Selecteer een pagina

Herkennen en omgaan met weerstanden

Liever willen we pijn vermijden

N

Op één lijn komen met jouw cliënt

N

Weerstand herkennen

N

Wanneer verandering het verlangen is

N

Weerstand verminderen

N

Extra tools om aan de sluiten bij jouw cliënt

Weerstand herkennen

Wanneer je mensen begeleidt kom je weerstand tegen in allerlei vormen en maten. Het is de kunst deze verschillende vormen van weerstand te herkennen. Dat is de eerste stap om de verbinding te kunnen blijven behouden met jouw cliënt. Tijdens de Nucleus Coach 2 opleiding leer je de signalen van jouw cliënt nog beter onderscheiden. Dit maakt je nog effectiever in het begeleiden van het groeiproces van jouw cliënt.

Wanneer verandering het verlangen is

Wanneer mensen vastlopen in hun leven, wordt de bereidheid om te veranderen groter. Want als alles z’n gangetje gaat, is het niet zo nodig om uit de comfortzone te komen. Maar door omstandigheden en ervaringen kan het leven ineens een uitdaging worden. En het verlangen groeit om de problemen en belemmeringen op te lossen. Dan is het juiste moment daar om de cliënt te begeleiden, want de bereidheid is groot om nieuwe stappen te maken. Door jouw cliënt met Nucleus Coaching te helpen, wordt het makkelijker om weerstanden in oude patronen te doorbreken.

Mijn cliënte was met haar zoveelste dieet bezig. Door haar overgewicht kreeg ze steeds meer gezondheidsklachten. Maar eigenlijk had ze er geen vertrouwen in. Haar weerstand was groot om weer verandering in haar dieet te brengen. Ze wist uit ervaring dat ze toch weer de mist in zou gaan na een maand diëten.

Ze had weerstand om in beweging te komen en iets te veranderen. Met Nucleus Coaching zochten we naar de patronen onder haar eetverslaving. Toen we het pijnpunt vonden waar haar eetverslaving vandaan kwam, werd haar weerstand om haar leefstijl aan de passen minder. Ze begon er zelfs een sport van te maken om een lekker en gezond etensplan te maken. In combinatie met Nucleus Coaching kon mijn cliënte haar gezonde levenswijze volhouden. 

Anne, Nucleus Coach 2

Weerstand verminderen

We ervaren allemaal wel eens weerstand in ons leven. Ook wanneer je mensen begeleidt in veranderingsprocessen steekt weerstand wel eens de kop op. Als Nucleus Coach leer je tools om met de weerstand van jouw coachee om te gaan. Wanneer je weet wat je kunt doen om jouw cliënt zo goed mogelijk te begeleiden geeft dat overzicht en rust. Zowel voor jezelf als ook voor jouw cliënt.

De tools om met weerstand bij cliënten om te gaan vond ik erg waardevol. Ik merkte dat ik nog soepeler de cliënten kon begeleiden. Zelf ben ik best temperamentvol en actiegericht. Daardoor wil ik de cliënt soms te snel in actie te brengen. Dat roept weerstand op bij sommige cliënten. Door niet alleen mijn eigen manieren in te zetten, maar andere tools in te zetten sluit ik bij bepaalde cliënten beter aan.

Joke, Nucleus Coach 2

De thema’s bij Nucleus Coach 2

In Nucleus Coach 2 borduren we voort op wat we in Nucleus Coach 1 geleerd hebben. Zo gaan we aan de slag met een aantal nieuwe thema’s en leren deze in de praktijk toepassen. De opleiding Nucleus Coach 2 is dan ook een goede aanvulling en geeft jou als coach veel extra toepassingsmogelijkheden in de praktijk.

Z

Prenatale sessies en geboorte trauma's

Ervaringen voor en na de geboorte kunnen nog steeds een grote negatieve invloed hebben op het functioneren. Met Nucleus Coaching brengen we dit weer in Balans.

Meer over prenatale- en geboortetrauma

Z

Generatie coaching en familiesystemen

Soms kunnen klachten en belemmeringen doorgegeven worden van generatie op generatie. Het doorbreken van familiepatronen kan veel verlichting geven.

Meer over generatiecoaching

Z

Mentale belemmeringen

Psychische problemen verstoren het ervaren van balans en geluk in het leven. We zoeken de oorzaak van hiervan om daarna meer evenwicht in het leven te ervaren.

Meer over mentale belemmeringen

Z

Fysieke belemmeringen

Soms ervaren mensen klachten die na medisch onderzoek niet te verklaren vallen. Dit wordt ook wel (S)OLK genoemd. Hoe kom je hier vanaf?

