Selecteer een pagina

Nucleus Coaching

In de kern ligt de oplossing

N

Wat houdt deze coachmethode in?

N

Nucleus werkt snel en langdurig

N

Vermindering van geestelijke en lichamelijke klachten

N

Herstel van trauma

N

Toepassing in vele vakgebieden

De Nucleus Coach methode

Nucleus betekent kern en bij Nucleus Coaching wordt daar het onderbewuste mee bedoeld. De coaching bestaat uit een speciale gesprekstechniek om het onderbewuste te bereiken. De achterliggende visie van de Nucleusmethode is dat traumatische gebeurtenissen hun ontregelend effect op het lichaam uitoefenen via de hersenen (Goleman, 1996; 1998). Nucleus Coaching is gebaseerd op Evidence-Based-Practice (EBP) als (neuro)psychologie, prenatale/perinatale psychologie en epigenetica maar ook op bijvoorbeeld Traditional Chinese Medicin (TCM).

Depressie man Nucleus Coach opleidingen 1707 x 2560 - Helma Koorevaar

Nog steeds niet verlost van klachten?

Het blijkt in de praktijk dat veel mensen in de praktijk weinig baat hebben bij de hulp die ze bij hun problemen hebben gehad. Ook wanneer er op korte termijn wel verbetering was is deze helaas van korte duur.

Nucleus Coaching richt zich daarom juist op een oplossing op de lange termijn die terugval voorkomt. Ons denken, voelen en doen wordt voor een groot gedeelte beïnvloed door de samenwerking tussen onze beide hersenhelften.

De communicatie tussen beide hersenhelften kan verstoord zijn geraakt door (traumatische) ervaringen in het verleden. De Nucleusvisie gaat er van uit dat veel (onbegrepen) klachten voortkomen uit vervelende ervaringen of trauma’s.

De opleiding bestaat uit pittige theorie, die ik wel een paar keer heb moeten lezen om het te begrijpen. Deze theorie legt wel goed uit wat er gebeurt in een sessie, je ziet het voor je ogen gebeuren. Deze sessies heb ik als heel waardevol ervaren. We hebben geleerd door elkaar te observeren, feedback te geven, zelf te oefenen en feedback te ontvangen. Dit allemaal in een hele fijne sfeer, dat ga ik nog missen. Tijdens de sessies is het mij opgevallen dat ik beter ben gaan luisteren naar de woorden die de cliënt gebruikt en welke lichaamstaal daarbij te zien is. Daarin ben ik oplettender geworden. Wat de opleiding me gebracht heeft is ook bevestiging dat coachen bij mij past. Deze conclusie trek ik na de feedback tijdens de sessies, van de cliënt en van de medecursisten. Dank daarvoor!

Jolien, Nucleus Coach 1

Onverklaarbare Lichamelijke Klachten

De ervaring is dat Nucleus Coaching veel verlichting kan geven bij SOLK (Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten). Rugklachten, schouderpijn, slaapproblemen, tintelingen in de bovenarmen, hoofdpijn, wattig gevoel in het hoofd, branderig gevoel in onderbenen zijn verdwenen bij cliënten na één of enkele sessies.

Het lijkt alsof de hersenen de nare lichamelijke sensaties na het ervaren trauma niet steeds weer hoeven “af te spelen” in het lichaam. De gedachte is dat door de nieuwe neurale netwerken die in de coachsessie aangemaakt worden de hersenen op een nieuwe manier kunnen reageren met een bijbehorende nieuwe ervaring in lichaam en geest.

Het oude patroon kan worden losgelaten. Door de ”gevoelsherinnering” te veranderen, veranderen je gedachten en gedrag vanzelf mee. Het mooie is dat het onderliggende trauma hierbij niet eens duidelijk hoeft te zijn, lichaam en geest reageren toch.

Helma is enthousiast, heeft veel kennis en gebruikt veel voorbeelden uit de praktijk wat het heel concreet maakt. Zelf ben ik ook van rugklachten afgekomen tijdens de Nucleus Coach Introspectie opleiding. Na Nucleus Coach 1 had ik zo’n zin om nog meer te leren en heb ik ook Nucleus Coach 2 gevolgd. In dit deel van de opleiding leerde ik ook mensen begeleiden met onbegrepen lichamelijke klachten. Ik voel me nu helemaal in mijn element en ben met passie mijn eigen praktijk gestart om zo mensen te kunnen helpen.

