Selecteer een pagina

Telkens komen de klachten terug

Je kunt soms hardnekkige klachten hebben die telkens terugkomen. Dit noemen we ALK – Aanhoudende Lichamelijke Klachten. Huidproblemen zijn daar een voorbeeld van. Floor is een jonge vrouw met jeukende bultjes in haar gezicht en op rest van haar lichaam. Nu haar klachten voorbij zijn deelt zij haar verhaal graag. Ze wil daarmee anderen inspireren dat er hoop is om van deze huidproblemen af te komen.

Al acht jaar bezig om van de jeuk af te komen

Floor is een jonge vrouw, sinds kort de trotse moeder van een stralende zoon, die al een paar jaar bezig is om van haar jeukende rode bultjes af te komen, wanneer zij voor het eerst bij Nucleus Coaching aanklopt. Ze is daarvoor bij diverse therapeuten geweest en heeft zo van alles geprobeerd om van de klachten af te komen. Na het lezen van een bericht op Facebook over Nucleus Coaching besloot zij contact op te nemen. Tijdens het intakegesprek vertelt Floor ronduit over haar probleem:

1 Foto Floor jeukende bultjes 8 jaren bezig verminderen bultjes Nucleus Coaching Opleidingen

Slecht slapen door de jeukende bultjes

‘Als jonge moeder lig ik nachten wakker. Vooral door de jeukende bultjes slaap ik slecht. Elke keer betrap ik mezelf erop dat ik velletjes lostrek. Het is een soort obsessie aan het worden. Ook overdag begin ik steeds meer te krabben in mijn gezicht en op mijn hoofd. Ik durf niet meer naar buiten want wat als mensen mij zo zien. Dan voel ik me zo opgelaten. Boodschappen doen is al een opgave.’

Schaamte om naar buiten te gaan

‘Naar vriendinnen toegaan doe ik ook niet meer. Door de jeuk slaap ik slecht. Tegelijkertijd ben ik ook alert of mijn zoontje niet wakker is. Ik ben nu vaak prikkelbaar. Ik kan niet veel hebben. Het geluid van mijn huilende baby is al teveel. Dan doe ik oordoppen in maar de onrust in mij wordt steeds groter. Op de snelweg rijden durf ik ook niet. En naar buiten gaan met de kinderwagen durf ik niet goed vanwege de rode vlekken in mijn gezicht.’

Op zoek naar verlichting van klachten

Floor zoekt al lang een oplossing: ‘Ik heb in een periode van acht jaar allerlei therapieën en coachvormen uitgeprobeerd. Het leek soms even verlichting te geven van mijn klachten. Ik hoop dat ik ooit een keer blijvend van mijn jeukende rode vlekken af kom. Ik zou graag weer gewoon naar verjaardagen durven gaan of simpelweg buiten de deur gaan. Bijvoorbeeld naar de markt.’

2 Foto Floor tekst jeukende bultjes verminderen 5 dagen na Nucleus Coaching Opleidingen

Alle hulptroepen ingezet

Drie maanden voor het traject met Nucleus Coaching ontstond opnieuw ‘een ronde’ van huidklachten. Ze heeft meteen vanaf februari 2023 van alles ingezet om in balans te komen. Haar slaapproblemen pakte ze aan met verschillende slaapmiddelen waaronder ook natuurlijke varianten. Tijdens haar proces gebruikte ze ook verschillende supplementen, Chinese kruidenmixen, homeopathie, ademhalingsoefeningen en yoga voor het tot rust brengen van de Nervus Vagus. Toch bleef de echte verlossing uit.

De kern van ALK zoeken met Nucleus Coaching

Nucleus Coaching is één van de technieken die gebruikt kan worden. Een aantal van deze methoden kende Floor al van andere hulpverleners. Helaas zonder blijvend resultaat. Ze gaf haar jeuk een cijfer 9 op een schaal van 0 (geen) tot 10 (ondraaglijk). Met Nucleus Coaching is zij samen met haar behandelaar naar de kernoorzaak van haar jeukende bultjes gegaan. En vooral met als doel om haar te helpen deze “aanhoudende lichamelijke klachten” te verminderen.

’Ik wil er schijt aan hebben dat ik er zo bij loop’

Vijf dagen na het intakegesprek had ze de eerste sessie waarbij ze een aantal doelen vaststelde. Er waren meer dingen in haar leven waar ze verandering in wilde ervaren. Ze gaf ook aan dat ze niet meer op de snelweg durfde te rijden. Die dag nam ze deel aan een Nucleus Coaching Sessie waarin ze haar doelstellingen maakte. Ze merkte dat ze last had van ervaringen uit haar jeugd.

3 Foto Floor met tekst jeukende bultjes verminderen 7 dagen na 700 x 500 Nucleus Coaching Opleidingen

Boosheid loslaten

Als kind was Floor af en toe heel boos maar durfde ze niets te zeggen. Het was net alsof de boosheid bleef zitten in haar hoofd. Met Nucleus Coaching creëerde ze een nieuwe ervaring naast de oude waardoor ze veel meer ontspanning in haar lichaam voelde. Ze voelde de druk in haar hoofd minder worden. Ze verwonderde zich over dit gevoel. Er ontstond een gevoel van rust in haar hoofd.

