Selecteer een pagina

Over Nucleus Coaching

Over Nucleus Coaching – De Methode

De Nucleus Coach Methode neemt belemmeringen weg of vermindert deze. Deze manier van coachen geeft versnelde persoonlijke groei en vitaliteit. 

  • Zeer geschikt voor adhoc toepassing
  • Weinig sessies nodig (3-5 coachsessies)

Nucleus Coaching helpt om jezelf en je drijfveren nog beter te leren kennen. Jouw motivatie wordt duidelijker en die is soms verrassend anders gedacht. Wanneer je jezelf nog beter leert kennen maakt dat het contact met anderen ook makkelijker. Het is eenvoudiger om onderscheid te maken wat van jou is wat van de ander.

$

Snelle methode, na enkele sessies ervaar je verandering

$

Bijna pijnloos, heel kort worden de vervelende ervaringen aangeraakt

$

Géén symptoombestrijding

$

Moeiteloos je doelen bereiken in plaats vanuit prestatie

$

Unieke inzichten over jezelf

$

Een nieuwe kijk op traumaverwerking, anders en sneller dan mindfulness of EMDR

 

Speciale gesprekstechniek

De zienswijze gaat ervan uit dat veel belemmeringen uit (oude) vervelende gebeurtenissen voortkomen. De Nucleus Methode biedt speciale vraagtechnieken voor de begeleiding hiervan. Het is een lichaamsgerichte coachmethode. We noemen het ook wel coaching over de rechterhersenhelft. 

Meer resultaat in minder sessies

Een verschil met de bekende methodiek EMDR is dat de Nucleus Methode meerdere trauma’s tegelijk behandelt, zodat dat je niet elk trauma apart hoeft te bespreken. Er is meer resultaat in minder sessies. EMDR werkt alleen wanneer het trauma bekend is. Er zijn ook niet-herinnerde trauma’s die klachten geven. Daarnaast werkt EMDR ook niet voor iedereen.

Verdrongen ervaringen

Praten over iets dat verdrongen is en niet meteen beschikbaar is in het bewuste geheugen lukt niet. De Nucleus Methode her-programmeert de gevoelsherinnering waardoor er duurzaam herstel optreedt. Hiervoor is het van belang om trauma’s zorgvuldig te begeleiden. Bij nieuwe ervaringen herhaalt het oude trauma zich niet meer. 

Blauwe vlinder 1707 x 2560 - Nucleus Opleidingen - Helma Koorevaar

Nucleus helpt vaker en langduriger

Het blijkt in de praktijk dat veel mensen weinig baat hebben bij de hulp die ze bij hun problemen hebben gehad. Ook wanneer er op korte termijn wel verbetering was is deze helaas van korte duur. Nucleus Coaching richt zich daarom juist op een oplossing op de lange termijn die terugval voorkomt.

Samenwerking hersenhelften

Ons denken, voelen en doen wordt voor een groot gedeelte beïnvloed door de samenwerking tussen onze beide hersenhelften. De communicatie tussen beide hersenhelften kan verstoord zijn geraakt door (traumatische) ervaringen in het verleden. De Nucleusvisie gaat er van uit dat veel (onbegrepen) klachten voortkomen uit vervelende ervaringen of trauma’s.

Herschrijven herinnering

Behalve het verminderen van de emotionele lading van een herinnering, gaat Nucleus Coaching een stap verder door de emotionele herinnering volledig te herschrijven met een ander verhaal. Dit leidt tot een permanente verandering in het emotionele geheugen, wat rust en ontspanning brengt, zowel mentaal als fysiek.

Meer van Nucleus Opleidingen, Coaching & Business

Nucleus Coaching is een coachingsmethode die gebruik maakt van een speciale gesprekstechniek om het onderbewuste te bereiken. De achterliggende visie is dat traumatische gebeurtenissen hun ontregelend effect op het lichaam uitoefenen via de hersenen. Nucleus Coaching is gebaseerd op Evidence-Based-Practice (EBP) als (neuro)psychologie, prenatale/perinatale psychologie, epigenetica en TCM (Traditional Chinese Medicin).

