Selecteer een pagina

Nucleus Coach 1

De opleiding na Introspectie en EHBB

Dé coachtechniek die problemen in de kern oplost

N

Alle ins en outs leren over Nucleus Coaching

N

Problemen van cliënten in de kern leren oplossen

N

Nucleus Coaching in de praktijk leren toepassen

N

In een half jaar succesvol toepasbaar binnen jouw eigen praktijk

N

Maatwerkoplossingen voor mensen met specifieke problemen

N

Eigen coach en therapiemethodes krachtiger inzetten

N

Het toepassen van Nucleus Coaching binnen andere werkvelden

Met Nucleus Coach 1 problemen in de kern oplossen

In de Nucleus Coach Introspectie Opleiding en EHBB heb je kennis van de hele opleiding in beknopte vorm gekregen. Dit gaf jou de mogelijkheid om te ervaren of deze coachmethode passend is om zelf te leren toepassen. Onderdelen van deze opleidingen heb je al kunnen toepassen. Om nog een stap verder te gaan en zelf mensen te gaan begeleiden die belemmeringen ervaren in hun leven waar ze niet verder meekomen is de Nucleus Coach 1 Opleiding zeer geschikt.

Het voorkomen van terugval bij cliënten

Ben je coach (of wil je het worden), mentor, zorgverlener, loopbaanbegeleider, intermediair, HR medewerker, leraar, lerares, therapeut, verloskundige, kraamverzorgster, vertrouwenspersoon, mediator, gewichtsconsulent, fysiotherapeut of manager en herken je dit?

 • Iemand wil veranderen maar het lukt niet ondanks jouw begeleiding
 • Het kost je veel energie om mensen te begeleiden in je werk
 • Tijdens het coachen loop je tegen een drempel aan bij de ander om verder te komen
 • Door energie kwijt te raken tijdens het coachen kun je niet zoveel mensen coachen op 1 dag en heb je minder inkomsten.
 • Een medewerker loopt telkens tegen hetzelfde probleem aan en kan het niet oplossen
 • Jouw boodschap komt niet aan bij de ander, jullie komen niet op één lijn
 • Je bemerkt dat de ander last heeft van onduidelijke lichamelijke klachten, waarop in de reguliere geneeskunde geen antwoord op is.
 • Bij bepaalde mensen ervaar je irritatie, onrust, vermoeidheid en je weet niet hoe je dit kunt veranderen of waar dit mee te maken heeft.
 • Mensen vallen telkens terug in dezelfde klachten of valkuilen

Jouw impact als coach en therapeut vergroten

Hoe zou het zijn als je een coachmethode leert die niet alleen iets aantipt maar ook iets afmaakt? In deze opleiding leer je zelf als coach de Nucleusmethode toe te passen. Als je al coach bent vergroot je jouw coachvaardigheden en leer je de structuur middels het coachmodel. Je krijgt niet zomaar een coachmodel, maar deze is duurzamer, efficiënter en je maakt hier echt iets mee af. Je geniet van het natuurlijke gemak van deze coachmethode. Je leert tevens je gevoel meer inzetten. In het bedrijfsleven kun je mensen helpen een versnelde persoonlijke groei door te maken.

‘Nucleus Coaching neemt de oorzaak weg, met andere coachmethoden ben je zo druk met handelen en er mee omgaan.’ Anja, HR-senior manager

 

Jouw methode nog krachtiger maken

Mogelijk ben je al coach of therapeut. En je bent blij met de methodieken die je toepast. Maar hoe zou het voor je zijn als je jouw methoden nog krachtiger zou maken. Nucleus Coaching is heel geschikt om in te voegen in veel andere therapieën en coachmethodieken. Zoals Georgina en Ineke vertellen in hun verhaal.

Tijdens mijn opleiding als leefstijlcoach liep ik tegen persoonlijke blokkades aan. Door mijn deelname aan Nucleus Coach Introspectie was het makkelijker geworden om mijn opleiding tot leefstijlcoach af te ronden. Tot deze dag profiteer ik nog altijd van mijn ontspanning en lichtheid. Ik vond het super fijn dat we met de meeste mensen van de Introspectie groep zijn doorgegaan met de Nucleus Coach 1 opleiding.

