Selecteer een pagina

Introspectie

Waardevol voor de rest van je leven

N

Coachen op lichamelijke en geestelijke klachten

N

Andere copingsmechanismes leren

N

Beter functioneren

N

Herstel van trauma

N

Werken aan duurzaam herstel

N

Uitgebreide kennismaking met de Nucleus Methode

Overzicht Nucleus Introspectie Opleidingen

Nucleus Coaching is een coachingsmethode die gebruik maakt van een speciale gesprekstechniek om het onderbewuste te bereiken. De achterliggende visie is dat traumatische gebeurtenissen hun ontregelend effect op het lichaam uitoefenen via de hersenen. Nucleus Coaching is gebaseerd op Evidence-Based-Practice (EBP) als (neuro)psychologie, prenatale/perinatale psychologie, epigenetica en TCM.

Z

Nucleus Coaching Introspectie A1

Voor mensen (cliënten) met klachten van een onbekende oorzaak waarmee ze niet verder komen. Of als je een versnelde persoonlijke groei wilt doormaken.

Meer over Nucleus Coach Introspectie A

Z

Nucleus Coaching Introspectie B1

Als coach, therapeut of hulpverlener kennis maken met de meerwaarde van Nucleus Coaching. De opleiding bereidt voor op de beroepsopleiding tot Nucleus Coach.

Meer over Nucleus Coach Introspectie B1

Z

Nucleus Coaching Introspectie B2

Voor Managers, Teamleiders, Case Managers, HR-Managers & Directie. Stelt je in de gelegenheid om jouw vaardigheden als manager of leidinggevende te vergroten.

Meer over Nucleus Coach Introspectie B2

Z

Inschrijven Introspectie Opleidingen

Denk je dat de opleiding iets voor jou is of heb je nog vragen en wil je meer weten? Schrijf je dan in voor Nucleus Coach Introspectie. Wij nemen dan spoedig contact met je op.

Schrijf je in voor Nucleus Introspectie

Overzicht Nucleus Opleidingen

Nucleus Coaching is een coachingsmethode die gebruik maakt van een speciale gesprekstechniek om het onderbewuste te bereiken. De achterliggende visie is dat traumatische gebeurtenissen hun ontregelend effect op het lichaam uitoefenen via de hersenen. Nucleus Coaching is gebaseerd op Evidence-Based-Practice (EBP) als (neuro)psychologie, prenatale/perinatale psychologie, epigenetica en TCM (Traditional Chinese Medicin).

Z

Nucleus Coaching Introspectie

Nucleus Coaching is dé coachingsmethode voor wie snel, pijnloos en efficiënt te werk wil gaan. Om dat goed te kunnen doen is het belangrijk dat je zelf ervaringsdeskundige bent. Daarom beginnen wij met Introspectie. Zo zijn we ervan verzekerd dat je als therapeut en coach niet onbewust getriggerd wordt door de thema’s van jouw cliënten. Je bewaart daardoor jouw balans en herkent trauma’s eerder. Je bent nu klaar om de Nucleus Methode ook zelf te leren toepassen.

Meer over Nucleus Coaching Introspectie

Z

Nucleus Coach 1

Wanneer mensen geremd worden door de effecten van trauma’s ontstaan er fysieke en mentale klachten die ook direct van invloed zijn op het werk en het privéleven. Een vicieuze cirkel die met Nucleus Coaching snel en daadkrachtig doorbroken wordt zodat cliënten meer geluk ervaren en beter functioneren. Nucleus Coach 1 geeft handvatten om te helpen bij belemmeringen en persoonlijke overtuigingen als gevolg van trauma’s zodat er langdurige balans ontstaat met een gelukkiger leven tot gevolg.

Meer over Nucleus Coach 1

Z

Nucleus Coach 2

Met Nucleus Coach 2 leer je verdieping aanbrengen in jouw coachvaardigheden. Je krijgt meer handvatten om de bron van lichamelijke (on)begrepen klachten te vinden bij een breder spectrum aan belemmeringen. Tevens leer je werken met trauma’s die in de prenatale periode en rondom de geboorte zijn ontstaan. Ook leer je familiepatronen herkennen en de negatieve invloed ervan doorbreken. Dit maakt jou als therapeut en coach veelzijdiger in het begeleiden van cliënten.

