat jouw cliënten terugvallen in oude patronen. De slaapproblemen, stressklachten en pijnklachten blijven terugkeren. Door Nucleus Coaching in te zetten naast de jou bekende coach en therapie methodes genereer je een langduriger resultaat waarbij terugval wordt voorkomen.
Dit is een korte coachmethode waarmee je jezelf en jouw klanten meer in balans brengt. Het maakt jou dan ook een betere coach met een groter resultaat.

Sneller en langduriger resultaat

Het blijkt in de praktijk dat veel mensen in de praktijk weinig baat hebben bij de hulp die ze bij hun problemen hebben gehad. Ook wanneer er op korte termijn wel verbetering was is deze helaas van korte duur. Nucleus Coaching richt zich daarom juist op een oplossing op de lange termijn die terugval voorkomt. Ons denken, voelen en doen wordt voor een groot gedeelte beïnvloed door de samenwerking tussen onze beide hersenhelften. De communicatie tussen beide hersenhelften kan verstoord zijn geraakt door traumatische en nare ervaringen in het verleden. De Nucleusvisie gaat er van uit dat veel onbegrepen klachten voortkomen uit vervelende ervaringen of trauma’s. Hier gaan mee aan de slag. Dat geeft het resultaat waar we als behandelaar naar op zoek zijn.

SOLK (Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten)

SOLK (Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten) is hier een goed voorbeeld van. De ervaring is dat Nucleus Coaching veel verlichting geeft bij SOLK. Denk aan:

  Veel van deze klachten verdwijnen al na één of enkele sessies. Bij Nucleus Coaching hebben we de visie dat de hersenen de negatieve overtuigingen en bijbehorende nare lichamelijke sensaties opgeroepen door het trauma niet steeds weer hoeven “af te spelen” in het lichaam. De gedachte is dat door de nieuwe neurale netwerken die in de coachsessie aangemaakt worden de hersenen op een nieuwe manier kunnen reageren met een bijbehorende nieuwe ervaring in lichaam en psyche. Het oude patroon kan worden losgelaten. Door de ”gevoelsherinnering” te veranderen, veranderen de gedachten en het gedrag vanzelf mee. Het mooie is dat het onderliggende trauma hierbij niet eens duidelijk hoeft te zijn. Zolang de klachten maar onderkend worden. Lichaam en geest reageren toch.

  Wat zijn de leerdoelen van Introspectie B1?

  Introspectie B1 is een eerste kennismaking met Introspectie voor coaches, therapeuten en andere hulpverleners met de Nucleus Coaching Methode. Wat zijn de leerdoelen tijdens deze eerste kennismaking?

  • Hoe een grote diversiteit aan klachten en belemmeringen verminderd kunnen worden
  • Hoe je als coach en therapeut zelf een versnelde persoonlijke groei door kunt maken met deze methode
  • Wat de visie achter Nucleus Coaching behelst om te bepalen of het passend is binnen de eigen omgeving
  • Het deelnemen aan een sessie waarin de methode van coachen wordt gedemonstreerd
  • De mogelijkheid onderzoeken om zelf als Nucleus Coach te willen werken

  De Introspectie B1 opleiding beoogt niet een volwaardige coachingsopleiding te zijn maar geeft je wel handvatten om direct mee aan de slag te gaan en stelt je in de gelegenheid om jouw vaardigheden als coach, therapeut of andere hulpverlener te vergroten. Het is dé opstart naar de Nucleus Coach 1 opleiding.

  Voor wie?

  Nucleus Coach Introspectie is dé beste start voor: 

  • Coaches
  • Therapeuten,
  • Mediators
  • Gewichtsconsulenten
  • Verpleegkundigen
  • Vertrouwenspersonen
  • Fysiotherapeuten
  • Loopbaanbegeleiders
  • Psychologen
  • Ambulant Begeleiders
  • Overige hulpverleners

  Nucleus Introspectie helpt bij:

  De Nucleus Methode wordt veelvuldig ingezet bij een ruime variatie aan klachten. Denk hierbij onder meer aan:

  • Negatieve gedachten
  • Spanningshoofdpijn, burn-out
  • Ongewenste emoties zoals angsten, boosheid, etc.
  • Conflictsituaties thuis en op het werk
  • Herstel van trauma
  • Onbegrepen (lichamelijke) klachten,
   waar andere hulpverleners niet verder mee komen
  • Depressie
  • Slaapproblemen
  • Het gevoel dat je niet gelukkig bent in je werk of relaties
  • Echt inzicht krijgen in jezelf
  • IVF problematiek
  • Geboorte trauma bij moeder en kind

  Ik twijfelde eerst…

  Ik twijfelde of ik na al mijn opleidingen deze methode zou willen toevoegen aan mijn praktijk. Maar ik wist al van de prachtige effecten van deze coachmethode. Inmiddels geniet ik van het toepassen ervan en de effecten bij mijn cliënten. Zelf heb ik ook verandering ervaren tijdens Introspectie. Ik kan beter plannen en ik ben minder passief. Ik kom sneller in actie als ik bepaalde klussen op mijn ‘things to do’ lijst heb staan.   