Naast de theorie en verdiepende stof die we tijdens onze opleidingsdagen behandelden vond ik het ook heel fijn dat we vaak zijn gaan wandelen buiten in de mooie omgeving van ‘s-Heerenberg.  En is het ook wel zo prettig om hele gezonde en hele lekkere lunches met elkaar te eten.

De oefensessie waren daarin super leerzaam en was het heel fijn dat we zelf met de methode aan de slag konden.  Ik heb deze ook direct in mijn werk kunnen toepassen waarin ik al direct resultaat zag bij mijn eigen clienten.

Helma is er goed in om lastige dingen helder uit te leggen. De opleiding is breed opgezet zodat de context ook meer duidelijk werd van de methode. Ik vond dit heel prettig en verrijkend.  Ik kijk ernaar uit om nog verder te gaan met de Nucleus Coach 2 opleiding.  Ik zie het dan ook als een cadeau voor mezelf. Het is meer dan de tijd en moeite waard.

Georgina, Lifestyle coach, Nucleus Coach 1

Praten alleen is niet voldoende

We willen onze problemen best toevertrouwen aan een goede luisteraar. Dat kunnen vrienden, kennissen of professionals zijn. En toch is dat niet altijd genoeg om patronen te doorbreken. Zeker als hier een trauma aan te grondslag ligt. Wanneer je niet weet welk trauma er aan een belemmering ten grondslag ligt kun je er ook niet over praten. Mensen praten als het ware om het trauma heen. De echte kern blijft onaangeroerd liggen.

Nucleus Coaching wat een bijzondere methode!

Lang heb ik nagedacht of ik het wel zou doen. De opleiding Introspectie en Nucleus Coach 1. Want wat is het? En is het toepasbaar in mijn VoetreflexPluspraktijk? Omdat ik veel mensen met angsten of belemmeringen zag in mijn praktijk heb ik de stoute schoenen aangetrokken en mij aangemeld bij Helma.

En daar heb ik totáál geen spijt van gehad. Wat een prachtige aanvulling! Nucleus blijkt een hele mooie methode om mensen te helpen. Ik heb mensen zien opbloeien al na een paar sessies.

Helma kan erg goed uitleggen over herkomst van belemmeringen, hoe je moet kijken naar een cliënt, dus van eerste indruk tot het observeren van de cliënt tijdens een behandelingssessie, hoe je de vragen moet stellen en hoe een gevoel positief om te zetten.

Bij de oefensessies zag je al hele mooie resultaten. Het is een uiterst leerzame en goed toepasbare methode gebleken. Ben er heel erg blij mee!

Ineke, Voetreflex therapeut, Nucleus Coach 1

Coaching Introspectie bos 5 1920 x 1110 Nucleus Opleidingen - Helma Koorevaar
R

Een geaccrediteerde opleiding volgen?

Een groot deel van de opleidingen van Nucleus Opleidingen wordt geaccrediteerd door KNOV, KCKZ, KTNO en de GRO opleidingen. Afhankelijk van de opleiding die je doet krijg je Nucleustudiepunten die bijdragen tot een certificaat van vakbekwaamheid.

Studiepunten verdienen

Als lid van de KNOV, KCKZ, KTNO en GRO opleidingen, verkrijg je studiepunten door het volgen van opleidingen en trainingen. Deze studiepunten bij elkaar opgeteld leiden tot certificering volgens de betreffende normering. Een deel van de opleidingen van Nucleus Opleidingen is ook geaccrediteerd en draagt dus bij aan het behalen van het certificaat. Een mooie reden dus om deze opleidingen te doen.

Testimonials

“Als therapeute merkte ik dat veel cliënten last hadden van angsten, waar ik niet echt de juiste tools voor had. Er was ook een cliente met straatvrees.  Ze was al sinds haar pubertijd onder behandeling bij de reguliere zorgverlening. Tijdens de Nucleus Coach 1 opleiding heb ik een cliënt van haar straatvrees afgeholpen met in totaal 3 Nucleus Coachsessies. Ik ben zo blij dat ik dit voor haar heb kunnen doen. Deze toevoeging in mijn werk geeft mij stevigheid en voldoening.

