Selecteer een pagina

Onvruchtbaarheid

N

De pijn van onvruchtbaar zijn

N

Ongewenste kinderloosheid therapie uitbehandeld, wat nu?

N

Verschil tussen onvruchtbaarheid mannen en vrouwen

N

Hoe we met Nucleus ongewenste kinderloosheid begeleiden

De pijn van onvruchtbaar zijn

Weinig mensen weten dat door stress mensen onvruchtbaar kunnen blijven. In mijn praktijk heb ik daar een vrouw mee kunnen helpen.

Ongewenst kinderloos zijn is een hele emotionele ervaring. Hoe je de ongewenste kinderloosheid ervaart, is niet te sturen. Het is wel mogelijk voor mensen om hier een weg in te vinden. De ervaringen en emoties hierover werken lang door. Om deze ervaringen een plek te geven kan Nucleus Coaching een zachte manier zijn.

Hoe we met Nucleus pijn van ongewenste kinderloosheid verzachten

Veel mensen ervaren in hun leven schokkende gebeurtenissen. De gevoelens en emoties tijdens die schokkende gebeurtenis kunnen zo groot zijn dat we dat niet op het moment zelf niet duidelijk ervaren. Soms treedt een zelfbeschermingsmechanisme in werking en sluiten mensen de herinnering hermetisch af. De gevoelens die daarbij horen ook. Het nadeel is dat die gevoelens ons op de meest onverwachte momenten kunnen overvallen. Een geur, gezicht, kleur of geluid kunnen die oude nare gebeurtenis oproepen. Deze onbewuste reacties hebben invloed op het gedrag, de gedachten en de gevoelens. Met Nucleus Coaching zoeken we de bronnen van vaak onbewuste reacties. Hierdoor worden bepaalden klachten en emoties minder of verdwijnen helemaal.

Hoe jij jouw cliënten kan helpen om onvruchtbaarheid te begeleiden met de Nucleus Methode

De Nucleus Methode komt snel tot de kern en zet mensen in hun kracht. De bron van de onbalans vindt men vaak niet alleen in de omstandigheden. Soms spelen meerdere bronnen van onbalans een rol. Het is belangrijk om de bronnen van onbalans te vinden. Hiervoor is Nucleus Coaching heel geschikt. Het is een zachte methode die helpt om de bronnen van onbalans en verdriet te verminderen.

Praktijkvoorbeeld: Sabine, deelneemster aan de Opleiding Nucleus Coach Introspectie: Sabine was samen met haar partner al 3 jaar bezig om zwanger te worden. Inmiddels was er ook uitgebreid lichamelijk onderzoek geweest. Hierin waren geen afwijkingen uit naar voren gekomen. Sabine en Maarten waren in dubio om een IVF traject in te gaan. Ze zagen hier erg tegen op. En ze voelden weerstand om het belastende IVF traject in te gaan. Tijdens de opleiding kwamen alle twijfels en ideeën hierover aan bod. Het werd voor Sabine steeds duidelijker dat ze liever naar acceptatie toe wilde groeien. Het was voor Sabine en Maarten geen makkelijke beslissing, maar het hielp om hun gevoel heel zorgvuldig te verkennen en hier de tijd voor te nemen. Ze leerden steeds beter om dingen te bespreken die soms onbewust onder de oppervlakte in de weg zaten. Ze besloten om niet aan het IVF traject deel te nemen. Door steeds meer open te staan voor acceptatie van hun ongewenste kinderloosheid kwamen ze verder in het verwerken van deze pijn. De groei in het verwoorden van hun gevoelens en de liefde voor elkaar was een enorme steun in hun proces.

Kat Coaching 640 x 480 - Nucleus Opleidingen - Helma Koorevaar

Erfelijkheid van onvruchtbaarheid

Bij koppels waarbij de spermakwaliteit van de vader niet optimaal is, wordt soms ICSI toegepast. Deze afkorting betekent intracytoplasmatische sperma-injectie. Hierbij wordt een zaadcel met een injectienaald in de eicel gebracht. In 1992 is de eerste ICSI-baby geboren. Uit onderzoek naar de vruchtbaarheid van deze jongens blijkt dat de spermakwaliteit ook niet optimaal is, net als hun vader. Er lijkt sprake te zijn van een zekere erfelijkheid. Maar om dit heel zeker te stellen is meer onderzoek met een groter aantal mannen nodig.

Verschil onvruchtbaarheid man of vrouw

Er zijn verschillende oorzaken voor het uitblijven van een zwangerschap. De oorzaken bij mannen en vrouwen zijn verschillend. Bij vrouwen is de oorzaak vaak het niet of weinig plaatsvinden van de eisprong. Of er kunnen verklevingen zijn in de buikholte na een ontsteking of operatie. Ook endometriose (groei van het baarmoederslijmvlies buiten de baarmoeder) kan een oorzaak zijn van onvruchtbaarheid.