Meer over Nucleus Coach 2

Z

Emotionele Hulp Bij Bevalling - EHBB

Emotionele Hulp bij Bevalling – EHBB – richt zich op verloskundigen, kraamverzorgsters en doula’s. Met EHBB geef je als professional vrouwen voor, tijdens en na de bevalling veel meer vertrouwen in hun eigen lichaam zodat bevallen een prettige plezierige ervaring wordt in plaats van de nare ervaring waar de media mee vol staat. Door de vrouwen meer in balans te brengen en met EHBB in ontspanning te brengen wordt de bevalling prettiger en verloopt gemakkelijker.

Meer over EHBB

Z

Eerste Hulp bij Jonge Ouders - EHJO

Als jonge ouders wil je het beste voor je kindje. Vooral tijdens de eerste dagen na de geboorte komt er een hoop op je af. Je moet ineens zoveel keuzes maken die het leven van jouw kindje direct beïnvloeden. Zowel op de korte als de lange termijn. Uit recent onderzoek blijkt dat de eerste 1000 dagen daarbij cruciaal zijn. Een periode waarin de eerste problemen vaak ook al aan het licht komen. Nucleus Coaching heeft daarvoor een coaching methode ontwikkeld speciaal voor de jonge ouders, de EHJO-methode.

Meer over EHJO

R

Een geaccrediteerde opleiding volgen?

Een groot deel van de opleidingen van Nucleus Opleidingen wordt geaccrediteerd door KNOV, KCKZ, KTNO en de GRO opleidingen. Afhankelijk van de opleiding die je doet krijg je Nucleustudiepunten die bijdragen tot een certificaat van vakbekwaamheid.

Studiepunten verdienen

Als lid van de KNOV, KCKZ, KTNO en GRO opleidingen, verkrijg je studiepunten door het volgen van opleidingen en trainingen. Deze studiepunten bij elkaar opgeteld leiden tot certificering volgens de betreffende normering. Een deel van de opleidingen van Nucleus Opleidingen is ook geaccrediteerd en draagt dus bij aan het behalen van het certificaat. Een mooie reden dus om deze opleidingen te doen.

Testimonials

“Ik twijfelde voor de Nucleus Coach Introspectie Opleiding veel aan mijzelf, zat veel in mijn hoofd en had lichamelijke spanningsklachten en weinig zelfvertrouwen. Na deze opleiding merk ik dat ik zelfverzekerder ben geworden. Ik sta veel meer in mijn kracht en daar ben ik erg trots op. Zelfs mijn schouderklachten blijven weg!

Joke

“Het voelt oneerlijk dat na zoveel jaren van zelfontwikkeling ineens de paniek weer terug gekomen is. Ik ben nu 62 jaar en zo hard gewerkt met allerlei therapieën en massages om mijn spanningsklachten te verminderen. Mijn hele lichaam is weer verkrampt en vol spanning. Na 3 Nucleus Coach sessies voel ik me fijn, ontspannen. Er is zich duidelijk een andere route in mij aan het openbaren. Een route van plezier, ontspanning, bewustzijn. Ik ben zo blij hiermee.”

Willie

“Ik had zo vaak een drukkend gevoel in mijn hoofd. Nu snap ik waar dat mee te maken had. Maar het fijnste is natuurlijk dat ik van mijn hoofdpijn af ben.”

Thijmen

Opbouw van Nucleus Introspectie Opleiding

  6 Maanden begeleiding

  Tijdens de Nucleus Coach Introspectie opleiding mag je rekenen op 6 maanden begeleiding van Helma Koorevaar. Zij is één van de ontwikkelaars van de Nucleus Coach Methode en heeft ruim ervaring als coach en trainer.