Janine, Nucleus Coach 2

Depressie man Nucleus Coach opleidingen 1707 x 2560 - Helma Koorevaar

Nog steeds niet verlost van problemen, belemmeringen en klachten?

Nucleus helpt vaker en langduriger

Het blijkt in de praktijk dat veel mensen in de praktijk weinig baat hebben bij de hulp die ze bij hun problemen hebben gehad. Ook wanneer er op korte termijn wel verbetering was is deze helaas van korte duur. Nucleus Coaching richt zich daarom juist op een oplossing op de lange termijn die terugval voorkomt. Ons denken, voelen en doen wordt voor een groot gedeelte beïnvloed door de samenwerking tussen onze beide hersenhelften. De communicatie tussen beide hersenhelften kan verstoord zijn geraakt door (traumatische) ervaringen in het verleden. De Nucleusvisie gaat er van uit dat veel (onbegrepen) klachten voortkomen uit vervelende ervaringen/trauma’s.

Somatisch Onvoldoende Verklaarde Lichamelijke Klachten

SOLK (Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten) is hier een goed voorbeeld van. De ervaring is dat Nucleus Coaching veel verlichting kan geven bij SOLK. Rugklachten, schouderpijn, slaapproblemen, tintelingen in de bovenarmen, hoofdpijn, wattig gevoel in het hoofd, branderig gevoel in onderbenen zijn verdwenen bij cliënten na één of enkele sessies. Het lijkt alsof de hersenen de nare lichamelijke sensaties na het ervaren trauma niet steeds weer hoeven “af te spelen” in het lichaam. De gedachte is dat door de nieuwe neurale netwerken die in de coachsessie aangemaakt worden de hersenen op een nieuwe manier kunnen reageren met een bijbehorende nieuwe ervaring in lichaam en geest. Het oude patroon kan worden losgelaten. Door de ”gevoelsherinnering” te veranderen, veranderen je gedachten en gedrag vanzelf mee. Het mooie is dat het onderliggende trauma hierbij niet eens duidelijk hoeft te zijn, lichaam en geest reageren toch.

De Nucleus methode helpt bij:

De Nucleus Methode wordt veelvuldig ingezet bij een ruime variatie aan klachten. Denk hierbij onder meer aan:

 • Negatieve gedachten
 • Spanningshoofdpijn, burn-out
 • Ongewenste emoties zoals angsten, boosheid, etc.
 • Conflictsituaties thuis en op het werk
 • Herstel van trauma
 • Onbegrepen (lichamelijke) klachten,
  waar andere hulpverleners niet verder mee komen
 • Depressie
 • Slaapproblemen
 • Het gevoel dat je niet gelukkig bent in je werk of relaties
 • Echt inzicht krijgen in jezelf
 • IVF problematiek
 • Geboorte trauma bij moeder en kind

Je leert als coach begeleiding bieden bij diverse klachten en problemen. Daarvoor leer je verschillende coachvaardigheden.

Eén Nucleus Coachsessie doet meer dan 30 jaar GGZ. Er wordt door GGZ wel veel gedaan met mensen, maar het blijft teveel aan de oppervlakte.  

Diederik Visser

Orthopedagoog en ambulant begeleider, Nucleus Coach Introspectie

Maak nu een afspraak

Wij begrijpen dat het best een ingrijpende beslissing kan zijn om je aan te melden voor één van onze Nucleus Opleidingen. Daarom nodigen we je van harte uit om geheel vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek te maken met onze studiebegeleider.


Kennismakingsgesprek inplannen

De thema’s bij de Nucleus Coach 1 opleiding

De Nucleus Coach 1 opleiding geeft jou coachvaardigheden om mensen effectief te helpen om problemen te verminderen. De nadruk ligt hierbij op de persoonlijke ontwikkelingsproblemen van cliënten. 

Z

De Nucleus Coachmethode

Nucleus Coaching richt zich op een oplossing op de lange termijn die terugval voorkomt. We gebruiken een speciale gesprekstechniek om het onderbewuste te bereiken.

Meer over de Nucleus Coachmethode

Z

Voor welke klachten?

Allerlei hulpvragen kunnen met Nucleus Coaching begeleid worden. De nadruk ligt op het begeleiden van persoonlijke ontwikkelingsvraagstukken.

