Selecteer een pagina

Introspectie B2

Voor Managers, Teamleiders, Case Managers, HR-Managers & Directie

N

Meer vanuit verbinding leidinggeven

N

Coachen op lichamelijke en geestelijke klachten

N

Ondersteunen en stimuleren van medewerkers

N

Coachend leidinggeven als persoonlijke vaardigheid

N

Uitgebreide kennismaking met Nucleus Methode

Leiding geven vanuit verbinding

Wil jij sturen op gedragsveranderingen van jouw medewerkers? Leer dan Coachend Leidinggeven. Dé manier om in contact met de ander te blijven en toch jouw doelen als leidinggevende en manager te behalen.

 • Zorgen dat jouw team meer betrokken is
 • Een omgeving creëren waarin mensen samen werken
 • Een warme relatie opbouwen met medewerkers

Als de steen die in een vijver valt

Nucleus Coaching, de methode voor Coachend Leidinggeven, stuurt aan om het beste uit jouw medewerkers te halen maar begint bij jouzelf. Het is als een steen die in de vijver valt. Jouw gedrag, gedachten en gevoel hebben effect op de medewerkers. Jouw visie bepaalt wat zij zien. Maar bepaalt ook de interpretatie van wat zij zien. Daarom vangen we aan met het jezelf onder de loep te nemen zodat het uitdragen en overbrengen van de visie die je hebt van jouw organisatie of bedrijf wordt verbreed. Hierdoor krijg jij als leidinggevende meer daadkracht en ontwikkel jij de tools om dit op jouw medewerkers over te brengen.

Het doorbreken van de stagnatie

Eén van de grootste uitdagingen waar je als manager of leidinggevende mee te maken krijgt is het vastlopen in een situatie. Denk aan die ene medewerker die vakinhoudelijk onmisbaar is maar de groep als geheel tegenwerkt. Belangrijke schakels in een team die ziek worden of een zieke partner krijgen en het tempo van de groep niet langer kunnen bijbenen. Wanneer het je als manager of leidinggevende niet lukt om hier een ommekeer in te maken is Coachend Leidinggeven gebaseerd op de Nucleus Methode een welkome tool.

Wat is dan Coachend Leidinggeven?

Coachend Leidinggeven gaat over een meer empathische manier van leidinggeven. Leidinggeven vanuit connectie, vanuit verbinding. Het gaat op een veilige en zachte manier terug naar de bron van het probleem waardoor er ruimte ontstaat deze stoorzender op te ruimen. Dat doet Nucleus Coaching door nieuwe neurale route aan te leggen waarover de ervaring zich beweegt en medewerkers meer ruimte ervaren om zelf ook in beweging te komen. Zowel letterlijk als figuurlijk.

Wat zijn de leerdoelen van Introspectie B2?

Introspectie B2 voor ondernemingen en bedrijven is een eerste kennismaking voor managers en leidinggevenden met de Nucleus Coaching Methode. Wat zijn de leerdoelen tijdens deze eerste kennismaking?

 • Hoe een grote diversiteit aan klachten en belemmeringen verminderd kunnen worden
 • Hoe ze zelf een versnelde persoonlijke groei door kunnen maken met deze methode
 • Wat de visie achter Nucleus Coaching behelst om te kunnen bepalen of het passend is binnen de eigen omgeving
 • Het deelnemen aan een sessie waarin een bijna pijnloze methode van coachen wordt gedemonstreerd
 • De mogelijkheid onderzoeken om zelf als Nucleus Coach binnen de organisatie of het bedrijf aan de slag te gaan

De Introspectie B2 opleiding beoogt niet een volwaardige coachingsopleiding te zijn maar geeft je wel handvatten om direct mee aan de slag te gaan en stelt je in de gelegenheid om jouw vaardigheden als manager of leidinggevende te vergroten.

Toepassing in de praktijk

Coaching training 4 1920 x 1110 Nucleus Opleidingen - Helma Koorevaar

Coachend Leidinggeven

Uit onderzoek blijkt dat managers hun effectiviteit kunnen vergroten door bepaalde gedragingen aan hun totale gedragsrepertoire toe te voegen, te verbeteren of juist uit het repertoire te verwijderen. Met name de vaardigheden die van belang zijn bij de meer coachende vorm van leidinggeven blijken bijzonder effectief te zijn. In Introspectie B2 gaan we hier dan ook dieper op in.