  Lucia, Natuurgeneeskundig therapeut en Nucleus Coach 2

  Zelf Nucleus Coach worden

  Nucleus Coach Introspectie B1 is de voorbereidende opleiding bij Nucleus Coach 1. Dé opleiding voor professionele Nucleus Coaches. Als Nucleus Coach maak je meer impact bij jouw cliënten. Je leert de volledige methode toepassen en bent in staat zelfstandig een Nucleus Coach praktijk te starten. Meer hierover lees je op de pagina over Nucleus Coach 1. Direct kennismaken met de trainer en coach kan natuurlijk ook. Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

  Waarom een Introspectie Opleiding?

  Ik vroeg mij af waarom ik een Introspectie opleiding zou volgen voordat ik met de Nucleus Coach I opleiding zou starten. Ik had toch geen psychische of fysieke klachten die mij blokkeerden?

  Dat viel effe tegen (of mee…), in de eerste sessie bleek al snel dat ik zelf toch nog wel wat issues uit het verleden op te lossen had. Dat is belangrijk omdat je als Nucleus Coach natuurlijk niet je eigen issues wilt vermengen met die van je cliënten.

  Wat heb ik geleerd en gemerkt?

  Ik ben mij bewuster van het onderbewuste geworden door de oefeningen die we hebben gedaan. Daardoor begrijp ik beter mijn eigen reactie of de reactie van de ander op een situatie.

  Ik voel mij (meer) ontspannen, blij en trots sinds ik zelf de mooie Nucleus Coach methode heb mogen ondergaan. Ik raak minder uitgeput tijdens mijn werk (lek minder energie) en kan zaken die ik niet kan beïnvloeden beter loslaten.

  Wonderlijk ook om te merken dat mijn cliënten- en vriendenkring is gegroeid sinds die tijd. Ik slaap beter, heb meer rust, word gewaardeerd en voel het (zelf)vertrouwen groeien.

  Onder de liefdevolle en bezielende leiding van Helma was er ook een fijne groepsdynamiek. Je leert en ziet namelijk ook veel van elkaar. Ik kijk terug op een voorbij gevlogen periode van zelfreflectie.  Inmiddels heb ik ook de vervolgopleiding gedaan en popel om de Nucleus Coach Methode toe te gaan passen.

  Carla Uittenhout

  Voetreflextherapeute en Nucleus Coach 1

  R

  Een geaccrediteerde opleiding volgen?

  Een groot deel van de opleidingen van Nucleus Opleidingen is geaccrediteerd door KNOV, KCKZ, KTNO en de GRO opleidingen. Afhankelijk van de opleiding die je doet krijg je studiepunten die bijdragen tot een certificaat van vakbekwaamheid.

  Studiepunten verdienen

  Als lid van de KNOV, KCKZ, KTNO en GRO opleidingen, verkrijg je studiepunten door het volgen van opleidingen en trainingen. Deze studiepunten bij elkaar opgeteld leiden tot certificering volgens de betreffende normering. Een deel van de opleidingen van Nucleus Opleidingen is ook geaccrediteerd en draagt dus bij aan het behalen van het certificaat. Een mooie reden dus om deze opleidingen te doen.

  Testimonials

  “Ik durfde niet te denken dat ik ooit de eerste stap zou zetten om mijn eigen praktijk te beginnen. Ik heb mijn nu een eigen werkruimte en ben bezig met reclame maken hiervoor. Ik heb in korte tijd meer opgestoken dan ik had gehoopt als ervaren therapeut. Ben blij verrast met de Nucleus Coach Introspectie Opleiding. Ook mijn kijk naar mijn pleegkinderen is veranderd.

  Jolanda, inmiddels Nucleus Coach 2

  “De opleiding is voor mij een prachtige reis geweest om beter te leren voelen, maar ook beter te leren kijken en luisteren. Vooraf aan de Nucleus Coach Introspectie Opleiding dacht ik nog, waarom zou ik dit eerst moeten ervaren om de coachmethode te leren. Dat heb ik geweten! Door de methode zelf te ervaren heb ik gemerkt dat ik beter ben geworden in het voelen en heb ik ongemerkt gewerkt aan mijn eigen doelstelling.”

