Selecteer een pagina

Prenatale sessies en geboortetrauma’s

Kunnen doorwerken in de rest van je leven

N

Blauwdruk van ons begin

N

Geboortetrauma's en patronen

N

Prenatale invloed

N

Ontspanning en verlichting op een diep niveau

N

Prenatale psychologie

Prenatale sessies & geboorte trauma’s

Vanuit prenatale psychologie wordt gekeken naar de invloeden van ons als mens wanneer we nog in de baarmoeder zijn. Met alleen inzicht zijn we niet geholpen. Met Nucleus Coaching is het mogelijk om niet gewenste patronen die daaruit voortkomen te verminderen. Dit geeft veel ontspanning en verlichting op een diep niveau.

geboortetrauma en de invloed op het latere leven

Wanneer patronen hardnekkig zijn doordat onze programmering al zo vroeg verstoord is, kan een prenatale sessie van grote waarde zijn om patronen te doorbreken. Tevens kunnen patronen ontstaan zijn door trauma’s rondom de bevalling. In ons onderbewuste zijn deze patronen op te vragen. Het maakt niet uit hoe lang geleden we deze ervaringen hebben opgedaan. Met de juiste vragen kun je bij de kern komen die nodig is om een transformatie te bereiken, zodat mensen authentieker hun leven kunnen leiden. Ook lichamelijke klachten kunnen verdwijnen.

Prenatale trauma’s

Het lijkt voor onze ratio bijna niet te geloven dat we informatie kunnen krijgen over deze vroege periode in ons ontstaan. En toch blijkt uit onze ervaring meer mogelijk dan gedacht. De effecten van een prenatale sessie laten dit zien.

 

Extra gereedschap
Ik wilde eigenlijk niet weer een opleiding doen want ik had al een opleiding regressie en hypnotherapie gevolgd. Maar de onderwerpen die aanbod kwamen waren aanvullend. Ook ben ik blij met de eenvoud van de methode. Niet alle cliënten vinden hypnotherapie fijn. Dus ik heb extra gereedschap.

Vaak spelen geboortetrauma’s een rol
Ik merk dat vaak ook geboorte issues spelen bij cliënten. En ze knappen zo snel op na 2 sessies. Ik merk dat deze methode eenvoudiger is dan de andere technieken en dat ik sneller ‘to the point’ ben bij mijn cliënten. Zo heb ik ook een vrouw begeleid met Nucleus Coaching die last had van hyperventilatie. Dit had te maken met het vastzitten in het geboortekanaal. Ze ervaart nu veel meer ruimte om te ademen.

Lucia, Nucleus Coach 2

Geboortetrauma’s

Nare ervaringen rondom de bevalling kunnen consquenties hebben voor de rest van je leven. Problemen rond om de hechting kunnen verstoringen geven in het opbouwen van goede relaties in je leven. Met Nucleus Coaching en EHBB kunnen we de effecten hiervan verminderen.

Het is ook mogelijk om nadelige effecten van je eigen geboorte te verminderen. Het maakt voor onze hersenen niet uit hoe lang het geleden is. De ervaringen zijn op te vragen in je onderbewuste. 

Zoals Miranda hieronder in haar verhaal vertelt is het een bijzondere ervaring om informatie over je eigen geboorte uit je onderbewuste terug te halen. Nucleus Coaching wordt als een hele natuurlijk manier ervaren om hier toegang toe te krijgen. 

De persoonlijke sessies heb ik als cadeautjes ervaren en vooral mijn ‘geboortesessie’. Ik heb me altijd ‘gehoord’ gevoelt en even belangrijk als de andere deelnemers. Ik twijfelde om mee te doen, want ik wilde eigenlijk niet delen met mijn meerderen op het werk wat ik aan het doen was. Maar ik heb het toch cadeau gedaan aan mezelf. En uiteindelijk ben ik zelfs de hele opleiding gaan doen. Met mijn psychologie opleiding had ik nooit echt iets gedaan. Ik vond het ook te theoretisch. Deze manier van coachen raakt mij in essenties en heeft me gelukkiger gemaakt. Dit wil ik ook voor andere mensen betekenen.

Miranda, Nucleus Coach 2

Acute traumahulp na de bevalling

Geen hulp nodig
Zes weken geleden ben ik bevallen van een gezonde zoon. Dat ik hier mentaal gezien hulp bij nodig had, zag ik op voorhand niet aankomen. Ongeveer 15 jaar geleden heb ik een traumatische ervaring meegemaakt, die ik tot 6 weken geleden nog nooit uitgebreid gedeeld had. Ik vond het niet nodig, en ervoer er geen hinder van in mijn dagelijks leven. Dat dacht ik tenminste. Het is was zo lang geleden, en niet iets wat ik dacht te kunnen “behandelen”.