Mieke, Nucleus Coach 1

“Afgelopen week had ik een hele volle agenda als therapeut. Eerder zou ik er een beetje tegenop zien als zo’n praktijkdag begon. Vooral bij bepaalde cliënten die dominant op mij overkomen had ik veel spanning. Maar vanaf afgelopen woensdag, de dag waarop wij weer mochten beginnen na de lockdown, ervaarde ik bij elke afspraak een heel ontspannen versie van mijzelf. Ik zag er niet tegenop. Ervaarde niet één afspraak met een bepaalde spanning. Kortom, het lijkt zeker geholpen te hebben. Super. 🙏 Dank je wel!

Vivian

“Er was een therapeute in onze groep graag oefencliënte wilde zijn. Na jaren alleen te zijn geweest zou ze heel graag een maatje willen hebben. Het lukte haar al jaren niet om een relatie aan te gaan. Een week na de coachsessie vertelde ze dat een leuke man had ontmoet. Ze was hier heel verrast en blij over.”

Carla, Nucleus Coach 1

Opbouw van Nucleus Coach 1 Opleiding

  6 Maanden begeleiding

  Tijdens de Nucleus Coach 1 opleiding mag je rekenen op 6 maanden begeleiding van Helma Koorevaar. Zij is één van de ontwikkelaars van de Nucleus Coach Methode en heeft ruim ervaring als coach en trainer. Ze leert jou coachvaardigheden of jouw coachvaardigheden verdiepen.

  Lesdata 2023/2024: dinsdag 10 oktober, zaterdag 18 november, zaterdag 2 december, dinsdag 9 januari, dinsdag 6 februari, dinsdag 27 februari.

  Opbouw van Nucleus Coach 1
  De Nucleus Coach 1 opleiding bestaat uit de volgende onderdelen:

  • 6 Maanden begeleiding
  • 6 Trainingsdagen
  • 1 Persoonlijke coachsessie
  • Twee wekelijkse Vraag & Antwoord sessies
  • Toegang tot Nucleus Community

   

  Trainingsdag 1: Het intakegesprek vormgeven en trauma herkennen

  De eerste dag van de opleiding Nucleus Coach 1 bevat de volgende thema’s:

  Dag 1: Het intakegesprek vormgeven en trauma herkennen

  • Structuur intakegesprek voor herkennen diverse soorten trauma
  • Uitleg waarde intakeformulier
  Trainingsdag 2: Doelstelling en geluk
  De tweede dag van de opleiding Nucleus Coach 1 bevat de volgende thema’s:

  Dag 2: Doelstelling en geluk

  • Instructie doelstellingen voor cliënten
  • Meetbaarheid coachtraject en geluk
  Trainingsdag 3: Gesprekstechnieken in de sessie
  De derde dag van de opleiding Nucleus Coach 1 bevat de volgende thema’s:

  Dag 3: Gesprekstechnieken in de sessie

  • Herkennen van typen trauma
  • Gesprekstechnieken in sessies
  Trainingsdag 4: Uitleg van het Nucleus Model
  De vierde dag van de opleiding Nucleus Coach 1 bevat de volgende thema’s:

  Dag 4: Uitleg van het Nucleus Model

  • Het Nucleus Model
  • Theoretische achtergrond
  Trainingsdag 5: Tafelsessies en hun effecten
  De vijfde dag van de opleiding Nucleus Coach 1 bevat de volgende thema’s:

  Dag 5: Tafelsessies en hun effecten

  • Rol van tafelsessies
  • Belang van de eigen regie en voelen
  Trainingsdag 6: Kwaliteiten als coach
  De zesde dag van de opleiding Nucleus Coach 1 bevat de volgende thema’s:

  Dag 6: Kwaliteiten als coach

  • Coach als instrument
  • Eigenschappen ondernemer
  Vraag en antwoord sessies
   

  Elke twee weken houdt Helma Koorevaar een online Vraag & Antwoord sessie voor deelnemers aan de Nucleus Coach 1 opleiding waarin zij in de gelegenheid worden gesteld om vragen te stellen en hierover met haar en de andere aanwezigen ingesprek te gaan.

