Selecteer een pagina

Generatie coaching & familiesystemen

Je komt nooit alleen de kamer binnen

N

Positieve en negatieve familiepatronen

N

Familiesysteem doorbreken

N

De kern van belemmeringen gaat ver terug

N

Verder gaan dan familiesysteem opstellingen

N

Met Nucleus last van voorouders verlichten

atronen van voorouders

Van generatie op generatie worden patronen doorgegeven. Dit zijn zowel positieve als negatieve patronen. De positieve patronen kunnen we vaak wel omarmen. Van de negatieve patronen zeggen we vaak, ach zo zijn we nu eenmaal. Of dat deed mijn opa ook. Ik weet niet beter. Wanneer familiepatronen teveel belemmering geven kan het helpend zijn om deze te doorbreken met Nucleus Coaching.

Familiesysteem patronen ouders 1707 x 2560 - Nucleus Opleidingen - Helma Koorevaar

Ouders die meekijken over je schouder

Soms lijkt het alsof een ouder de hele tijd meekijkt over je schouder. Ondanks dat je allang volwassen bent, kan het zijn dat je nog steeds zoekt naar bevestigingen van je vader of moeder. Misschien is er het gevoel “Ik doe het nooit goed genoeg”. Een stem van kritiek die nog steeds zijn invloed heeft. Het horen of voelen van je eigen stem kan dan daardoor lastig zijn. Met Nucleus Coaching gaan we naar jouw authentieke zelf om zo vanuit innerlijke balans in het leven te staan. 

‘Ik zat tegen een burn-out aan. De tranen zaten hoog en ik was zo moe. Tijdens één van coachsessie merkte ik dat mijn patroon van altijd maar doorgaan ver terug ging in mijn familie. Zowel mijn moeder als mijn oma hadden het motto “Gewoon doorgaan’.

Het was alsof ik hun stem als een vanzelfsprekendheid bij me droeg. Ze hadden beiden hun man verloren toen hun kinderen nog jong waren. Het leven was pittig voor ze, het zorgen voor hun kinderen lag nu op hun schouders. Ik werd tijdens een oefensessie tijdens de Nucleus Coach 2 opleiding, dit ineens heel bewust.

Net als mijn moeder en oma, vond ik dat ik maar door moest gaan en vooral hard werken. Ik vind het nog steeds bijzonder dat dit zo helder en duidelijk is voor me. Gelukkig heb ik geen burn-out gekregen. Nu kan ik beter grenzen stellen en op tijd pauzes nemen.

Saskia

Patronen van voorouders saboteren

Een mens wordt beinvloed door het systeem waar hij of zij deel van uit maakt. Hoe we ons gedragen, wat we belangrijk vinden en wat we geloven over onszelf of de ander. Het heeft onder andere te maken met het familiesysteem waarin we zijn opgegroeid. De patronen die daaruit voortkomen kunnen helpend of belemmerend zijn. Aspecten als moeite met keuzes maken, grenzen stellen, controle willen houden, drang naar vrijheid kunnen een bron hebben in nare ervaringen van onze voorouders. Met Nucleus Coaching vinden we regelmatig hier de kern van eigenaardigheden. Maar ook de mogelijkheid om hier los van te komen en vanuit eigen stevigheid het leven te leven.

‘Ik had altijd een vluchtplan klaar. Als ik ergens op bezoek ging keek ik meteen waar alle uitgangen waren. Ik was constant op mijn hoede. Vooraf of tijdens een bezoek tekende ik op papier de mogelijke routes die ik zou kunnen nemen. Ik wilde onderzoeken waarvoor ik altijd een vluchtplan nodig had. Ik kwam erachter dat ik het klaar hebben van een vluchtplan te maken had met mijn voorouders die omgekomen waren in een concentratiekamp. Door dit gevoel van angst en stress los te laten, merkte ik dat de druk op borst mijn minder werd. Ook was het niet meer nodig om een vluchtplan klaar te hebben. Ik kon nu ontspannen op bezoek gaan en met aandacht zijn bij de mensen met wie ik in gesprek ben. Het geeft ook zoveel meer plezier in mijn contacten.’

Vera

Familiesysteem patronen 1707 x 2560 - Nucleus Opleidingen - Helma Koorevaar

De thema’s bij Nucleus Coach 2

In Nucleus Coach 2 borduren we voort op wat we in Nucleus Coach 1 geleerd hebben. Zo gaan we aan de slag met een aantal nieuwe thema’s en leren deze in de praktijk toepassen. De opleiding Nucleus Coach 2 is dan ook een goede aanvulling en geeft jou als coach veel extra toepassingsmogelijkheden in de praktijk.

Z

Prenatale sessies en geboorte trauma's

Ervaringen voor en na de geboorte kunnen nog steeds een grote negatieve invloed hebben op het functioneren. Met Nucleus Coaching brengen we dit weer in Balans.

Meer over prenatale- en geboortetrauma

Z

Generatie coaching en familiesystemen

Soms kunnen klachten en belemmeringen doorgegeven worden van generatie op generatie. Het doorbreken van familiepatronen kan veel verlichting geven.