  Jolien, inmiddels Nucleus Coach 1

  “Het lukt me om dingen op een rustige manier te brengen in mijn relatie. Halverwege de Nucleus Coach Introspectie Opleiding ben ik wat milder naar mezelf en hoef niet alles te relativeren. Ook collega’s hebben soms ervaren dat ze met mijn verwijten geen kant op konden. Nu heb ik meer grip op mijn gedrag. Het geeft me vertrouwen. Ik denk dan: zie je wel het lukt me wel om op een rustige manier in mijn relatie te aan te geven hoe ik dingen ervaar. Dan wil ik de volgende keer ook dat gevoel hebben, dan ga ik ervoor. Ik kom steeds een stap verder in het positief omgaan met elkaar.”

  Martin

  Opbouw van Nucleus Introspectie Opleiding

   6 Maanden begeleiding

   Tijdens de Nucleus Coach Introspectie B1 opleiding mag je rekenen op 6 maanden begeleiding van Helma Koorevaar. Zij is één van de ontwikkelaars van de Nucleus Coach Methode en heeft ruime ervaring als coach en trainer.

   Opbouw van Nucleus Introspectie B1

   De Nucleus Coach Introspectie B1 opleiding bestaat uit de volgende onderdelen:

   • 6 Maanden begeleiding
   • 4 Persoonlijke coachsessies
   • 3 Trainingsdagen te weten
   • Twee wekelijkse Vraag & Antwoord sessies
   • Toegang tot Nucleus Community

    

   4 Persoonlijke Coachsessies

   Een belangrijk onderdeel van de Nucleus Coach Introspectie B1 opleiding bestaat uit 4 Persoonlijke Coachsessies. Hierin gaan we met jouw persoonlijke thema’s aan de slag zodat je niet alleen kennis vergaart over Nucleus Coaching maar ook ervaringsdeskundige bent. Dit is een essentiële voorwaarde om jouw cliënten te kunnen helpen.

   Trainingsdag 1: Jouw behoefte en succes

   De eerste dag van de opleiding Nucleus Coach Introspectie B1 bevat de volgende thema’s:

   • Het brein en communicatie
   • Persoonlijke doelstellingen bepalen
   • Geluksindicatoren bepalen
   • Circle of Influence
   • Krachtiger zijn
   • Epigenetica
   Trainingsdag 2: Nieuwste inzichten over herkomst van belemmeringen

   De tweede dag van de opleiding Nucleus Coach Introspectie B1 bevat de volgende thema’s:

   • Oude patronen loslaten
   • Invloed van stress op de hersenen
   • Benutten van verschillende hersenhelften
   • Plasticiteit en het vermogen tot aanpassen
   Trainingsdag 3: Blauwdruk en de invloed op jouw leven

   De eerste dag van de opleiding Nucleus Coach Introspectie B1 bevat de volgende thema’s:

   • Blauwdruk en de invloed op jouw leven
   • The story op your life
   • Fysieke of mentale verbetering
   • Van stemming tot emotie
   • De beste versie van jezelf
   Vraag en antwoord sessies

   Elke twee weken houdt Helma Koorevaar een online Vraag & Antwoord sessie voor deelnemers aan de Nucleus Coach Introspectie B1 opleiding waarin zij in de gelegenheid worden gesteld om vragen te stellen en hierover met haar en de andere aanwezigen in gesprek te gaan.

   Toegang Nucleus Community

   Nucleus Opleidingen kent een eigen besloten Community waarin studenten en afgestudeerden elkaar vinden voor het uitwisselen van informatie en ervaringen in een vertrouwde omgeving.

   Praktische informatie

   Coaching EHBB kamer 1 - 1920 x 1110 Nucleus Opleidingen - Helma Koorevaar

   Voor wie

   De opleiding is een mooie aanvulling voor de volgende professionals:

   • Coaches
   • Therapeuten
   • Andere hulpverleners
   EHBB les 1920 x 1110 Nucleus Opleidingen - Helma Koorevaar

   Waar

   De opleiding wordt gegeven aan de Korensingel 7 in ‘s-Heerenberg of op een andere locatie afhankelijk van de groep. In beide gevallen betreft het een gemoedelijke huiselijke setting waar iedereen zich welkom mag voelen.

   Passie Coaching 10 1920 x 1110 Nucleus Opleidingen - Helma Koorevaar

   Investering

   Om deel te nemen aan de opleiding wordt een vergoeding van 2590 euro gevraagd. Dat is inclusief studiemateriaal en een kleine lunch. Ondernemers kunnen deze studiekosten vaak aftrekken.

   Coronamaatregelen

   Let op! Nucleus Opleidingen is genoodzaakt zich te houden aan de eventuele coronamaatregelen. Wij houden je hiervan tijdig op de hoogte. Mocht je specifieke wensen of vragen hebben, bespreek dit dan gerust.

   De belangrijkste redenen op een rij

   Er valt nog veel meer te vertellen over deze opleiding. Dat doen we het liefst één op één in een persoonlijk kennismakingsgesprek maar we zetten nu nog even de belangrijkste redenen om deze opleiding te doen op een rij. 