Minder neurotisch aan het krabben

Twee weken later had Floor een tweede Nucleus Coaching Sessie. Ze vertelde dat haar jeuk minder was geworden. De jeuk was van cijfer 9 naar een cijfer 6,5 verlaagd. Ook haar huid zag er al iets minder vurig rood uit. Floor voelde vooruitgang. Ze zei : ‘Ik durf ook weer op de snelweg te rijden. Het is alweer een tijd geleden dat ik daar gereden heb. En ik ben minder neurotisch aan het krabben.’

4 Foto Floor met tekst jeukende bultjes verminderen na 2 weken Nucleus Coaching Opleidingen

Dichtslaan in een gesprek

Maar omdat de klachten nog niet helemaal over waren verkende ze samen met Nucleus Coach een ander thema. Het werd duidelijk dat het te maken had met het dichtslaan bij iemand uit haar werksituatie. Na de toepassingen van technieken uit de Nucleus Coaching, merkte ze dat de druk op haar keel minder werd. Floor begon te geeuwen en de knoop in haar buik ontspande.

Irritatie wordt minder

Wanneer Floor na een paar dagen terugkomt – ongeveer 3 weken na de intake – blijken haar klachten nog verder verminderd. Ze krabt minder aan haar gezicht tijdens haar slaap. Het pulken aan de velletjes in haar gezicht is nog minder geworden. Ze begint zich ook beter in haar vel te voelen. Ondanks de onrustige nachten vanwege de baby die voeding nodig heeft.

5 Foto Floor met tekst jeukende bultjes verminderen 4 weken na Nucleus Coaching Opleidingen

Stress verminderen zonder tips en trucs

Floor: ‘Ik spreek nu eerder uit wat ik niet prettig vind. Dat merk ik aan de energie in mijn lichaam. De stress blijft niet meer zo vast zitten in mijn hoofd. Mijn hoofd voelt niet zo vol meer en niet meer zo warm. Ik durf meer mijn mening te geven. Voor het eerst voelde ik geen druk meer in mijn hoofd toen ik me ergerde aan mijn schoonmoeder. Het lukte me om meteen mijn grens aan te geven.’

Een compleet andere uitstraling

Vijf weken na de intake ziet Floor er zoveel blijer uit. Haar huid is heel mooi en gezond. Ze heeft een hele andere uitstraling en kijkt veel opgewekter dan de eerste tijdens de eerst ontmoeting.
Floor: ‘Ik heb al zoveel therapieën gehad de afgelopen 8 jaren, maar dit heeft écht geholpen. Elke sessie werkte ook nog door heb ik gemerkt. Mijn huid werd steeds rustiger.’

Duurzaam minder klachten na ruim 2 maanden

Na 2 maanden was het resultaat nog steeds goed. Floor heeft een mooie huid en voelt zich ook weer vrij om naar buiten te gaan. Ze vindt het gemakkelijk om haar gedachten en gevoelens bespreekbaar te maken. Wel zo prettig om gewoon een keertje boodschappen te doen zonder angst en schaamte. Haar zoontje gaat nu weer ongehinderd met mama overal naartoe.

De jeukende bultjes zijn verdwenen

Floor ging over tot Nuleus Coaching vanwege jeukende bultjes waarvoor ze allang een oplossing zocht. Dat is ons gelukt. Floor zegt: ‘Dit voelt als een stabiele transformatie in plaats van een toevallige verandering.’ En dat alles binnen 2,5 maand. Het was net of de andere methoden toevallig een tijdelijke verlichting gaven. Ik ben hier heel blij mee. Voel me niet meer prikkelbaar. Mijn man zegt ook dat ik vrolijker ben. De jeuk is verdwenen.’

6 Foto Floor met tekst jeukende bultjes verdwenen na ruim 5 weken Nucleus Coaching Opleidingen

De casus achteraf beschouwd

De rode bultjes van Floor waren een gevolg van het inhouden van haar gedachten en emoties. Zo voelde Floor tijdens de sessies vaak dat ze de energie van boosheid, voelbaar als een druk, vasthield in haar hoofd. Door met Nucleus Coaching de oude ervaringen in een nieuw licht te plaatsen werd het gemakkelijk om dat patroon los te laten en woorden te geven aan haar gedachten en gevoelens, ook naar anderen toe.

Meer weten over de oplossing bij Aanhoudende Lichamelijke Klachten (ALK)?

Wil je meer weten over wat Nucleus Coaching kan betekenen bij Aanhoudende Lichamelijk Klachten (ALK)? Neem dan contact met ons op. Wij zijn bereikbaar via de website www.nucleus-opleidingen.nl/contact of op telefoonnumer
06 55108888.

Schrijf je nu alvast in voor het webinar over Nucleus Coaching

Het vraagt moed om je leven een andere draai te geven. In april begint de opleiding Nucleus Coach Introspectie weer. Een mooie reis met impact voor de rest van je leven. Wanneer je meer wilt weten over Nucleus Coaching doe dan mee met het GRATIS webinar: De klos met SOLK op 3 juli 2024.

 

Wil jij je direct aanmelden voor de Nucleus Coach Introspectie Opleiding? Dat kan ook: https://nucleus-opleidingen.nl/inschrijven-introspectie/

Waarschijnlijk vind je dit ook interessant:

Pin It on Pinterest

Share This