  Opbouw van Nucleus Coach Introspectie

  De Nucleus Coach Introspectie opleiding bestaat uit de volgende onderdelen:

  • 6 Maanden begeleiding
  • 4 Persoonlijke coachsessies
  • 3 Trainingsdagen te weten
  • Twee wekelijkse Vraag & Antwoord sessies
  • Toegang tot Nucleus Community

   

  4 Persoonlijke Coachsessies

  Een belangrijk onderdeel van de Nucleus Coach Introspectie B1 opleiding bestaat uit 4 Persoonlijke Coachsessies. Hierin gaan we met jouw persoonlijke thema’s aan de slag zodat je niet alleen kennis vergaart over Nucleus Coaching maar ook ervaringsdeskundige bent. Dit is een essentiële voorwaarde om jouw cliënten te kunnen helpen.

  Trainingsdag 1: Jouw behoefte en succes

  De eerste dag van de opleiding Nucleus Coach Introspectie bevat de volgende thema’s:

  • Het brein en communicatie
  • Persoonlijke doelstellingen bepalen
  • Geluksindicatoren bepalen
  • Circle of Influence
  • Krachtiger zijn
  • Epigenetica
  Trainingsdag 2: Nieuwste inzichten over herkomst van belemmeringen

  De tweede dag van de opleiding Nucleus Coach Introspectie B1 bevat de volgende thema’s:

  • Oude patronen loslaten
  • Invloed van stress op de hersenen
  • Benutten van verschillende hersenhelften
  • Plasticiteit en het vermogen tot aanpassen
  Trainingsdag 3: Blauwdruk en de invloed op jouw leven

  De eerste dag van de opleiding Nucleus Coach Introspectie bevat de volgende thema’s:

  • Blauwdruk en de invloed op jouw leven
  • The story of your life
  • Fysieke en mentale verbetering
  • Van stemming tot emotie
  • Krachtiger zijn
  • De beste versie van jezelf
  Vraag en antwoord sessies

   

  Elke twee weken houdt Helma Koorevaar een online Vraag & Antwoord sessie voor deelnemers aan de Nucleus Coach Introspectie opleiding waarin zij in de gelegenheid worden gesteld om vragen te stellen en hierover met haar en de andere aanwezigen in gesprek te gaan.

  Toegang Nucleus Community

  Nucleus Opleidingen kent een eigen besloten Community waarin studenten en afgestudeerden elkaar vinden voor het uitwisselen van informatie en ervaringen in een vertrouwde omgeving.

  Praktische informatie

  Coaching EHBB kamer 1 - 1920 x 1110 Nucleus Opleidingen - Helma Koorevaar

  Voor wie

  De opleiding is zeer geschikt voor jou:

  • Als je klachten of problemen hebt en graag vooruit wilt
  • Als je zelf beter in balans wilt blijven als professional
  EHBB les 1920 x 1110 Nucleus Opleidingen - Helma Koorevaar

  Waar

  De opleiding wordt gegeven aan de Korensingel 7 in ‘s-Heerenberg of op een andere locatie afhankelijk van de groep. In beide gevallen betreft het een gemoedelijke huiselijke setting waar iedereen zich welkom mag voelen.

  Passie Coaching 10 1920 x 1110 Nucleus Opleidingen - Helma Koorevaar

  Investering

  Om deel te nemen aan de opleiding wordt een vergoeding van 2590 euro gevraagd. Dat is inclusief studiemateriaal en een heerlijke lunch. Ondernemers kunnen deze studiekosten vaak aftrekken.

  De belangrijkste redenen op een rij

  Er valt nog veel meer te vertellen over deze opleiding. Dat doen we het liefst één op één in een persoonlijk kennismakingsgesprek maar we zetten nu nog even de belangrijkste redenen om deze opleiding te doen op een rij. 

  N

  Ervaringsdeskundige worden in Nucleus Coaching

  N

  Een versnelde persoonlijke groei doormaken

  N

  Onderzoeken of deze vorm van coaching binnen jouw werk past

  N

  Effectiever communiceren in werk en privé

  Is deze opleiding misschien iets voor jou?

  Denk je dat de opleiding iets voor jou is of heb je nog vragen en wil je meer weten? Laat dan hier jouw gegevens achter. Wij nemen dan spoedig contact met je op. De uiteindelijke aanmelding voor de opleiding vindt pas plaats nadat er een wederzijdse kennismaking is geweest.


