Selecteer een pagina

Nucleus Coach 2

Iedereen na Nucleus Coach 1

Het aanleren van een bredere inzetbaarheid van de Nucleus Methode

N

Het aanleren een bredere inzetbaarheid van de Nucleus Methode bij een grotere diversiteit aan belemmeringen

N

Het leren doorbreken van de invloed van patronen binnen generaties op het functioneren

N

Het leren helen van prenatale en geboortetrauma’s

N

Het leren vinden van de oorzaak van trauma’s bij (on)begrepen lichamelijke klachten

N

Het opsporen van trauma’s met kennis van Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM)

Verdieping van jouw coachvaardigheden

Met Nucleus Coach 2 kun je verdieping aanbrengen in jouw coachvaardigheden. Je krijgt meer handvatten de bron van lichamelijke (on) begrepen klachten te vinden bij een breder spectrum aan belemmeringen.  Je leert onder andere kijken vanuit de TCM (Traditional Chinese Medicin) visie waardoor je vaak sneller de oorzaak vindt van belemmeringen. Ook leer je werken met trauma’s die in de prenatale periode ontstaan zijn en rondom de geboorte. Tevens is het herkennen van familiepatronen waardevol om vervolgens de negatieve invloed ervan te doorbreken. Dit maakt jou als therapeut en coach veelzijdiger in het begeleiden van cliënten.

Verder speuren

Soms is het nodig om belemmeringen op te sporen die verder gaan terug gaan in de tijd. Dat kunnen ervaringen zijn rondom de geboorte. Of zelfs nog eerder, tijdens de prenatale periode. Prenatale diagnostiek als aanvulling geeft extra opties om verstoringen te vinden. Ook al zijn dit geen bewuste herinneringen. Ons systeem heeft informatie over deze periode wel opgeslagen in het onderbewuste. De kunst is om de juiste vragen te stellen. Dan ontvouwt zich vanzelf de bron van de belemmering in het huidige leven van een cliënt. Die bron kan ineens verrassend logisch zijn en veel inzichten geven bij de cliënt. Naast inzichten wordt het vaak makkelijk om het eigen pad te volgen in het leven en stevigheid te ervaren.

 

Familiesysteem verticaal 1707 x 2560 - Nucleus Opleidingen - Helma Koorevaar

Via een webinar maakte ik kennis met Nucleus. Ik was sceptisch in het begin, zou het echt zo simpel zijn en zo goed werken? En waarom was het dan niet bekender? Maar na mijn eerste sessie was ik overtuigd.
Ik kwam binnen met het probleem dat ik nerveus was als ik ergens voor het eerst naar toe moest, ik ging dan allerlei informatie verzamelen over de locatie. Ik vertrok met een rustig gevoel, maar of het ook geholpen had? Eerst zien dan geloven.
Op de terugweg naar huis moest ik tanken in Duitsland. Toen ik weer op de weg zat, viel het me op dat ik niet nerveus was om te tanken en dat bij een tankstation dat ik helemaal niet kende! Er was ook meteen een ander probleem aangepakt, namelijk het vervelend vinden om te tanken. Hiervoor probeerde ik het altijd zo te draaien en te schuiven dat ik niet hoefde te tanken en nu had ik het moeiteloos gedaan. De methode werkt echt en ik voelde dat ik hier mee aan de slag wilde gaan om meer mensen hier bekend mee te maken.
Tijdens de Nucleus Coach Introspectie kreeg ik al een kijkje in de methode en bij Coach 1 leer je de methode zelf te doen. Met veel achtergrondinformatie en het zelf doen van sessies is het een afwisselende studie.
Helma is enthousiast, heeft veel kennis en gebruikt veel voorbeelden uit de praktijk wat het heel concreet maakt.
Daarna had ik zo’n zin om nog meer te leren en heb ik ook Nucleus Coach 2 gevolgd. In dit deel van de opleiding leerde ik ook mensen begeleiden met onbegrepen lichamelijke klachten. Zelf ben ik ook van rugklachten afgekomen. Ik voel me nu helemaal in mijn element en ben met passie mijn eigen praktijk gestart om zo mensen te kunnen helpen.