Het komt te dichtbij
Mijn verloskundige had geadviseerd hier met mijn bevalling in aantocht wel wat mee te doen. Via haar kwam ik terecht bij Helma van Nucleus Coaching. Helma had, na mijn mailtje, al snel plek voor een intake. Na het weken uit te hebben gesteld vond de intake ergens rond mijn 34ste zwangerschapsweek plaats. Het voelde meteen goed. Echter, kwam het voor mijn gevoel te dichtbij. Na de intake heb ik Helma gemaild dat ik (voor nu) geen vervolgafspraak wilde.

Al vier nachten niet slapen
Ik vond het te kortdag en ging ervan uit dat het wel goed zou komen. Helma had begrip, en gaf in een uitgebreide mail aan dat, mocht ik toch een sessie willen plannen, dat altijd nog kon. Weken gingen voorbij en mijn zoon werd geboren. De bevalling was mentaal zwaar geweest, en het trauma kwam meermaals terug. Ik stond continue aan en kon al vier nachten niet goed slapen van de spanning in mezelf. Gelukkig zag mijn verloskundige dit en tipte mij om snel een sessie met Helma af te spreken.

Acute traumahulp na de bevalling

Vollop in de herbeleving
Diezelfde avond (!) maakte Helma plek voor mij, omdat zij zag dat het dringend was. Dit vind ik ontzettend bijzonder en waardeer ik ten zeerste. Ik ging wat sceptisch, maar open, de sessie in. Normaliter ben ik iemand die alles zelf wel wil oplossen en initieel niet denkt dat zo’n sessie werkt. Echter, wist Helma bij mij (en mijn partner) de juiste dingen te zeggen/vragen en zo het trauma met mij te behandelen. De nacht erna herbeleefde ik mijn trauma weer, maar dan met een andere beleving.

Verbaasd over de werking van de sessie
Ik werd niet wakker in het zweet, en had niet het idee dat ik een nachtmerrie had. Ik was, en ben nog steeds, oprecht verbaasd van de werking van deze sessie. Ik ben Helma ontzettend dankbaar voor wat ze voor mij heeft gedaan, hoe ze niet oordeelde en adequaat gehandeld heeft. Vandaag de dag kan ik praten over mijn trauma en zit hier een andere associatie aan gekoppeld.

Cindy Roos, jonge moeder

 

 

De thema’s bij Nucleus Coach 2

In Nucleus Coach 2 borduren we voort op wat we in Nucleus Coach 1 geleerd hebben. Zo gaan we aan de slag met een aantal nieuwe thema’s en leren deze in de praktijk toepassen. De opleiding Nucleus Coach 2 is dan ook een goede aanvulling en geeft jou als coach veel extra toepassingsmogelijkheden in de praktijk.

Z

Prenatale sessies en geboorte trauma's

Ervaringen voor en na de geboorte kunnen nog steeds een grote negatieve invloed hebben op het functioneren. Met Nucleus Coaching brengen we dit weer in Balans.

Meer over prenatale- en geboortetrauma

Z

Generatie coaching en familiesystemen

Soms kunnen klachten en belemmeringen doorgegeven worden van generatie op generatie. Het doorbreken van familiepatronen kan veel verlichting geven.

Meer over generatiecoaching

Z

Mentale belemmeringen

Psychische problemen verstoren het ervaren van balans en geluk in het leven. We zoeken de oorzaak van hiervan om daarna meer evenwicht in het leven te ervaren.

Meer over mentale belemmeringen

Z

Fysieke belemmeringen

Soms ervaren mensen klachten die na medisch onderzoek niet te verklaren vallen. Dit wordt ook wel (S)OLK genoemd. Hoe kom je hier vanaf?

Meer over fysieke belemmeringen

Z

Herkennen en omgaan met weerstanden

Weerstand uit zich op verschillende manieren. Door dit onderscheiden heb je verschillende mogelijkheden om die weerstand te doorbreken.

Meer over omgaan met weerstanden

Z

Inschrijven Nucleus Coach 2

In deze opleiding gaan we met een aantal nieuwe thema’s aan de slag. Na deelname aan Nucleus Coach 1 kun je jouw coachvaardigheden verdiepen met Nucleus Coach 2.

