Selecteer een pagina

Mentale belemmeringen

Herhalende negatieve patronen doorbreken

N

Mentale belemmeringen verminderen

N

Inzicht in eigenaardigheden

N

Mentale gezondheid

N

De bron opsporen van mentale blokkades

N

Omgaan met tegenslagen

Mentale belemmeringen verminderen

We krijgen allemaal te maken met tegenslagen en uitdagingen op het werk en in ons privéleven. Hierdoor kan onze mentale kracht uit balans raken. Het is belangrijk om onszelf en onze cliënten terug te begeleiden naar balans. Veerkracht ontwikkelen helpt om onze mentale kracht te vergroten.  De Nucleus Coach opleiding geeft jou coachvaardigheden om mensen effectief te helpen om mentale problemen te verminderen. Door de trauma’s die ten grondslag liggen hieraan op te sporen en te transformeren ontwikkelen mensen meer veerkracht en mentale kracht om het leven beter aan te kunnen.

Gekleurde roos Nucleus Opleidingen Helma Koorevaar

Inzicht in eigenaardigheden

Je maakt kennis met de Nucleus Visie op eigenaardigheden van mensen. Mensen zeggen regelmatig over zichzelf: ‘Zo ben ik nu eenmaal’. Soms is het nodig om deze stellingname te onderzoeken. Als we echt tegen belemmeringen aanlopen vraagt het leven ander gedrag van ons. Het is vervelend als bijvoorbeeld de zoveelste promotie aan je neus voorbij gaat omdat je onzichtbaar ben in de organisatie. Die onzichtbaarheid komt ergens vandaan. Met Nucleus Coaching zoeken we de bron hiervan met als doel meer zichtbaar te zijn.

 

Ik heb een vrouw begeleid die het gevoel had dat ze er niet bij hoorde op het werk. In één van de sessies bleek dat ze vroeger gepest was. Hierdoor was het voor haar veiliger gebleken om zich ontzichtbaar te maken. Zodat ze minder de aandacht trok van de pesters. Het was alleen niet zo zinvol op haar werk. Want daardoor merkte ze dat niet voldoende betrokken werd bij projecten. Na de Nucleus Coach sessies merkte ze dat haar collega’s anders op haar reageerden. En voor haarzelf was het ook duidelijker geworden waar ze aan bij wilde dragen in haar werk. Ze voelde zich veel meer deel van het team en had het veel meer naar haar zin op haar werk.

Marianne, Nucleus Coach 2

Mentale gezondheid

Er is niet een duidelijke omschrijving te vinden van mentale gezondheid. Een aantal kenmerken samen hiervan geven een beeld hiervan.

Kenmerken van mentale gezondheid:

  • Regelmatig een tevreden gevoel ervaren
  • Positief denken
  • Goed omgaan met tegenslagen
  • Genieten van momenten
  • Tevreden zijn met een sociaal netwerk

Naast een mentale onbalans zijn er ook allerlei mentale stoornissen die nodig zijn om als Nucleus Coach te kunnen herkennen. Overzicht hierover geeft een stevigheid in het kunnen begeleiden hiervan.

Een oefencliënte had nog steeds last van het verlies van haar baan. Ze zat al een tijd thuis en het verdriet hierover zat hoog. Ze dacht dat ze nooit meer aan een baan zou kunnen komen. Het piekeren hierover ging door in de nachtelijke uren. Uitgerust wakker worden was een zeldzaamheid. Maar ook een doodgeboren kindje bleek ook een ervaring te zijn die nog nodig was om te verwerken. Ze ging beter slapen en had weer energie om wandelingen te maken. Haar optimisme om te zoeken naar een nieuwe baan groeide. Na 3 maanden vond ze een nieuwe baan. Ze zit veel beter in haar vel.

Richard, Nucleus Coach 2

De thema’s bij Nucleus Coach 2

In Nucleus Coach 2 borduren we voort op wat we in Nucleus Coach 1 geleerd hebben. Zo gaan we aan de slag met een aantal nieuwe thema’s en leren deze in de praktijk toepassen. De opleiding Nucleus Coach 2 is dan ook een goede aanvulling en geeft jou als coach veel extra toepassingsmogelijkheden in de praktijk.

Z

Prenatale sessies en geboorte trauma's

Ervaringen voor en na de geboorte kunnen nog steeds een grote negatieve invloed hebben op het functioneren. Met Nucleus Coaching brengen we dit weer in Balans.

Meer over prenatale- en geboortetrauma

Z

Generatie coaching en familiesystemen

Soms kunnen klachten en belemmeringen doorgegeven worden van generatie op generatie. Het doorbreken van familiepatronen kan veel verlichting geven.

Meer over generatiecoaching

Z

Mentale belemmeringen

Psychische problemen verstoren het ervaren van balans en geluk in het leven. We zoeken de oorzaak van hiervan om daarna meer evenwicht in het leven te ervaren.