Janine Grol, Nucleus Coach 2

Generatie patronen doorbreken

Er is veel discussie over de bron van onze eigenaardigheden of lichamelijke klachten. Is het nature of nurture? Beiden spelen een rol in hoe onszelf als mens in de wereld ervaren. Er blijkt vaak meer verandering mogelijk dan gedacht. Soms kunnen klachten doorgegeven worden van generatie op generatie. Zoals het ervaren van geweld binnen relaties, of het gevoel opgesloten te zijn. Het kan zijn dat er onbewust een last wordt gedragen van een familielid. De verborgen dynamiek van familiesystemen ophelderen geeft begrip. Het doorbreken van generatiepatronen, zoals bijvoorbeeld paniekaanvallen, wordt als een enorme verlichting ervaren.

Voor mij was Nucleus een roeping, ik was herstellende van een burn-out en op zoek naar een manier om mijn leven weer op de rit te zetten. Ik wilde mijn ervaringen in de reguliere psychologische hulp omzetten in een opleiding. Online kwam ik bij een webinar over Nucleus Coaching uit. Ik snapte er niet veel van, maar de woorden “zonder terugval” dat moest ik hebben! Het duurde nog best wel een tijd voordat ik besloot mee te doen. Ik had af en toe een gesprek met Helma. Ik had een goed gevoel bij haar, ze probeerde me niet over te halen maar was oprecht geïnteresseerd. Ze stak echt tijd in mij zonder er wat voor te verwachten. Het was duidelijk, dit moest ik doen. Ik deed Introspectie en Nucleus 1 maar dacht dat Nucleus 2 wel te hoog gegrepen was. Toch ben ik geslaagd 😊. Ik heb tijdens deze opleiding al een vrouw van paniekaanvallen af kunnen helpen. Het fijne van de Nucleus Coach Opleidingen is dat het werken met gevoel is en dat je eigen gevoel er ook mag zijn. Met de oefensessies kwamen er wonderlijke effecten die achteraf gewoon goed te verklaren zijn, alleen verwachte ik niet dat het zo snel zou werken.

Angelique Schuitema, Nucleus Coach 2

Familiesysteem verticaal 1707 x 2560 - Nucleus Opleidingen - Helma Koorevaar
R

Een geaccrediteerde opleiding volgen?

Een groot deel van de opleidingen van Nucleus Opleidingen is geaccrediteerd door KNOV, KCKZ, KTNO en de GRO opleidingen. Afhankelijk van de opleiding die je doet krijg je studiepunten die bijdragen tot een certificaat van vakbekwaamheid.

Studiepunten verdienen

Als lid van de KNOV, KCKZ, KTNO en GRO opleidingen, verkrijg je studiepunten door het volgen van opleidingen en trainingen. Deze studiepunten bij elkaar opgeteld leiden tot certificering volgens de betreffende normering. Een groot deel van de opleidingen van Nucleus Opleidingen is ook geaccrediteerd en draagt dus bij aan het behalen van het certificaat. Een mooie reden dus om deze opleidingen te doen.

De thema’s bij Nucleus Coach 2

In Nucleus Coach 2 borduren we voort op wat we in Nucleus Coach 1 geleerd hebben. Zo gaan we aan de slag met een aantal nieuwe thema’s en leren technieken om hier in de praktijk mee om te gaan. De opleiding Nucleus Coach 2 is dan ook een goede aanvulling en geeft jou als coach veel extra toepassingsmogelijkheden in de praktijk.

Z

Prenatale sessies en geboorte trauma's

Ervaringen voor en na de geboorte kunnen nog steeds een grote negatieve invloed hebben op het functioneren. Met Nucleus Coaching brengen we dit weer in Balans.

Meer over prenatale- en geboortetrauma

Z

Generatie coaching en familiesystemen

Soms kunnen klachten en belemmeringen doorgegeven worden van generatie op generatie. Het doorbreken van familiepatronen kan veel verlichting geven.

Meer over generatiecoaching

Z

Mentale belemmeringen

Psychische problemen verstoren het ervaren van balans en geluk in het leven. We zoeken de oorzaak van hiervan om daarna meer evenwicht in het leven te ervaren.

