Selecteer een pagina

Fysieke belemmeringen

Een andere ingang om lichamelijke klachten te verminderen

N

Fysieke belemmeringen verminderen

N

Extra handvatten om de bron van lichamelijke klachten te vinden

N

TCM als hulpmiddel om de bron te vinden

N

Lichamelijke klachten door stress

N

Het lichaam vertelt een verhaal

Fysieke belemmeringen verminderen

Het ervaren van pijn en belemmeringen in het lichaam kunnen veel invloed hebben op de kwaliteit van leven die iemand ervaart. Soms weten we niet meer hoe het zonder bepaalde belemmeringen kan zijn. We hebben hier mee leren leven. In de Nucleus Coach 2 opleiding worden methodieken en handvatten aangereikt om de bron van lichamelijke (on) begrepen klachten te vinden. We merken dat deze lichamelijke klachten kunnen verminderen.

Lichamelijke klachten door stress

Het is nog geen algemeen goed dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Toch zijn er genoeg voorbeelden in de praktijk. Wanneer iemand zich niet gelukkig voelt op het werk, kan dat effect hebben op het lichaam. Door deze werkstress kan iemand verkrampt achter het computerscherm zitten. Aan het eind van de dag levert dat verkrampte schouders en hoofdpijn op. De stijve spieren en pijn in hoofd zijn een voorbeeld van hoe het ervaren van stress in het lichaam duidelijk wordt.

Ik vond dat er veel tijd was voor het verleden en de belevenissen van de deelnemers. Daar heb ik ook veel van geleerd. Mijn twijfel zat in de combinatie met mijn werk. Maar het is een praktische opleiding, dus het was prima te combineren en heeft me veel energie gegeven.

Zelf heb ik ook veel minder last van stressklachten. Ik kan beter slapen. Het lukt me beter om af te schakelen na mijn werk, waardoor mijn nek en schouders veel beter kunnen ontspannen. Ik ben blij met de vooruitgang die ik gemaakt heb. Dit soort effecten zie ik ook bij de cliënten. Ze merken ineens dat ze hun lichaam beter kunnen ontspannen.

Marie, Nucleus Coach 2

TCM als hulpmiddel

De kennis van Tradional Chinese Medicin (TCM) geeft ons belangrijke aanknopingspunten om de bron van lichamelijke stagnaties te vinden. Binnen de Nucleus Coachmethode gebruiken we op een compacte en effectieve manier deze kennis om nog sneller de bron van belemmeringen op te sporen.

Mijn cliënte had in eerste instantie last van het verlies van haar baan. Ze zocht manier om dat te accepteren. Door een reorganisatie was de sfeer verziekt. Uiteindelijk werd zij ook ontslagen. Ze sliep slecht na haar ontslag. Met Nucleus Coaching kon ik haar heel goed hiermee helpen.

Maar tijdens het intakegesprek bleek ook dat ze heel vaak last had van haar longen. Ze was heel gevoelig voor een long ontsteking. Het was niet haar eerste prioriteit om hiermee aan de slag te gaan. Toch stond ze er ook voor open om te onderzoeken waar deze gevoeligheid op haar longen vandaar kwam.

We ontdekten dat het verlies van haar moeder op jonge leeftijd de bron hiervan was. Na een Nucleus Coachsessie op dit thema merkte ze dat ze minder gevoelig werd voor infecties op haar longen. Het leek alsof het verwerken van haar verdriet op de Nucleus manier, ook effect op haar lichaam had.

Anne, Nucleus Coach 2

De thema’s bij Nucleus Coach 2

In Nucleus Coach 2 borduren we voort op wat we in Nucleus Coach 1 geleerd hebben. Zo gaan we aan de slag met een aantal nieuwe thema’s en leren deze in de praktijk toepassen. De opleiding Nucleus Coach 2 is dan ook een goede aanvulling en geeft jou als coach veel extra toepassingsmogelijkheden in de praktijk.

Z

Prenatale sessies en geboorte trauma's

Ervaringen voor en na de geboorte kunnen nog steeds een grote negatieve invloed hebben op het functioneren. Met Nucleus Coaching brengen we dit weer in Balans.

Meer over prenatale- en geboortetrauma

Z

Generatie coaching en familiesystemen

Soms kunnen klachten en belemmeringen doorgegeven worden van generatie op generatie. Het doorbreken van familiepatronen kan veel verlichting geven.

Meer over generatiecoaching

Z

Mentale belemmeringen

Psychische problemen verstoren het ervaren van balans en geluk in het leven. We zoeken de oorzaak van hiervan om daarna meer evenwicht in het leven te ervaren.

Meer over mentale belemmeringen

Z

Fysieke belemmeringen

Soms ervaren mensen klachten die na medisch onderzoek niet te verklaren vallen. Dit wordt ook wel (S)OLK genoemd. Hoe kom je hier vanaf?