Meer over mentale belemmeringen

Z

Fysieke belemmeringen

Soms ervaren mensen klachten die na medisch onderzoek niet te verklaren vallen. Dit wordt ook wel (S)OLK genoemd. Hoe kom je hier vanaf?

Meer over fysieke belemmeringen

Z

Herkennen en omgaan met weerstanden

Weerstand uit zich op verschillende manieren. Door dit onderscheiden heb je verschillende mogelijkheden om die weerstand te doorbreken.

Meer over omgaan met weerstanden

Z

Inschrijven Nucleus Coach 2

In deze opleiding gaan we met een aantal nieuwe thema’s aan de slag. Na deelname aan Nucleus Coach 1 kun je jouw coachvaardigheden verdiepen met Nucleus Coach 2.

Schrijf je in voor Nucleus Coach 2

Maak nu een afspraak

Wij begrijpen dat het best een ingrijpende beslissing kan zijn om je aan te melden voor één van onze Nucleus Opleidingen. Daarom nodigen we je van harte uit om geheel vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek te maken met onze studiebegeleider.


Kennismakingsgesprek inplannen

Klachten waarmee Nucleus Coaching werkt

Verstoorde balans

Een verstoorde werk privé balans heeft bijna altijd een grote negatieve invloed op het functioneren. Met Nucleus Coaching brengen we dit weer in balans.

Lichamelijke symptomen

Soms ervaren mensen klachten die na medisch onderzoek niet te verklaren zijn. Dit wordt ook wel (S)OLK of ALK genoemd. Hoe kom je hier vanaf?

Stress gerelateerde klachten

Het is niet altijd meteen duidelijk dat bepaalde klachten het gevolg zijn van stress. Onderzoek naar de bron van klachten geeft mogelijkheid tot verandering.

Slaapproblemen

Ondanks alle tips voor een goede nachtrust zijn ze niet altijd even succesvol. Nucleus Coaching spoort de oorzaak van slaapproblemen op zodat ze verminderen of verdwijnen.

Burn-Out

Het is lastig om eigen patronen die ten grond liggen aan een burn-out zelf te doorbreken. Nucleus Coaching spoort de blinde vlekken op waardoor jouw herstel begint.

Vermoeidheid

Vermoeidheid kent vele oorzaken. Nucleus Coaching helpt de niet-medische bronnen van deze vermoeidheid opsporen zodat je energie toeneemt.

Onzekerheid

Onzekerheid kent diverse oorzaken en roept vaak veel vragen op. Doe ik het wel goed? Vinden ze mij aardig? Nucleus Coaching lost het probleem in de kern op.

Depressie

Er is sprake van een depressie als iemand minstens 2 weken een sombere stemming ervaart. Het aanpakken van de oorzaak met Nucleus Coaching verlicht snel.

Angsten

Angsten kunnen het leven op een onaangename manier geheel op zijn kop zetten. Door met Nucleus Coaching naar de kern te gaan speelt angst niet langer een rol.

Relatieproblemen

Een relatie verloopt niet altijd soepel en dit kan zijn weerslag hebben op het werk of andere contacten. De bron van relatieproblemen ophelderen geeft veel lucht in een relatie.

Onvruchtbaarheid

Niet altijd is onvruchtbaarheid het gevolg van lichamelijke afwijkingen. Nucleus Coaching onderzoekt de andere oorzaken die hieraan ten grondslag liggen.

PTSS

Sommige ervaringen zijn zo overweldigend en traumatisch dat de gevolgen ervan langdurig doorwerken. Nucleus Coaching helpt om een PTSS te verminderen.

Gewichtsproblemen

Emotie eten danwel emo-eten heeft vaak overgewicht tot gevolg. Nucleus Coaching helpt de achterliggende patronen duurzaam te doorbreken.

Trauma's waarmee Nucleus Coaching werkt

Geweld

Het welbevinden van iemand met nare ervaringen kan langdurig klachten geven. Klachten die met Nucleus Coaching snel duurzaam worden verminderd.

Misbruik

De gevolgen van misbruik werken langdurig door. Misbruik is één van de meest schadelijke ervaringen. Met Nucleus Coaching herstel je op een diep niveau.

Verlies

Het verlies van dierbaren, werk of andere zaken geeft langdurig een gevoel van gemis, verdriet of wanhoop. Nucleus Coaching geeft het leven weer zin en richting.

Echtscheiding

Scheiden is een proces. De levenswijze aanpassen kost energie. Nucleus Coaching is heel geschikt om gemakkelijker je partner en ervaringen los te laten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laten we contact houden!

De Nucleus Methode is een methode in ontwikkeling. Er komen geregeld nieuwe inzichten bij waar jij als (aanstaand) coach je voordeel mee kunt doen. Wij delen deze inzichten graag. Ook houden we jou graag op de hoogte over de Nucleus Opleidingen die binnenkort weer starten en delen de ervaringen van medestudenten zowel tijdens als na de opleiding.

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen


Pin It on Pinterest

Share This