  Toegang Nucleus Community
  Nucleus Opleidingen kent een eigen besloten Community waarin studenten en afgestudeerden elkaar vinden voor het uitwisselen van informatie en ervaringen in een vertrouwde omgeving.

  Praktische informatie

  Coaching EHBB kamer 1 - 1920 x 1110 Nucleus Opleidingen - Helma Koorevaar

  Voor wie

  De opleiding is een mooie aanvulling voor jou als je deelnemer was bij één van de volgende opleidingen:

  • Introspectie
  • EHBB
  Coach 1 bos 2 1920 x 1110 Nucleus Opleidingen - Helma Koorevaar

  Waar

  De opleiding wordt gegeven aan de Korensingel 7 in ‘s-Heerenberg of op een andere locatie afhankelijk van de groep. In beide gevallen betreft het een gemoedelijke huiselijke setting waar iedereen zich welkom mag voelen.

  Passie Coaching 10 1920 x 1110 Nucleus Opleidingen - Helma Koorevaar

  Investering

  Om deel te nemen aan de opleiding wordt een vergoeding van 3299 euro gevraagd. Dat is inclusief studiemateriaal en een heerlijke lunch. Ondernemers kunnen deze studiekosten vaak aftrekken.

  De thema’s bij de Nucleus Coach 1 opleiding

  De Nucleus Coach 1 opleiding geeft jou coachvaardigheden om mensen effectief te helpen om problemen te verminderen. De nadruk ligt hierbij op de persoonlijke ontwikkelingsproblemen van cliënten. 

  Z

  De Nucleus Coachmethode

  Nucleus Coaching richt zich op een oplossing op de lange termijn die terugval voorkomt. We gebruiken een speciale gesprekstechniek om het onderbewuste te bereiken.
  Meer over de Nucleus Coachmethode
  Z

  Voor welke klachten?

  Allerlei hulpvragen kunnen met Nucleus Coaching begeleid worden. De nadruk ligt op het begeleiden van persoonlijke ontwikkelingsvraagstukken.
  Meer over voor welke klachten
  Z

  Toepasbaar in het bedrijfsleven

  Een verstoorde werk privé balans heeft bijna altijd een grote negatieve invloed op het functioneren. Met Nucleus Coaching brengen we dit weer in Balans.
  Meer over toepasbaar in bedrijfsleven
  Z

  Inschrijven Nucleus Coach 1

  Heb je interesse om coach te worden in deze effectieve coachmethode of wil je dit aanvullend gebruiken in je werk? Voel je welkom om deze effectieve coachmethode te leren.
  Schrijf je in voor Nucleus Coach 1

  De belangrijkste redenen op een rij

  Er valt nog veel meer te vertellen over deze opleiding. Dat doen we het liefst één op één in een persoonlijk kennismakingsgesprek maar we zetten nu nog even de belangrijkste redenen om deze opleiding te doen op een rij.

  N

  Het Nucleus Coachmodel biedt duidelijke structuur en houvast

  N

  Genieten van de natuurlijkheid en gemak van deze lichaamsgerichte coachmethode

  N

  Nucleus Coaching kan zowel online als offline worden ingezet

  N

  Eigen coach- en therapiemethodes nog krachtiger maken door aanvulling met Nucleus Coaching

  Is deze opleiding misschien iets voor jou?

  Denk je dat de opleiding iets voor jou is of heb je nog vragen en wil je meer weten? Laat dan hier jouw gegevens achter. Wij nemen dan spoedig contact met je op. De uiteindelijke aanmelding voor de opleiding vindt pas plaats nadat er een wederzijdse kennismaking is geweest.