Meer over mentale belemmeringen

Z

Fysieke belemmeringen

Soms ervaren mensen klachten die na medisch onderzoek niet te verklaren vallen. Dit wordt ook wel (S)OLK genoemd. Hoe kom je hier vanaf?

Meer over fysieke belemmeringen

Z

Herkennen en omgaan met weerstanden

Weerstand uit zich op verschillende manieren. Door dit onderscheiden heb je verschillende mogelijkheden om die weerstand te doorbreken.

Meer over omgaan met weerstanden

Z

Inschrijven Nucleus Coach 2

In deze opleiding gaan we met een aantal nieuwe thema’s aan de slag. Na deelname aan Nucleus Coach 1 kun je jouw coachvaardigheden verdiepen met Nucleus Coach 2.

Schrijf je in voor Nucleus Coach 2

Testimonials

“Als HR manager merk ik dat mensen last hebben van patronen waar ze zelf moeilijk uitkomen. Ik had al een systemische coachopleiding gedaan, maar ik merkte dat mensen niet zo goed in hun eigen rol terugkwamen en de oorzaak niet precies genoeg kon vinden van problemen. Nucleus Coaching vind ik een waardevolle aanvulling in mijn werk. Met de Nucleus Coach 2 opleiding kan ik nog verder komen in de oorzaak van de belemmeringen die medewerkers ervaren. Er komen vanzelf meer medewerkers naar me toe die ook met de deze methode gecoached willen worden. Ze merken verandering in het gedrag van hun collega’s. En dat inspireert ze om ook om zelf te groeien.”

Anja

“Met een cliënte die al jaren last had van angst heb ik 2 Nucleus Coachsessies gedaan. Ze was zo klaar met de rituelen die ze elke dag deed om haar angst onder controle te houden. Tijdens bijeenkomsten de weken na de sessies heeft ze geen paniekaanvallen meer had gehad. Ze is hier zo door geraakt dat ze nu zelf klaar is voor de Nucleus Coach Introspectie opleiding. Om zichzelf nog verder op te schonen van haar verleden en deze methode mogelijk in haar werk te gaan toepassen.

Inge

“De groepsleden waren like minded mensen waarbij de verbinding meteen tot stand kwam. Tijdens de Nucleus Coach 2 opleiding krijg je nog meer inzichten in hoe het lichaam zich uit. Allemaal ontzettend goede informatie gevers waardoor je je nog meer vraagstelling zo gericht als mogelijk kan krijgen en dus nog sneller kan werken, fijn voor coach en coachee. De sfeer was zo goed, dat ik nooit zin had om naar huis te gaan 😊

Angelique

Praktische informatie

Diploma Nucleus Coach 2 10 1920 x 1110 Nucleus Opleidingen - Helma Koorevaar

Voor wie

De opleiding is een mooie aanvulling voor jou als je deelnemer was bij de volgende opleiding:

  • Nucleus Coach 1

Waar

De opleiding wordt gegeven aan de Korensingel 7 in ‘s-Heerenberg of op een andere locatie afhankelijk van de groep. In beide gevallen betreft het een gemoedelijke huiselijke setting waar iedereen zich welkom mag voelen.

Passie Coaching 10 1920 x 1110 Nucleus Opleidingen - Helma Koorevaar

Investering

Om deel te nemen aan de opleiding wordt een vergoeding van 2999 euro gevraagd. Dat is inclusief studiemateriaal en een heerlijke lunch. Ondernemers kunnen deze studiekosten vaak aftrekken.

De belangrijkste redenen op een rij

Er valt nog veel meer te vertellen over deze opleiding. Dat doen we het liefst één op één in een persoonlijk kennismakingsgesprek maar we zetten nu nog even de belangrijkste redenen om deze opleiding te doen op een rij. 

N

Een grotere variatie aan toepassingsmogelijkheden

N

Zowel prenatale en bevallingstrauma's begeleiden

N

Voorouderlijke patronen leren doorbreken

N

Vanuit lichamelijke klachten trauma's opsporen

Is deze opleiding misschien iets voor jou?