Meer over voor welke klachten

Z

Toepasbaar in het bedrijfsleven

Een verstoorde werk privé balans heeft bijna altijd een grote negatieve invloed op het functioneren. Met Nucleus Coaching brengen we dit weer in Balans.

Meer over toepasbaar in bedrijfsleven

Z

Inschrijven Nucleus Coach 1

Heb je interesse om coach te worden in deze effectieve coachmethode of wil je dit aanvullend gebruiken in je werk? Voel je welkom om deze effectieve coachmethode te leren.

Schrijf je in voor Nucleus Coach 1

Waarschijnlijk vind je dit ook interessant:

Klachten waarmee Nucleus Coaching werkt

Verstoorde balans

Een verstoorde werk privé balans heeft bijna altijd een grote negatieve invloed op het functioneren. Met Nucleus Coaching brengen we dit weer in balans.

Lichamelijke symptomen

Soms ervaren mensen klachten die na medisch onderzoek niet te verklaren zijn. Dit wordt ook wel (S)OLK of ALK genoemd. Hoe kom je hier vanaf?

Stress gerelateerde klachten

Het is niet altijd meteen duidelijk dat bepaalde klachten het gevolg zijn van stress. Onderzoek naar de bron van klachten geeft mogelijkheid tot verandering.

Slaapproblemen

Ondanks alle tips voor een goede nachtrust zijn ze niet altijd even succesvol. Nucleus Coaching spoort de oorzaak van slaapproblemen op zodat ze verminderen of verdwijnen.

Burn-Out

Het is lastig om eigen patronen die ten grond liggen aan een burn-out zelf te doorbreken. Nucleus Coaching spoort de blinde vlekken op waardoor jouw herstel begint.

Vermoeidheid

Vermoeidheid kent vele oorzaken. Nucleus Coaching helpt de niet-medische bronnen van deze vermoeidheid opsporen zodat je energie toeneemt.

Onzekerheid

Onzekerheid kent diverse oorzaken en roept vaak veel vragen op. Doe ik het wel goed? Vinden ze mij aardig? Nucleus Coaching lost het probleem in de kern op.

Depressie

Er is sprake van een depressie als iemand minstens 2 weken een sombere stemming ervaart. Het aanpakken van de oorzaak met Nucleus Coaching verlicht snel.

Angsten

Angsten kunnen het leven op een onaangename manier geheel op zijn kop zetten. Door met Nucleus Coaching naar de kern te gaan speelt angst niet langer een rol.

Relatieproblemen

Een relatie verloopt niet altijd soepel en dit kan zijn weerslag hebben op het werk of andere contacten. De bron van relatieproblemen ophelderen geeft veel lucht in een relatie.

Onvruchtbaarheid

Niet altijd is onvruchtbaarheid het gevolg van lichamelijke afwijkingen. Nucleus Coaching onderzoekt de andere oorzaken die hieraan ten grondslag liggen.

PTSS

Sommige ervaringen zijn zo overweldigend en traumatisch dat de gevolgen ervan langdurig doorwerken. Nucleus Coaching helpt om een PTSS te verminderen.

Gewichtsproblemen

Emotie eten danwel emo-eten heeft vaak overgewicht tot gevolg. Nucleus Coaching helpt de achterliggende patronen duurzaam te doorbreken.

Trauma's waarmee Nucleus Coaching werkt

Geweld

Het welbevinden van iemand met nare ervaringen kan langdurig klachten geven. Klachten die met Nucleus Coaching snel duurzaam worden verminderd.

Misbruik

De gevolgen van misbruik werken langdurig door. Misbruik is één van de meest schadelijke ervaringen. Met Nucleus Coaching herstel je op een diep niveau.

Verlies

Het verlies van dierbaren, werk of andere zaken geeft langdurig een gevoel van gemis, verdriet of wanhoop. Nucleus Coaching geeft het leven weer zin en richting.

Echtscheiding

Scheiden is een proces. De levenswijze aanpassen kost energie. Nucleus Coaching is heel geschikt om gemakkelijker je partner en ervaringen los te laten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laten we contact houden!

De Nucleus Methode is een methode in ontwikkeling. Er komen geregeld nieuwe inzichten bij waar jij als (aanstaand) coach je voordeel mee kunt doen. Wij delen deze inzichten graag. Ook houden we jou graag op de hoogte over de Nucleus Opleidingen die binnenkort weer starten en delen de ervaringen van medestudenten zowel tijdens als na de opleiding.

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen


Pin It on Pinterest

Share This