  Direct inplannen

  Waarschijnlijk vind je dit ook interessant:

  Klachten waarmee Nucleus Coaching werkt

  Verstoorde balans

  Een verstoorde werk privé balans heeft bijna altijd een grote negatieve invloed op het functioneren. Met Nucleus Coaching brengen we dit weer in balans.

  Lichamelijke symptomen

  Soms ervaren mensen klachten die na medisch onderzoek niet te verklaren zijn. Dit wordt ook wel (S)OLK of ALK genoemd. Hoe kom je hier vanaf?

  Stress gerelateerde klachten

  Het is niet altijd meteen duidelijk dat bepaalde klachten het gevolg zijn van stress. Onderzoek naar de bron van klachten geeft mogelijkheid tot verandering.

  Slaapproblemen

  Ondanks alle tips voor een goede nachtrust zijn ze niet altijd even succesvol. Nucleus Coaching spoort de oorzaak van slaapproblemen op zodat ze verminderen of verdwijnen.

  Burn-Out

  Het is lastig om eigen patronen die ten grond liggen aan een burn-out zelf te doorbreken. Nucleus Coaching spoort de blinde vlekken op waardoor jouw herstel begint.

  Vermoeidheid

  Vermoeidheid kent vele oorzaken. Nucleus Coaching helpt de niet-medische bronnen van deze vermoeidheid opsporen zodat je energie toeneemt.

  Onzekerheid

  Onzekerheid kent diverse oorzaken en roept vaak veel vragen op. Doe ik het wel goed? Vinden ze mij aardig? Nucleus Coaching lost het probleem in de kern op.

  Depressie

  Er is sprake van een depressie als iemand minstens 2 weken een sombere stemming ervaart. Het aanpakken van de oorzaak met Nucleus Coaching verlicht snel.

  Angsten

  Angsten kunnen het leven op een onaangename manier geheel op zijn kop zetten. Door met Nucleus Coaching naar de kern te gaan speelt angst niet langer een rol.

  Relatieproblemen

  Een relatie verloopt niet altijd soepel en dit kan zijn weerslag hebben op het werk of andere contacten. De bron van relatieproblemen ophelderen geeft veel lucht in een relatie.

  Onvruchtbaarheid

  Niet altijd is onvruchtbaarheid het gevolg van lichamelijke afwijkingen. Nucleus Coaching onderzoekt de andere oorzaken die hieraan ten grondslag liggen.

  PTSS

  Sommige ervaringen zijn zo overweldigend en traumatisch dat de gevolgen ervan langdurig doorwerken. Nucleus Coaching helpt om een PTSS te verminderen.

  Gewichtsproblemen

  Emotie eten danwel emo-eten heeft vaak overgewicht tot gevolg. Nucleus Coaching helpt de achterliggende patronen duurzaam te doorbreken.

  Trauma's waarmee Nucleus Coaching werkt

  Geweld

  Het welbevinden van iemand met nare ervaringen kan langdurig klachten geven. Klachten die met Nucleus Coaching snel duurzaam worden verminderd.

  Misbruik

  De gevolgen van misbruik werken langdurig door. Misbruik is één van de meest schadelijke ervaringen. Met Nucleus Coaching herstel je op een diep niveau.

  Verlies

  Het verlies van dierbaren, werk of andere zaken geeft langdurig een gevoel van gemis, verdriet of wanhoop. Nucleus Coaching geeft het leven weer zin en richting.

  Echtscheiding

  Scheiden is een proces. De levenswijze aanpassen kost energie. Nucleus Coaching is heel geschikt om gemakkelijker je partner en ervaringen los te laten.

  Aanmelden nieuwsbrief

  Laten we contact houden!

  De Nucleus Methode is een methode in ontwikkeling. Er komen geregeld nieuwe inzichten bij waar jij als (aanstaand) coach je voordeel mee kunt doen. Wij delen deze inzichten graag. Ook houden we jou graag op de hoogte over de Nucleus Opleidingen die binnenkort weer starten en delen de ervaringen van medestudenten zowel tijdens als na de opleiding.

  Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen


  Pin It on Pinterest

  Share This