Bij mannen ligt de oorzaak de oorzaak vaak in het geen of te weinig (actieve) zaadcellen. Wanneer zaadcellen niet actief genoeg zijn, kunnen ze niet goed zwemmen via de baarmoeder naar de eileiders. Ook is een verstopping van de zaadleiders mogelijk.

Ongewenst kinderloos therapie uitbehandeld, wat nu

Het kost tijd om ongewenst kinderloosheid een plek te geven. Het kan de relatie zeer onder druk zetten. Een aantal punten van discussie die zich voordoen. We noemen hier 3 wrijvingspunten:

  1. Verschil in verwachtingen: Tussen de partners kan een verschil in verwachting leven. De één heeft soms langer de hoop dat het misschien toch nog zal lukken om zwanger te raken. Dit kan wrijving geven in de relatie. van beiden het huis perfectionistisch netjes wil houden naast de werktaken kan dat tot gevoels van overbelasting leiden.
  2. Delen van ervaringen met anderen: Het verdriet over kinderloosheid kan zo groot zijn dat partners daardoor er niet helemaal voor elkaar kunnen zijn. Ze ervaren al zoveel pijn op hun eigen bord, dat het lastig om ook de partner nog te troosten. Daardoor kunnen mensen troost gaan zoeken bij anderen. Dit kan verwijdering geven in de relatie. Ook kan jaloezie kan om de hoek komen kijken. . Doordat het verdriet in de relatie groot is, kan het zijn dat partners bij andere mensen troost vinden. Dit kan dit tot jaloezie leiden. 
  3. Druk van de buitenwereld: Soms is er ook druk van de buitenwereld voelbaar. Opmerkingen worden gemaakt als: ‘En wanneer komen er kinderen?’ Een goedbedoelde vraag die heel pijnlijk kan voelen. Dit kan ook een gevoel van belasting geven. Het gevoel niet te kunnen voldoen aan een ideaal beeld.

Hoe we met Nucleus zoeken naar één van de bronnen van de kinderloosheid?

Het is niet altijd mogelijk om een lichamelijke oorzaak te vinden voor ongewenste kinderloosheid. Het effect van stress op het lichaam wordt vaak onderschat. Stress heeft veel invloed op de hormoonproductie. Dan kan zowel op de mannelijke als de vrouwelijke vruchtbaarheid impact hebben. Pas bij het loslaten van stress wordt helder hoeveel spanning we eigenlijk al die tijd met ons meedragen. Mensen voelen vaak niet bewust dat ze spanning hebben. Zodra ze terugkijken ontstaat de realisatie dat ze heel veel spanning hadden, maar zich hier niet bewust van waren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stress in het lichaam loslaten en toch zwanger

Praktijk voorbeeld: Patricia en Lars hebben een kinderwens. Ze zijn al twee jaar bezig met dit verlangen, maar ze twijfelen steeds meer of het wel gaat lukken. Ze hebben het idee dat ze er wel mee om kunnen gaan, maar toch knaagt het aan ze. Moeten ze misschien wel dat pittige traject van lichamelijk onderzoek in? Eigenlijk vinden ze dat te ver gaan. Wanneer het niet op de natuurlijke manier kan, willen ze het een plek geven. Maar zover zijn ze nog niet. Het verlangen is groot en ze zien ineens overal zwangere stellen om zich heen. Ze willen onderzoeken of Nucleus Coaching een mogelijkheid zou kunnen zijn om te ontdekken waar de stagnatie zit in het niet zwanger worden. Tijdens de Nucleus Coach Introspectie opleiding komen ze na de laatste sessie met een foto van een echo. Patricia zegt: “We zijn zwanger.” Wat een cadeau!” Als we er nu op terugkijk denken we dat de stress een grote rol heeft gespeeld. Ik denk dat mijn stress heeft bijgedragen tot het uitblijven van onze zwangerschap. Het is goed dat ik de oorzaak van mijn stress heb opgeruimd. Dat vind ik ook een fijn gevoel naar mijn kindje toe.” Patricia was zich nooit zo bewust geweest van de spanning in haar lichaam. Maar ze is overbodige ballast kwijtgeraakt. Anders gezegd: het lijkt dat een aanpassing in de geest (psyche) ook leidt tot een reactie in het lichaam: zwanger worden vanuit ontspanning.

 

Nucleus Coaching ook iets voor jou?

Hebben we jouw interesse gewekt en wil je meer weten over de diverse opleidingen over Nucleus Coaching? Kijk dan eens bij Nucleus Coaching 1 of Nucleus Coaching 2 of laat hier jouw gegevens achter en we informeren je graag. Een vraag stellen kan natuurlijk ook:

Maak nu een afspraak

Wij begrijpen dat het best een ingrijpende beslissing kan zijn om je aan te melden voor één van onze Nucleus Opleidingen. Daarom nodigen we je van harte uit om geheel vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek te maken met onze studiebegeleider.