Meer over fysieke belemmeringen

Z

Herkennen en omgaan met weerstanden

Weerstand uit zich op verschillende manieren. Door dit onderscheiden heb je verschillende mogelijkheden om die weerstand te doorbreken.

Meer over omgaan met weerstanden

Z

Inschrijven Nucleus Coach 2

In deze opleiding gaan we met een aantal nieuwe thema’s aan de slag. Na deelname aan Nucleus Coach 1 kun je jouw coachvaardigheden verdiepen met Nucleus Coach 2.

Schrijf je in voor Nucleus Coach 2

Maak nu een afspraak

Wij begrijpen dat het best een ingrijpende beslissing kan zijn om je aan te melden voor één van onze Nucleus Opleidingen. Daarom nodigen we je van harte uit om geheel vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek te maken met onze studiebegeleider.


Kennismakingsgesprek inplannen

Klachten waarmee Nucleus Coaching werkt

Verstoorde balans

Een verstoorde werk privé balans heeft bijna altijd een grote negatieve invloed op het functioneren. Met Nucleus Coaching brengen we dit weer in balans.

Lichamelijke symptomen

Soms ervaren mensen klachten die na medisch onderzoek niet te verklaren zijn. Dit wordt ook wel (S)OLK of ALK genoemd. Hoe kom je hier vanaf?

Stress gerelateerde klachten

Het is niet altijd meteen duidelijk dat bepaalde klachten het gevolg zijn van stress. Onderzoek naar de bron van klachten geeft mogelijkheid tot verandering.

Slaapproblemen

Ondanks alle tips voor een goede nachtrust zijn ze niet altijd even succesvol. Nucleus Coaching spoort de oorzaak van slaapproblemen op zodat ze verminderen of verdwijnen.

Burn-Out

Het is lastig om eigen patronen die ten grond liggen aan een burn-out zelf te doorbreken. Nucleus Coaching spoort de blinde vlekken op waardoor jouw herstel begint.

Vermoeidheid

Vermoeidheid kent vele oorzaken. Nucleus Coaching helpt de niet-medische bronnen van deze vermoeidheid opsporen zodat je energie toeneemt.

Onzekerheid

Onzekerheid kent diverse oorzaken en roept vaak veel vragen op. Doe ik het wel goed? Vinden ze mij aardig? Nucleus Coaching lost het probleem in de kern op.

Depressie

Er is sprake van een depressie als iemand minstens 2 weken een sombere stemming ervaart. Het aanpakken van de oorzaak met Nucleus Coaching verlicht snel.

Angsten

Angsten kunnen het leven op een onaangename manier geheel op zijn kop zetten. Door met Nucleus Coaching naar de kern te gaan speelt angst niet langer een rol.

Relatieproblemen

Een relatie verloopt niet altijd soepel en dit kan zijn weerslag hebben op het werk of andere contacten. De bron van relatieproblemen ophelderen geeft veel lucht in een relatie.

Onvruchtbaarheid

Niet altijd is onvruchtbaarheid het gevolg van lichamelijke afwijkingen. Nucleus Coaching onderzoekt de andere oorzaken die hieraan ten grondslag liggen.

PTSS

Sommige ervaringen zijn zo overweldigend en traumatisch dat de gevolgen ervan langdurig doorwerken. Nucleus Coaching helpt om een PTSS te verminderen.

Gewichtsproblemen

Emotie eten danwel emo-eten heeft vaak overgewicht tot gevolg. Nucleus Coaching helpt de achterliggende patronen duurzaam te doorbreken.

Trauma's waarmee Nucleus Coaching werkt

Geweld

Het welbevinden van iemand met nare ervaringen kan langdurig klachten geven. Klachten die met Nucleus Coaching snel duurzaam worden verminderd.

Misbruik

De gevolgen van misbruik werken langdurig door. Misbruik is één van de meest schadelijke ervaringen. Met Nucleus Coaching herstel je op een diep niveau.

Verlies

Het verlies van dierbaren, werk of andere zaken geeft langdurig een gevoel van gemis, verdriet of wanhoop. Nucleus Coaching geeft het leven weer zin en richting.

Echtscheiding

Scheiden is een proces. De levenswijze aanpassen kost energie. Nucleus Coaching is heel geschikt om gemakkelijker je partner en ervaringen los te laten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laten we contact houden!

De Nucleus Methode is een methode in ontwikkeling. Er komen geregeld nieuwe inzichten bij waar jij als (aanstaand) coach je voordeel mee kunt doen. Wij delen deze inzichten graag. Ook houden we jou graag op de hoogte over de Nucleus Opleidingen die binnenkort weer starten en delen de ervaringen van medestudenten zowel tijdens als na de opleiding.

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen


Pin It on Pinterest

Share This