Selecteer een pagina

Voor welke klachten

Voor persoonlijke ontwikkelingsvraagstukken

N

Snel to the point

N

Eigenaardigheden onderzoeken

N

Meer vanuit authenticiteit leven

N

Persoonlijk leiderschap ervaren

N

Meer geluk ervaren in het leven

Bij welke klachten is Nucleus Coaching toepasbaar?

Allerlei hulpvragen kunnen met Nucleus Coaching begeleid worden. De nadruk in de Nucleus Coach 1 opleiding ligt op het begeleiden van persoonlijke ontwikkelingsvraagstukken. Er zijn allerlei hulpvragen waar we mee aan de slag kunnen. Zo kan iemand te snel boos worden en daar niet meer tevreden over zijn. Vaak heeft iemand al geprobeerd om tot tien te tellen of het gedrag vanuit wilskracht aan te passen. Dat lukt dan vaak maar heel even.

Dan is er meer nodig om rustig te kunnen reageren op het gedrag van andere mensen. Met dit soort hulpvragen is Nucleus Coaching heel geschikt om gedragsverandering te creëren. Nucleus Coaching maakt gebruik van de juiste vragen om bij de oorzaak te komen van dit gedragspatroon en daardoor is het makkelijker om het negatieve gedragspatroon om te buigen. Hierdoor voelen mensen dat ze minder een speelbal zijn van hun gedachten en gevoelens en daardoor meer persoonlijk leiderschap ervaren over kun leven.

Inzet bij ruime variatie aan klachten

De Nucleus Methode wordt veelvuldig ingezet bij een ruime variatie aan belemmeringen en klachten. Denk hierbij onder meer aan:

 • Negatieve gedachten
 • Spanningshoofdpijn, burn-out
 • Ongewenste emoties zoals angsten, boosheid, etc.
 • Conflictsituaties thuis en op het werk
 • Herstel van trauma
 • Onbegrepen (lichamelijke) klachten,
  waar andere hulpverleners niet verder mee komen
 • Depressie
 • Slaapproblemen
 • Het gevoel dat je niet gelukkig bent in je werk of relaties
 • Echt inzicht krijgen in jezelf
 • IVF problematiek
 • Geboorte trauma bij moeder en kind

 

Ik merkte dat ik het heel lastig vond om alleen thuis te zijn. Dan maakte ik vaak ruzie met mijn vriendin in de dagen die daaraan vooraf gingen. Onze relatie kwam onder druk te staan en ze ging uiteindelijk toch. Ik voelde me onrustig, angstig en verdrietig wanneer ik alleen thuis was. Tijdens de Nucleus Coach Introspectie opleiding ontdekte ik eindelijk waar dit gedrag vandaan kwam. Het heeft zoveel van mijn leven bepaald helaas. Maar nu heb ik het aangeraakt en losgelaten. Ik maak geen ruzie meer wanneer ik weet dat ik alleen thuis zal zijn. En als ik alleen thuis ben ga ik een serie kijken of een boek lezen. Wat een verschil zeg.

Mark, Nucleus Coach Introspectie

Onbegrepen (eigen)aardigheden

We kunnen gewend zijn geraakt aan onze eigenaardigheden en een manier gevonden hebben om hier mee om te gaan. We weten ook vaak niet beter. Totdat we soms van anderen een spiegel krijgen dat we toch echt iets mogen veranderen zodat het samenleven fijner wordt of het contact prettig blijft.

Of er bestaat een besef dat je niet echt gelukkig bent met hoe het in je leven gaat. Dan kan er wel motivatie ontstaan om onszelf onder de loep te nemen. In Nucleus Coach 1 komen we hulpvragen tegen als:

 

 • Weinig zelfvertrouwen
 • Teveel spanning ervaren
 • Snel in emoties schieten
 • Het gevoel hebben er niet helemaal bij te horen
 • Niet goed een eigen mening durven uitspreken
 • Negatief denken over zichzelf en anderen
 • Een kort lontje hebben
 • Gevoelens van eenzaamheid ervaren
 • Het idee dat je niet de volledige potentie uit het leven haalt
 • Willen weten waar je eigenaardigheden mee te maken hebben

De persoonlijke sessies heb ik als cadeautjes ervaren en vooral mijn ‘geboortesessie’. Ik heb me altijd ‘gehoord’ gevoeld en even belangrijk als de andere deelnemers. Ik twijfelde om mee te doen, want ik wilde dit eigenlijk niet delen met mijn meerderen op het werk wat ik aan het doen was. Maar ik heb het toch cadeau gedaan aan mezelf. En uiteindelijk ben ik zelfs de hele opleiding gaan doen. Met mijn psychologie opleiding had ik nooit echt iets gedaan. Ik vond het ook te theoretisch. Deze manier van coachen raakt mij in essenties en heeft me gelukkiger gemaakt. Dit wil ik ook voor andere mensen betekenen.

Miranda. Nucleus Coach 2

Depressie man Nucleus Coach opleidingen 1707 x 2560 - Helma Koorevaar

Maak nu een afspraak

Wij begrijpen dat het best een ingrijpende beslissing kan zijn om je aan te melden voor één van onze Nucleus Opleidingen. Daarom nodigen we je van harte uit om geheel vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek te maken met onze studiebegeleider.


