Selecteer een pagina

Blogs Nucleus Opleidingen

De moed hebben om je leven een andere wending te geven

Het leven is niet altijd makkelijk en soms zit het tegen. Het vraagt moed om een wending aan je leven te geven.

Ervaringsverhaal: Rugklachten verdwijnen compleet

Twijfel om naar het feest te gaan Ik moet eerlijk zijn, ik heb zitten twijfelen of ik me wel zou aanmelden. Maar, tjonge, wat ben ik achteraf blij dat ik naar het Nucleus feest ben gegaan. Vanuit Maastricht is alles ver reizen en dus stapte ik die zondagmorgen zonder...

Lichtpuntjes vinden bij negatieve gedachten

Afleiding van negatieve gedachten en gevoelens In sommige perioden van ons leven is het een uitdaging om lichtpunten te zien en te vinden. Hoe doen we dat wanneer er veel tegen lijkt te zitten? Hoe brengen we zin in ons werk en onze dag? De negatieve gedachten lijken...
Ervaringsverhaal: Rugklachten verdwijnen compleet

Ervaringsverhaal: Rugklachten verdwijnen compleet

Twijfel om naar het feest te gaan Ik moet eerlijk zijn, ik heb zitten twijfelen of ik me wel zou aanmelden. Maar, tjonge, wat ben ik achteraf blij dat ik naar het Nucleus feest ben gegaan. Vanuit Maastricht is alles ver reizen en dus stapte ik die zondagmorgen zonder...

Lichtpuntjes vinden bij negatieve gedachten

Lichtpuntjes vinden bij negatieve gedachten

Afleiding van negatieve gedachten en gevoelens In sommige perioden van ons leven is het een uitdaging om lichtpunten te zien en te vinden. Hoe doen we dat wanneer er veel tegen lijkt te zitten? Hoe brengen we zin in ons werk en onze dag? De negatieve gedachten lijken...

Vermoeidheid na herstel van een burn-out

Vermoeidheid na herstel van een burn-out

Wat is een burn-out? Een burn-out meemaken heeft veel impact op iemands leven en de naasten ervan. Wat is eigenlijk een burn-out?  Volgens onderzoekers is burn-out een chronisch (vaak werkgerelateerd) stresssyndroom. Hierbij zijn 3 hoofdingrediënten aanwezig:...

Sprookjes: Het Mysterie van de Verborgen Wijsheid

Sprookjes: Het Mysterie van de Verborgen Wijsheid

De coachmethode die terugval voorkomt Volgens een Afrikaans sprookje, dat ik hoorde, wilden de dieren duizenden jaren geleden het grootste geheim dat ze kenden voor de mens verstoppen. Elk dier was bang voor de mens, en als de mens het grootste geheim zou kennen zou...

Nucleus Trauma Coaching

Nucleus Trauma Coaching

Een methode voor het begeleiden van trauma's bij seksueel misbruik   Zoals ook in het artikel van Vosselman elders in het nummer 90 vaktijdschrift TGV (Tijdschrift Geestelijke Verzorging) wordt beschreven, kun je als geestelijk verzorger trauma’s en de gevolgen...

Blogs

Interessant?

Meld je aan voor de nieuwsbrief:


Pin It on Pinterest

Share This