Meer over fysieke belemmeringen

Z

Herkennen en omgaan met weerstanden

Weerstand uit zich op verschillende manieren. Door dit onderscheiden heb je verschillende mogelijkheden om die weerstand te doorbreken.

Meer over omgaan met weerstanden

Z

Inschrijven Nucleus Coach 2

In deze opleiding gaan we met een aantal nieuwe thema’s aan de slag. Na deelname aan Nucleus Coach 1 kun je jouw coachvaardigheden verdiepen met Nucleus Coach 2.

Schrijf je in voor Nucleus Coach 2

Maak nu een afspraak

Wij begrijpen dat het best een ingrijpende beslissing kan zijn om je aan te melden voor één van onze Nucleus Opleidingen. Daarom nodigen we je van harte uit om geheel vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek te maken met onze studiebegeleider.

Kennismakingsgesprek inplannen

Klachten waarmee Nucleus Coaching werkt

Verstoorde balans

Een verstoorde werk privé balans heeft bijna altijd een grote negatieve invloed op het functioneren. Met Nucleus Coaching brengen we dit weer in balans.

Lichamelijke symptomen

Soms ervaren mensen klachten die na medisch onderzoek niet te verklaren zijn. Dit wordt ook wel (S)OLK of ALK genoemd. Hoe kom je hier vanaf?

Stress gerelateerde klachten

Het is niet altijd meteen duidelijk dat bepaalde klachten het gevolg zijn van stress. Onderzoek naar de bron van klachten geeft mogelijkheid tot verandering.

Slaapproblemen

Ondanks alle tips voor een goede nachtrust zijn ze niet altijd even succesvol. Nucleus Coaching spoort de oorzaak van slaapproblemen op zodat ze verminderen of verdwijnen.

Burn-Out

Het is lastig om eigen patronen die ten grond liggen aan een burn-out zelf te doorbreken. Nucleus Coaching spoort de blinde vlekken op waardoor jouw herstel begint.

Vermoeidheid

Vermoeidheid kent vele oorzaken. Nucleus Coaching helpt de niet-medische bronnen van deze vermoeidheid opsporen zodat je energie toeneemt.

Onzekerheid

Onzekerheid kent diverse oorzaken en roept vaak veel vragen op. Doe ik het wel goed? Vinden ze mij aardig? Nucleus Coaching lost het probleem in de kern op.

Depressie

Er is sprake van een depressie als iemand minstens 2 weken een sombere stemming ervaart. Het aanpakken van de oorzaak met Nucleus Coaching verlicht snel.

Angsten

Angsten kunnen het leven op een onaangename manier geheel op zijn kop zetten. Door met Nucleus Coaching naar de kern te gaan speelt angst niet langer een rol.

Relatieproblemen

Een relatie verloopt niet altijd soepel en dit kan zijn weerslag hebben op het werk of andere contacten. De bron van relatieproblemen ophelderen geeft veel lucht in een relatie.

Onvruchtbaarheid

Niet altijd is onvruchtbaarheid het gevolg van lichamelijke afwijkingen. Nucleus Coaching onderzoekt de andere oorzaken die hieraan ten grondslag liggen.

PTSS

Sommige ervaringen zijn zo overweldigend en traumatisch dat de gevolgen ervan langdurig doorwerken. Nucleus Coaching helpt om een PTSS te verminderen.

Gewichtsproblemen

Emotie eten danwel emo-eten heeft vaak overgewicht tot gevolg. Nucleus Coaching helpt de achterliggende patronen duurzaam te doorbreken.

Trauma's waarmee Nucleus Coaching werkt

Geweld

Het welbevinden van iemand met nare ervaringen kan langdurig klachten geven. Klachten die met Nucleus Coaching snel duurzaam worden verminderd.

Misbruik

De gevolgen van misbruik werken langdurig door. Misbruik is één van de meest schadelijke ervaringen. Met Nucleus Coaching herstel je op een diep niveau.

Verlies

Het verlies van dierbaren, werk of andere zaken geeft langdurig een gevoel van gemis, verdriet of wanhoop. Nucleus Coaching geeft het leven weer zin en richting.

Echtscheiding

Scheiden is een proces. De levenswijze aanpassen kost energie. Nucleus Coaching is heel geschikt om gemakkelijker je partner en ervaringen los te laten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laten we contact houden!

De Nucleus Methode is een methode in ontwikkeling. Er komen geregeld nieuwe inzichten bij waar jij als (aanstaand) coach je voordeel mee kunt doen. Wij delen deze inzichten graag. Ook houden we jou graag op de hoogte over de Nucleus Opleidingen die binnenkort weer starten en delen de ervaringen van medestudenten zowel tijdens als na de opleiding.

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen


Pin It on Pinterest

Share This