Coaching EHBB bos 4 - 1920 x 1110 Nucleus Opleidingen - Helma Koorevaar

Vitaliteit op de werkvloer

Vitaliteit gaat verder dan gezondheid. Het gaat om mewerkers die meer uit het leven en uit het werk willen halen. Vitale medewerkers hebben doorgaans meer plezier in hun werk en zijn daardoor ook betere medewerkers. Dat wordt niet alleen door collega’s bijzonder gewaardeerd maar ook door de klant. Hierdoor neemt eveneens het bedrijfsresutaat toe en daar wordt jij als manager of leidinggevende op afgerekend.

Coaching Coach 1 bos - 1920 x 1110 Nucleus Opleidingen - Helma Koorevaar

Emotionele Intelligentie

Een hoog IQ is geen garantie voor succes en geluk. Maar wat is daar wel voor nodig? Emotionele vaardigheden zijn van doorslaggevende betekenis voor succes in relaties en werk. Emotionele intelligentie heeft te maken met zelfkennis, het invoelen van anderen en het vermogen tot samenwerken. De belemmmeringen hierin kunnen met Nucleus Coaching worden opgeheven.

R

Een geaccrediteerde opleiding volgen?

Een groot deel van de opleidingen van Nucleus Opleidingen wordt geaccrediteerd door KNOV, KCKZ, KTNO en de GRO opleidingen. Afhankelijk van de opleiding die je doet krijg je Nucleustudiepunten die bijdragen tot een certificaat van vakbekwaamheid.

Studiepunten verdienen

Als lid van de KNOV, KCKZ, KTNO en GRO opleidingen, verkrijg je studiepunten door het volgen van opleidingen en trainingen. Deze studiepunten bij elkaar opgeteld leiden tot certificering volgens de betreffende normering. Een deel van de opleidingen van Nucleus Opleidingen is ook geaccrediteerd en draagt dus bij aan het behalen van het certificaat. Een mooie reden dus om deze opleidingen te doen.

De belangrijkste voordelen op een rij

De motivatie om deel te nemen aan Introspectie B2 kan van persoon tot persoon verschillen. Toch hebben ze één ding gemeen: Managers en leidinggevenden die deelnemen zoeken handvatten en tools om lastige situaties die het resultaat negatief beinvloeden de baas te kunnen. We zetten nog even de voordelen op een rij:

N

Tools tot het verbetering van de kwaliteit van jouw begeleiding

N

Inzichten en handvatten om medewerkers meer in balans te brengen

N

Specifieke aanvullende tools voor jou om beter leiding te geven

N

Vergroten van jouw zelfvertrouwen in jouw rol als leidinggevende

N

Onderzoeken van de Nucleus Coachmethode om zelf te leren toepassen

Ik merk dat ik veel sneller ‘to the point’ kom bij medewerkers die vastgelopen zijn. Ze hebben soms de hakken in het zand gezet. Mijn taak is om ze weer in beweging te krijgen. Mijn manier van vragen stellen is veranderd. Het maakt het contact ook echter. We praten niet meer zo lang om de hete brei heen.

Casemanager Imke

Praktische informatie

Coachkamer 2 1920 x 1110 Nucleus Opleidingen - Helma Koorevaar

Voor wie

De opleiding is een mooie aanvulling voor de volgende executives:

  • Managers
  • Teamleiders
  • Case-Managers
  • HR-Managers
  • Directie
EHBB les 1920 x 1110 Nucleus Opleidingen - Helma Koorevaar

Waar

De opleiding wordt gegeven op een locatie in overleg. Afhankelijk van de deelnemers kan dat op de eigen locatie zijn of een locatie in de buurt.

Passie Coaching 10 1920 x 1110 Nucleus Opleidingen - Helma Koorevaar

Vergoeding

De vergoeding voor de Introspectie B2 voor het bedrijfsleven is afhankelijk van een aantal factoren:

 • Het aantal deelnemers
 • De locatie
 • De vraag op maat

Wil je meer weten? Vraag een offerte aan

Is deze opleiding misschien iets voor jou?