Meer over generatiecoaching

Z

Mentale belemmeringen

Psychische problemen verstoren het ervaren van balans en geluk in het leven. We zoeken de oorzaak van hiervan om daarna meer evenwicht in het leven te ervaren.

Meer over mentale belemmeringen

Z

Fysieke belemmeringen

Soms ervaren mensen klachten die na medisch onderzoek niet te verklaren vallen. Dit wordt ook wel (S)OLK genoemd. Hoe kom je hier vanaf?

Meer over fysieke belemmeringen

Z

Herkennen en omgaan met weerstanden

Weerstand uit zich op verschillende manieren. Door dit onderscheiden heb je verschillende mogelijkheden om die weerstand te doorbreken.

Meer over omgaan met weerstanden

Z

Inschrijven Nucleus Coach 2

In deze opleiding gaan we met een aantal nieuwe thema’s aan de slag. Na deelname aan Nucleus Coach 1 kun je jouw coachvaardigheden verdiepen met Nucleus Coach 2.

Schrijf je in voor Nucleus Coach 2

Maak nu een afspraak

Wij begrijpen dat het best een ingrijpende beslissing kan zijn om je aan te melden voor één van onze Nucleus Opleidingen. Daarom nodigen we je van harte uit om geheel vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek te maken met onze studiebegeleider.

Kennismakingsgesprek inplannen

Klachten waarmee Nucleus Coaching werkt

Verstoorde balans

Een verstoorde werk privé balans heeft bijna altijd een grote negatieve invloed op het functioneren. Met Nucleus Coaching brengen we dit weer in balans.

Lichamelijke symptomen

Soms ervaren mensen klachten die na medisch onderzoek niet te verklaren zijn. Dit wordt ook wel (S)OLK of ALK genoemd. Hoe kom je hier vanaf?

Stress gerelateerde klachten

Het is niet altijd meteen duidelijk dat bepaalde klachten het gevolg zijn van stress. Onderzoek naar de bron van klachten geeft mogelijkheid tot verandering.

Slaapproblemen

Ondanks alle tips voor een goede nachtrust zijn ze niet altijd even succesvol. Nucleus Coaching spoort de oorzaak van slaapproblemen op zodat ze verminderen of verdwijnen.

Burn-Out

Het is lastig om eigen patronen die ten grond liggen aan een burn-out zelf te doorbreken. Nucleus Coaching spoort de blinde vlekken op waardoor jouw herstel begint.

Vermoeidheid

Vermoeidheid kent vele oorzaken. Nucleus Coaching helpt de niet-medische bronnen van deze vermoeidheid opsporen zodat je energie toeneemt.

Onzekerheid

Onzekerheid kent diverse oorzaken en roept vaak veel vragen op. Doe ik het wel goed? Vinden ze mij aardig? Nucleus Coaching lost het probleem in de kern op.

Depressie

Er is sprake van een depressie als iemand minstens 2 weken een sombere stemming ervaart. Het aanpakken van de oorzaak met Nucleus Coaching verlicht snel.

Angsten

Angsten kunnen het leven op een onaangename manier geheel op zijn kop zetten. Door met Nucleus Coaching naar de kern te gaan speelt angst niet langer een rol.

Relatieproblemen

Een relatie verloopt niet altijd soepel en dit kan zijn weerslag hebben op het werk of andere contacten. De bron van relatieproblemen ophelderen geeft veel lucht in een relatie.

Onvruchtbaarheid

Niet altijd is onvruchtbaarheid het gevolg van lichamelijke afwijkingen. Nucleus Coaching onderzoekt de andere oorzaken die hieraan ten grondslag liggen.

PTSS

Sommige ervaringen zijn zo overweldigend en traumatisch dat de gevolgen ervan langdurig doorwerken. Nucleus Coaching helpt om een PTSS te verminderen.

Gewichtsproblemen

Emotie eten danwel emo-eten heeft vaak overgewicht tot gevolg. Nucleus Coaching helpt de achterliggende patronen duurzaam te doorbreken.

Trauma's waarmee Nucleus Coaching werkt

Geweld

Het welbevinden van iemand met nare ervaringen kan langdurig klachten geven. Klachten die met Nucleus Coaching snel duurzaam worden verminderd.

Misbruik

De gevolgen van misbruik werken langdurig door. Misbruik is één van de meest schadelijke ervaringen. Met Nucleus Coaching herstel je op een diep niveau.

Verlies

Het verlies van dierbaren, werk of andere zaken geeft langdurig een gevoel van gemis, verdriet of wanhoop. Nucleus Coaching geeft het leven weer zin en richting.

Echtscheiding

Scheiden is een proces. De levenswijze aanpassen kost energie. Nucleus Coaching is heel geschikt om gemakkelijker je partner en ervaringen los te laten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laten we contact houden!

De Nucleus Methode is een methode in ontwikkeling. Er komen geregeld nieuwe inzichten bij waar jij als (aanstaand) coach je voordeel mee kunt doen. Wij delen deze inzichten graag. Ook houden we jou graag op de hoogte over de Nucleus Opleidingen die binnenkort weer starten en delen de ervaringen van medestudenten zowel tijdens als na de opleiding.

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen


Pin It on Pinterest

Share This