  Direct inplannen

  Waarschijnlijk vind je dit ook interessant:

  Klachten waarmee Nucleus Coaching werkt

  Verstoorde balans

  Een verstoorde werk privé balans heeft bijna altijd een grote negatieve invloed op het functioneren. Met Nucleus Coaching brengen we dit weer in balans.

  Lichamelijke symptomen

  Soms ervaren mensen klachten die na medisch onderzoek niet te verklaren zijn. Dit wordt ook wel (S)OLK of ALK genoemd. Hoe kom je hier vanaf?

  Stress gerelateerde klachten

  Het is niet altijd meteen duidelijk dat bepaalde klachten het gevolg zijn van stress. Onderzoek naar de bron van klachten geeft mogelijkheid tot verandering.

  Slaapproblemen

  Ondanks alle tips voor een goede nachtrust zijn ze niet altijd even succesvol. Nucleus Coaching spoort de oorzaak van slaapproblemen op zodat ze verminderen of verdwijnen.

  Burn-Out

  Het is lastig om eigen patronen die ten grond liggen aan een burn-out zelf te doorbreken. Nucleus Coaching spoort de blinde vlekken op waardoor jouw herstel begint.

  Vermoeidheid

  Vermoeidheid kent vele oorzaken. Nucleus Coaching helpt de niet-medische bronnen van deze vermoeidheid opsporen zodat je energie toeneemt.

  Onzekerheid

  Onzekerheid kent diverse oorzaken en roept vaak veel vragen op. Doe ik het wel goed? Vinden ze mij aardig? Nucleus Coaching lost het probleem in de kern op.

  Depressie

  Er is sprake van een depressie als iemand minstens 2 weken een sombere stemming ervaart. Het aanpakken van de oorzaak met Nucleus Coaching verlicht snel.

  Angsten

  Angsten kunnen het leven op een onaangename manier geheel op zijn kop zetten. Door met Nucleus Coaching naar de kern te gaan speelt angst niet langer een rol.

  Relatieproblemen

  Een relatie verloopt niet altijd soepel en dit kan zijn weerslag hebben op het werk of andere contacten. De bron van relatieproblemen ophelderen geeft veel lucht in een relatie.

  Onvruchtbaarheid

  Niet altijd is onvruchtbaarheid het gevolg van lichamelijke afwijkingen. Nucleus Coaching onderzoekt de andere oorzaken die hieraan ten grondslag liggen.

  PTSS

  Sommige ervaringen zijn zo overweldigend en traumatisch dat de gevolgen ervan langdurig doorwerken. Nucleus Coaching helpt om een PTSS te verminderen.

  Gewichtsproblemen

  Emotie eten danwel emo-eten heeft vaak overgewicht tot gevolg. Nucleus Coaching helpt de achterliggende patronen duurzaam te doorbreken.

  Trauma's waarmee Nucleus Coaching werkt

  Geweld

  Het welbevinden van iemand met nare ervaringen kan langdurig klachten geven. Klachten die met Nucleus Coaching snel duurzaam worden verminderd.

  Misbruik

  De gevolgen van misbruik werken langdurig door. Misbruik is één van de meest schadelijke ervaringen. Met Nucleus Coaching herstel je op een diep niveau.

  Verlies

  Het verlies van dierbaren, werk of andere zaken geeft langdurig een gevoel van gemis, verdriet of wanhoop. Nucleus Coaching geeft het leven weer zin en richting.

  Echtscheiding

  Scheiden is een proces. De levenswijze aanpassen kost energie. Nucleus Coaching is heel geschikt om gemakkelijker je partner en ervaringen los te laten.

  Aanmelden nieuwsbrief

  Laten we contact houden!

  De Nucleus Methode is een methode in ontwikkeling. Er komen geregeld nieuwe inzichten bij waar jij als (aanstaand) coach je voordeel mee kunt doen. Wij delen deze inzichten graag. Ook houden we jou graag op de hoogte over de Nucleus Opleidingen die binnenkort weer starten en delen de ervaringen van medestudenten zowel tijdens als na de opleiding.

  Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen


  Pin It on Pinterest

  Share This