Schrijf je in voor Nucleus Coach 2

Maak nu een afspraak

Wij begrijpen dat het best een ingrijpende beslissing kan zijn om je aan te melden voor één van onze Nucleus Opleidingen. Daarom nodigen we je van harte uit om geheel vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek te maken met onze studiebegeleider.
Kennismakingsgesprek inplannen

EXTRA: EHBB – De specialisatie binnen Nucleus Coaching

Met EHBB kun je als professional vrouwen voor, tijdens en na de bevalling veel meer vertrouwen geven in hun eigen lichaam zodat bevallen een prettige plezierige ervaring wordt in plaats van de nare ervaring waar de media mee vol staat. Door de vrouwen meer in balans te brengen en de vrouwen met EHBB in ontspanning te brengen wordt de bevalling prettiger en verloopt gemakkelijker. Als professional heb je zo een handvat om zwangere vrouwen die toch een zekere mate van angst hebben voor de bevalling beter van dienst te kunnen zijn. Lees meer over voordelen van EHBB via de onderstaande link.

Klachten waarmee Nucleus Coaching werkt

Verstoorde balans

Een verstoorde werk privé balans heeft bijna altijd een grote negatieve invloed op het functioneren. Met Nucleus Coaching brengen we dit weer in balans.

Lichamelijke symptomen

Soms ervaren mensen klachten die na medisch onderzoek niet te verklaren zijn. Dit wordt ook wel (S)OLK of ALK genoemd. Hoe kom je hier vanaf?

Stress gerelateerde klachten

Het is niet altijd meteen duidelijk dat bepaalde klachten het gevolg zijn van stress. Onderzoek naar de bron van klachten geeft mogelijkheid tot verandering.

Slaapproblemen

Ondanks alle tips voor een goede nachtrust zijn ze niet altijd even succesvol. Nucleus Coaching spoort de oorzaak van slaapproblemen op zodat ze verminderen of verdwijnen.

Burn-Out

Het is lastig om eigen patronen die ten grond liggen aan een burn-out zelf te doorbreken. Nucleus Coaching spoort de blinde vlekken op waardoor jouw herstel begint.

Vermoeidheid

Vermoeidheid kent vele oorzaken. Nucleus Coaching helpt de niet-medische bronnen van deze vermoeidheid opsporen zodat je energie toeneemt.

Onzekerheid

Onzekerheid kent diverse oorzaken en roept vaak veel vragen op. Doe ik het wel goed? Vinden ze mij aardig? Nucleus Coaching lost het probleem in de kern op.

Depressie

Er is sprake van een depressie als iemand minstens 2 weken een sombere stemming ervaart. Het aanpakken van de oorzaak met Nucleus Coaching verlicht snel.

Angsten

Angsten kunnen het leven op een onaangename manier geheel op zijn kop zetten. Door met Nucleus Coaching naar de kern te gaan speelt angst niet langer een rol.

Relatieproblemen

Een relatie verloopt niet altijd soepel en dit kan zijn weerslag hebben op het werk of andere contacten. De bron van relatieproblemen ophelderen geeft veel lucht in een relatie.

Onvruchtbaarheid

Niet altijd is onvruchtbaarheid het gevolg van lichamelijke afwijkingen. Nucleus Coaching onderzoekt de andere oorzaken die hieraan ten grondslag liggen.

PTSS

Sommige ervaringen zijn zo overweldigend en traumatisch dat de gevolgen ervan langdurig doorwerken. Nucleus Coaching helpt om een PTSS te verminderen.

Gewichtsproblemen

Emotie eten danwel emo-eten heeft vaak overgewicht tot gevolg. Nucleus Coaching helpt de achterliggende patronen duurzaam te doorbreken.

Trauma's waarmee Nucleus Coaching werkt

Geweld

Het welbevinden van iemand met nare ervaringen kan langdurig klachten geven. Klachten die met Nucleus Coaching snel duurzaam worden verminderd.

Misbruik

De gevolgen van misbruik werken langdurig door. Misbruik is één van de meest schadelijke ervaringen. Met Nucleus Coaching herstel je op een diep niveau.

Verlies

Het verlies van dierbaren, werk of andere zaken geeft langdurig een gevoel van gemis, verdriet of wanhoop. Nucleus Coaching geeft het leven weer zin en richting.

Echtscheiding

Scheiden is een proces. De levenswijze aanpassen kost energie. Nucleus Coaching is heel geschikt om gemakkelijker je partner en ervaringen los te laten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laten we contact houden!

De Nucleus Methode is een methode in ontwikkeling. Er komen geregeld nieuwe inzichten bij waar jij als (aanstaand) coach je voordeel mee kunt doen. Wij delen deze inzichten graag. Ook houden we jou graag op de hoogte over de Nucleus Opleidingen die binnenkort weer starten en delen de ervaringen van medestudenten zowel tijdens als na de opleiding.

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen


Pin It on Pinterest

Share This