Denk je dat de opleiding iets voor jou is of heb je nog vragen en wil je meer weten? Laat dan hier jouw gegevens achter. Wij nemen dan spoedig contact met je op. De uiteindelijke aanmelding voor de opleiding vindt pas plaats nadat er een wederzijdse kennismaking is geweest.


Direct inplannen

Waarschijnlijk vind je dit ook interessant:

Klachten waarmee Nucleus Coaching werkt

Verstoorde balans

Een verstoorde werk privé balans heeft bijna altijd een grote negatieve invloed op het functioneren. Met Nucleus Coaching brengen we dit weer in Balans.

Lichamelijke symptomen

Soms ervaren mensen klachten die na medisch onderzoek niet te verklaren vallen. Dit wordt ook wel (S)OLK genoemd. Hoe kom je hier vanaf?

Stress gerelateerde klachten

Het is niet altijd meteen duidelijk dat bepaalde klachten het gevolg zijn van stress. Onderzoek naar de bron van klachten geeft daarna mogelijkheid tot verandering

Slaapproblemen

Ondanks alle tips voor een goede nachtrust zijn ze niet altijd even succesvol. Nucleus Coaching spoort de oorzaak van slaapproblemen op zodat ze verminderen of verdwijnen.

Burn-Out

Het is lastig om eigen patronen die ten grond liggen aan een burn-out zelf te doorbreken. Nucleus Coach spoort de blinde vlekken op waardoor je aan herstel kunt beginnen.

Vermoeidheid

Vermoeidheid kent vele oorzaken. Nucleus Coaching helpt de niet-medische bronnen van deze vermoeidheid opsporen zodat er energie toename ontstaat.

Onzekerheid

Onzekerheid kent diverse oorzaken en roept vaak veel vragen op. Doe ik het wel goed? Vindt ze mij aardig? Nucleus Coaching lost het probleem in de kern op.

Depressie

Er is sprake van een depressie als iemand minstens 2 weken een sombere stemming ervaart. Het aanpakken van de oorzaak met Nucleus Coaching verlicht snel.

Angsten

Angsten kunnen het leven op een onaangename manier geheel op zijn kop zetten. Door met Nucleus Coaching naar de kern te gaan speelt angst niet langer een rol in het leven.

Relatieproblemen

Een relatie verloopt niet altijd soepel en dit kan zijn weerslag hebben op het werk of andere contacten. De bron van relatieproblemen ophelderen geeft veel lucht in een relatie.

Onvruchtbaarheid

Niet altijd is onvruchtbaarheid het gevolg van lichamelijke afwijkingen. Nucleus Coaching onderzoekt de andere oorzaken die hieraan ten grondslag liggen.

PTSS

Sommige ervaringen zijn zo overweldigend en traumatisch dat de gevolgen ervan langdurig doorwerken. Nucleus Coaching helpt om een PTSS te verminderen.

Gewichtsproblemen

Emotioneel overeten bij problemen heeft vaak overgewicht tot gevolg. Nucleus Coaching helpt de achterliggende patronen duurzaam te doorbreken.

Trauma’s waarmee Nucleus Coaching werkt

Geweld

Het welbevinden van iemand met nare ervaringen kan langdurig klachten geven. Klachten die met Nucleus Coaching snel duurzaam worden verminderd.

Misbruik

De gevolgen van misbruik werken langdurig door. Misbruik is één van de meest schadelijke ervaringen. Met Nucleus Coaching herstel je op een diep niveau.

Verlies

Het verlies van dierbaren, werk of andere zaken geeft langdurig een gevoel van gemis, verdriet of wanhoop. Nucleus Coaching geeft het leven weer zin en richting.

Echtscheiding

Scheiden is een proces. De levenswijze aanpassen kost energie. Nucleus Coaching is heel geschikt om gemakkelijker je partner en ervaringen los te laten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laten we contact houden!

De Nucleus Methode is een methode in ontwikkeling. Er komen geregeld nieuwe inzichten bij waar jij als (aanstaand) coach je voordeel mee kunt doen. Wij delen deze inzichten graag. Ook houden we jou graag op de hoogte over de Nucleus Opleidingen die binnenkort weer starten en delen de ervaringen van medestudenten zowel tijdens als na de opleiding.

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen


Pin It on Pinterest

Share This