Kennismakingsgesprek inplannen

Waarschijnlijk vind je dit ook interessant:

De thema’s bij de Nucleus Coach 1 opleiding

De Nucleus Coach 1 opleiding geeft jou coachvaardigheden om mensen effectief te helpen om problemen te verminderen. De nadruk ligt hierbij op de persoonlijke ontwikkelingsproblemen van cliënten. 

Z

De Nucleus Coachmethode

Nucleus Coaching richt zich op een oplossing op de lange termijn die terugval voorkomt. We gebruiken een speciale gesprekstechniek om het onderbewuste te bereiken.

Meer over de Nucleus Coachmethode

Z

Voor welke klachten?

Allerlei hulpvragen kunnen met Nucleus Coaching begeleid worden. De nadruk ligt op het begeleiden van persoonlijke ontwikkelingsvraagstukken.

Meer over voor welke klachten

Z

Toepasbaar in het bedrijfsleven

Een verstoorde werk privé balans heeft bijna altijd een grote negatieve invloed op het functioneren. Met Nucleus Coaching brengen we dit weer in Balans.

Meer over toepasbaar in bedrijfsleven

Z

Inschrijven Nucleus Coach 1

Heb je interesse om coach te worden in deze effectieve coachmethode of wil je dit aanvullend gebruiken in je werk? Voel je welkom om deze effectieve coachmethode te leren.

Schrijf je in voor Nucleus Coach 1

Klachten waarmee Nucleus Coaching werkt

Verstoorde balans

Een verstoorde werk privé balans heeft bijna altijd een grote negatieve invloed op het functioneren. Met Nucleus Coaching brengen we dit weer in balans.

Lichamelijke symptomen

Soms ervaren mensen klachten die na medisch onderzoek niet te verklaren zijn. Dit wordt ook wel (S)OLK of ALK genoemd. Hoe kom je hier vanaf?

Stress gerelateerde klachten

Het is niet altijd meteen duidelijk dat bepaalde klachten het gevolg zijn van stress. Onderzoek naar de bron van klachten geeft mogelijkheid tot verandering.

Slaapproblemen

Ondanks alle tips voor een goede nachtrust zijn ze niet altijd even succesvol. Nucleus Coaching spoort de oorzaak van slaapproblemen op zodat ze verminderen of verdwijnen.

Burn-Out

Het is lastig om eigen patronen die ten grond liggen aan een burn-out zelf te doorbreken. Nucleus Coaching spoort de blinde vlekken op waardoor jouw herstel begint.

Vermoeidheid

Vermoeidheid kent vele oorzaken. Nucleus Coaching helpt de niet-medische bronnen van deze vermoeidheid opsporen zodat je energie toeneemt.

Onzekerheid

Onzekerheid kent diverse oorzaken en roept vaak veel vragen op. Doe ik het wel goed? Vinden ze mij aardig? Nucleus Coaching lost het probleem in de kern op.

Depressie

Er is sprake van een depressie als iemand minstens 2 weken een sombere stemming ervaart. Het aanpakken van de oorzaak met Nucleus Coaching verlicht snel.

Angsten

Angsten kunnen het leven op een onaangename manier geheel op zijn kop zetten. Door met Nucleus Coaching naar de kern te gaan speelt angst niet langer een rol.

Relatieproblemen

Een relatie verloopt niet altijd soepel en dit kan zijn weerslag hebben op het werk of andere contacten. De bron van relatieproblemen ophelderen geeft veel lucht in een relatie.

Onvruchtbaarheid

Niet altijd is onvruchtbaarheid het gevolg van lichamelijke afwijkingen. Nucleus Coaching onderzoekt de andere oorzaken die hieraan ten grondslag liggen.

PTSS

Sommige ervaringen zijn zo overweldigend en traumatisch dat de gevolgen ervan langdurig doorwerken. Nucleus Coaching helpt om een PTSS te verminderen.

Gewichtsproblemen

Emotie eten danwel emo-eten heeft vaak overgewicht tot gevolg. Nucleus Coaching helpt de achterliggende patronen duurzaam te doorbreken.

Trauma's waarmee Nucleus Coaching werkt

Geweld

Het welbevinden van iemand met nare ervaringen kan langdurig klachten geven. Klachten die met Nucleus Coaching snel duurzaam worden verminderd.

Misbruik

De gevolgen van misbruik werken langdurig door. Misbruik is één van de meest schadelijke ervaringen. Met Nucleus Coaching herstel je op een diep niveau.

Verlies

Het verlies van dierbaren, werk of andere zaken geeft langdurig een gevoel van gemis, verdriet of wanhoop. Nucleus Coaching geeft het leven weer zin en richting.

Echtscheiding

Scheiden is een proces. De levenswijze aanpassen kost energie. Nucleus Coaching is heel geschikt om gemakkelijker je partner en ervaringen los te laten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laten we contact houden!

De Nucleus Methode is een methode in ontwikkeling. Er komen geregeld nieuwe inzichten bij waar jij als (aanstaand) coach je voordeel mee kunt doen. Wij delen deze inzichten graag. Ook houden we jou graag op de hoogte over de Nucleus Opleidingen die binnenkort weer starten en delen de ervaringen van medestudenten zowel tijdens als na de opleiding.

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen


Pin It on Pinterest

Share This