Kennismakingsgesprek inplannen

Waarschijnlijk vind je dit ook interessant:

Klachten waarmee Nucleus Coaching werkt

Verstoorde balans

Een verstoorde werk privé balans heeft bijna altijd een grote negatieve invloed op het functioneren. Met Nucleus Coaching brengen we dit weer in Balans.

Lichamelijke symptomen

Soms ervaren mensen klachten die na medisch onderzoek niet te verklaren vallen. Dit wordt ook wel (S)OLK genoemd. Hoe kom je hier vanaf?

Stress gerelateerde klachten

Het is niet altijd meteen duidelijk dat bepaalde klachten het gevolg zijn van stress. Onderzoek naar de bron van klachten geeft daarna mogelijkheid tot verandering

Slaapproblemen

Ondanks alle tips voor een goede nachtrust zijn ze niet altijd even succesvol. Nucleus Coaching spoort de oorzaak van slaapproblemen op zodat ze verminderen of verdwijnen.

Burn-Out

Het is lastig om eigen patronen die ten grond liggen aan een burn-out zelf te doorbreken. Nucleus Coach spoort de blinde vlekken op waardoor je aan herstel kunt beginnen.

Vermoeidheid

Vermoeidheid kent vele oorzaken. Nucleus Coaching helpt de niet-medische bronnen van deze vermoeidheid opsporen zodat er energie toename ontstaat.

Onzekerheid

Onzekerheid kent diverse oorzaken en roept vaak veel vragen op. Doe ik het wel goed? Vindt ze mij aardig? Nucleus Coaching lost het probleem in de kern op.

Depressie

Er is sprake van een depressie als iemand minstens 2 weken een sombere stemming ervaart. Het aanpakken van de oorzaak met Nucleus Coaching verlicht snel.

Angsten

Angsten kunnen het leven op een onaangename manier geheel op zijn kop zetten. Door met Nucleus Coaching naar de kern te gaan speelt angst niet langer een rol in het leven.

Relatieproblemen

Een relatie verloopt niet altijd soepel en dit kan zijn weerslag hebben op het werk of andere contacten. De bron van relatieproblemen ophelderen geeft veel lucht in een relatie.

Onvruchtbaarheid

Niet altijd is onvruchtbaarheid het gevolg van lichamelijke afwijkingen. Nucleus Coaching onderzoekt de andere oorzaken die hieraan ten grondslag liggen.

PTSS

Sommige ervaringen zijn zo overweldigend en traumatisch dat de gevolgen ervan langdurig doorwerken. Nucleus Coaching helpt om een PTSS te verminderen.

Gewichtsproblemen

Emotioneel overeten bij problemen heeft vaak overgewicht tot gevolg. Nucleus Coaching helpt de achterliggende patronen duurzaam te doorbreken.

 

Trauma’s waarmee Nucleus Coaching werkt

Geweld

Het welbevinden van iemand met nare ervaringen kan langdurig klachten geven. Klachten die met Nucleus Coaching snel duurzaam worden verminderd.

Misbruik

De gevolgen van misbruik werken langdurig door. Misbruik is één van de meest schadelijke ervaringen. Met Nucleus Coaching herstel je op een diep niveau.

Verlies

Het verlies van dierbaren, werk of andere zaken geeft langdurig een gevoel van gemis, verdriet of wanhoop. Nucleus Coaching geeft het leven weer zin en richting.

Echtscheiding

Scheiden is een proces. De levenswijze aanpassen kost energie. Nucleus Coaching is heel geschikt om gemakkelijker je partner en ervaringen los te laten.

Testimonials

“Ik twijfelde voor de Nucleus Coach Introspectie Opleiding veel aan mijzelf, zat veel in mijn hoofd en had lichamelijke spanningsklachten en weinig zelfvertrouwen. Na deze opleiding merk ik dat ik zelfverzekerder ben geworden. Ik sta veel meer in mijn kracht en daar ben ik erg trots op. Zelfs mijn schouderklachten blijven weg!

Joke

“Het voelt oneerlijk dat na zoveel jaren van zelfontwikkeling ineens de paniek weer terug gekomen is. Ik ben nu 62 jaar en zo hard gewerkt met allerlei therapieën en massages om mijn spanningsklachten te verminderen. Mijn hele lichaam is weer verkrampt en vol spanning. Na 3 Nucleus Coach sessies voel ik me fijn, ontspannen. Er is zich duidelijk een andere route in mij aan het openbaren. Een route van plezier, ontspanning, bewustzijn. Ik ben zo blij hiermee.”

Willie

“Ik had zo vaak een drukkend gevoel in mijn hoofd. Nu snap ik waar dat mee te maken had. Maar het fijnste is natuurlijk dat ik van mijn hoofdpijn af ben.”

Thijmen

Pin It on Pinterest

Share This