Denk je dat de opleiding iets voor jou is of heb je nog vragen en wil je meer weten? Laat dan hier jouw gegevens achter. Wij nemen dan spoedig contact met je op. De uiteindelijke aanmelding voor de opleiding vindt pas plaats nadat er een wederzijdse kennismaking is geweest.


Direct inplannen

Waarschijnlijk vind je dit ook interessant:

Klachten waarmee Nucleus Coaching werkt

Verstoorde balans

Een verstoorde werk privé balans heeft bijna altijd een grote negatieve invloed op het functioneren. Met Nucleus Coaching brengen we dit weer in balans.

Lichamelijke symptomen

Soms ervaren mensen klachten die na medisch onderzoek niet te verklaren zijn. Dit wordt ook wel (S)OLK of ALK genoemd. Hoe kom je hier vanaf?

Stress gerelateerde klachten

Het is niet altijd meteen duidelijk dat bepaalde klachten het gevolg zijn van stress. Onderzoek naar de bron van klachten geeft mogelijkheid tot verandering.

Slaapproblemen

Ondanks alle tips voor een goede nachtrust zijn ze niet altijd even succesvol. Nucleus Coaching spoort de oorzaak van slaapproblemen op zodat ze verminderen of verdwijnen.

Burn-Out

Het is lastig om eigen patronen die ten grond liggen aan een burn-out zelf te doorbreken. Nucleus Coaching spoort de blinde vlekken op waardoor jouw herstel begint.

Vermoeidheid

Vermoeidheid kent vele oorzaken. Nucleus Coaching helpt de niet-medische bronnen van deze vermoeidheid opsporen zodat je energie toeneemt.

Onzekerheid

Onzekerheid kent diverse oorzaken en roept vaak veel vragen op. Doe ik het wel goed? Vinden ze mij aardig? Nucleus Coaching lost het probleem in de kern op.

Depressie

Er is sprake van een depressie als iemand minstens 2 weken een sombere stemming ervaart. Het aanpakken van de oorzaak met Nucleus Coaching verlicht snel.

Angsten

Angsten kunnen het leven op een onaangename manier geheel op zijn kop zetten. Door met Nucleus Coaching naar de kern te gaan speelt angst niet langer een rol.

Relatieproblemen

Een relatie verloopt niet altijd soepel en dit kan zijn weerslag hebben op het werk of andere contacten. De bron van relatieproblemen ophelderen geeft veel lucht in een relatie.

Onvruchtbaarheid

Niet altijd is onvruchtbaarheid het gevolg van lichamelijke afwijkingen. Nucleus Coaching onderzoekt de andere oorzaken die hieraan ten grondslag liggen.

PTSS

Sommige ervaringen zijn zo overweldigend en traumatisch dat de gevolgen ervan langdurig doorwerken. Nucleus Coaching helpt om een PTSS te verminderen.

Gewichtsproblemen

Emotie eten danwel emo-eten heeft vaak overgewicht tot gevolg. Nucleus Coaching helpt de achterliggende patronen duurzaam te doorbreken.

Trauma's waarmee Nucleus Coaching werkt

Geweld

Het welbevinden van iemand met nare ervaringen kan langdurig klachten geven. Klachten die met Nucleus Coaching snel duurzaam worden verminderd.

Misbruik

De gevolgen van misbruik werken langdurig door. Misbruik is één van de meest schadelijke ervaringen. Met Nucleus Coaching herstel je op een diep niveau.

Verlies

Het verlies van dierbaren, werk of andere zaken geeft langdurig een gevoel van gemis, verdriet of wanhoop. Nucleus Coaching geeft het leven weer zin en richting.

Echtscheiding

Scheiden is een proces. De levenswijze aanpassen kost energie. Nucleus Coaching is heel geschikt om gemakkelijker je partner en ervaringen los te laten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laten we contact houden!

De Nucleus Methode is een methode in ontwikkeling. Er komen geregeld nieuwe inzichten bij waar jij als (aanstaand) coach je voordeel mee kunt doen. Wij delen deze inzichten graag. Ook houden we jou graag op de hoogte over de Nucleus Opleidingen die binnenkort weer starten en delen de ervaringen van medestudenten zowel tijdens als na de opleiding.

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen


Pin It on Pinterest

Share This