   N

   Ervaringsdeskundige worden in Nucleus Coaching

   N

   Als coach of therapeut zelf een persoonlijke groei doormaken

   N

   Onderzoeken over dit passend is binnen de eigen omgeving

   N

   Persoonlijk leiderschap vergroten

   Is deze opleiding misschien iets voor jou?

   Denk je dat de opleiding iets voor jou is of heb je nog vragen en wil je meer weten? Laat dan hier jouw gegevens achter. Wij nemen dan spoedig contact met je op. De uiteindelijke aanmelding voor de opleiding vindt pas plaats nadat er een wederzijdse kennismaking is geweest.


   Direct inplannen

   Waarschijnlijk vind je dit ook interessant:

   Klachten waarmee Nucleus Coaching werkt

   Verstoorde balans

   Een verstoorde werk privé balans heeft bijna altijd een grote negatieve invloed op het functioneren. Met Nucleus Coaching brengen we dit weer in balans.

   Lichamelijke symptomen

   Soms ervaren mensen klachten die na medisch onderzoek niet te verklaren zijn. Dit wordt ook wel (S)OLK of ALK genoemd. Hoe kom je hier vanaf?

   Stress gerelateerde klachten

   Het is niet altijd meteen duidelijk dat bepaalde klachten het gevolg zijn van stress. Onderzoek naar de bron van klachten geeft mogelijkheid tot verandering.

   Slaapproblemen

   Ondanks alle tips voor een goede nachtrust zijn ze niet altijd even succesvol. Nucleus Coaching spoort de oorzaak van slaapproblemen op zodat ze verminderen of verdwijnen.

   Burn-Out

   Het is lastig om eigen patronen die ten grond liggen aan een burn-out zelf te doorbreken. Nucleus Coaching spoort de blinde vlekken op waardoor jouw herstel begint.

   Vermoeidheid

   Vermoeidheid kent vele oorzaken. Nucleus Coaching helpt de niet-medische bronnen van deze vermoeidheid opsporen zodat je energie toeneemt.

   Onzekerheid

   Onzekerheid kent diverse oorzaken en roept vaak veel vragen op. Doe ik het wel goed? Vinden ze mij aardig? Nucleus Coaching lost het probleem in de kern op.

   Depressie

   Er is sprake van een depressie als iemand minstens 2 weken een sombere stemming ervaart. Het aanpakken van de oorzaak met Nucleus Coaching verlicht snel.

   Angsten

   Angsten kunnen het leven op een onaangename manier geheel op zijn kop zetten. Door met Nucleus Coaching naar de kern te gaan speelt angst niet langer een rol.

   Relatieproblemen

   Een relatie verloopt niet altijd soepel en dit kan zijn weerslag hebben op het werk of andere contacten. De bron van relatieproblemen ophelderen geeft veel lucht in een relatie.

   Onvruchtbaarheid

   Niet altijd is onvruchtbaarheid het gevolg van lichamelijke afwijkingen. Nucleus Coaching onderzoekt de andere oorzaken die hieraan ten grondslag liggen.

   PTSS

   Sommige ervaringen zijn zo overweldigend en traumatisch dat de gevolgen ervan langdurig doorwerken. Nucleus Coaching helpt om een PTSS te verminderen.

   Gewichtsproblemen

   Emotie eten danwel emo-eten heeft vaak overgewicht tot gevolg. Nucleus Coaching helpt de achterliggende patronen duurzaam te doorbreken.

   Trauma's waarmee Nucleus Coaching werkt

   Geweld

   Het welbevinden van iemand met nare ervaringen kan langdurig klachten geven. Klachten die met Nucleus Coaching snel duurzaam worden verminderd.

   Misbruik

   De gevolgen van misbruik werken langdurig door. Misbruik is één van de meest schadelijke ervaringen. Met Nucleus Coaching herstel je op een diep niveau.

   Verlies

   Het verlies van dierbaren, werk of andere zaken geeft langdurig een gevoel van gemis, verdriet of wanhoop. Nucleus Coaching geeft het leven weer zin en richting.

   Echtscheiding

   Scheiden is een proces. De levenswijze aanpassen kost energie. Nucleus Coaching is heel geschikt om gemakkelijker je partner en ervaringen los te laten.

   Aanmelden nieuwsbrief

   Laten we contact houden!

   De Nucleus Methode is een methode in ontwikkeling. Er komen geregeld nieuwe inzichten bij waar jij als (aanstaand) coach je voordeel mee kunt doen. Wij delen deze inzichten graag. Ook houden we jou graag op de hoogte over de Nucleus Opleidingen die binnenkort weer starten en delen de ervaringen van medestudenten zowel tijdens als na de opleiding.

   Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen


   Pin It on Pinterest

   Share This