Z

Nucleus Coaching Introspectie

Nucleus Coaching is dé coachingsmethode voor wie snel, pijnloos en efficiënt te werk wil gaan. Om dat goed te kunnen doen is het belangrijk dat je zelf ervaringsdeskundige bent. Daarom vangen wij aan met Introspectie. Zo zijn we ervan verzekerd dat je als therapeut en coach niet onbewust getriggerd wordt door de thema’s van jouw cliënten. Je bewaart daardoor jouw balans en herkent trauma’s eerder. Je bent nu klaar om de Nucleus Methode ook zelf te leren toepassen.

Meer over Nucleus Coaching Introspectie

Z

Nucleus Coach 1

Wanneer mensen geremd worden door de effecten van trauma’s ontstaan er fysieke en mentale klachten die ook direct van invloed zijn op het werk en het privéleven. Een vicieuze cirkel die met Nucleus Coaching snel en daadkrachtig doorbroken wordt zodat cliënten meer geluk ervaren en beter functioneren. Nucleus Coach 1 geeft handvatten om te helpen bij belemmeringen en persoonlijke overtuigingen als gevolg van trauma’s zodat er langdurige balans ontstaat met een gelukkiger leven tot gevolg.

Meer over Nucleus Coach 1

Z

Nucleus Coach 2

Met Nucleus Coach 2 leer je verdieping aanbrengen in jouw coachvaardigheden. Je krijgt meer handvatten om de bron van lichamelijke (on)begrepen klachten te vinden bij een breder spectrum aan belemmeringen. Tevens leer je werken met trauma’s die in de prenatale periode en rondom de geboorte zijn ontstaan. Ook leer je familiepatronen herkennen en de negatieve invloed ervan doorbreken. Dit maakt jou als therapeut en coach veelzijdiger in het begeleiden van cliënten.

Meer over Nucleus Coach 2

Z

Emotionele Hulp Bij Bevalling - EHBB

Emotionele Hulp bij Bevalling – EHBB – richt zich op verloskundigen, kraamverzorgsters en doula’s. Met EHBB geef je als professional vrouwen voor, tijdens en na de bevalling veel meer vertrouwen in hun eigen lichaam zodat bevallen een prettige plezierige ervaring wordt in plaats van de nare ervaring waar de media mee vol staat. Door de vrouwen meer in balans te brengen en met EHBB in ontspanning te brengen wordt de bevalling prettiger en verloopt gemakkelijker.

Meer over EHBB

Z

Workshops en trainingen

Naast vakopleidingen biedt Nucleus Opleidingen ook diverse workshops en trainingen op maat. Afhankelijk van de behoefte van de opdrachtgever kan een training op locatie of online gegeven worden.

Meer over workshops en trainingen

Z

Webinars

We inspireren je graag met allerlei onderwerpen die met Nucleus Coaching te maken hebben. Om kennis te maken met Nucleus Opleidingen en de trainer worden regelmatig webinars georganiseerd over verschillende onderwerpen.

Meer over webinars

Ga naar het agenda overzicht

Nucleus Opleidingen biedt diverse opleidingen, workshops, trainingen en webinars. Wil je weten wat wanneer plaatsvindt en je nu vast aanmelden? Kijk dan in het overzicht in de Agenda.
Naar agenda
R

Onverwachte verbeteringen

Uit de praktijk blijkt dat er verrassende gedragsveranderingen plaatsvinden. Mensen zijn na de sessies assertiever, meer zelfredzaam, ontspannen, gelukkiger. Allerlei belemmeringen, slaapproblemen en bepaalde lichamelijke klachten kunnen verminderen of verdwijnen. Cliënten durven en kunnen weer voelen, waarderen zichzelf weer.

Veel hulpverlening is gebaseerd op praten over problemen en het gevoel en het idee dat inzicht rust geeft. Maar er over praten alleen is niet altijd voldoende, daarmee kunnen andere trauma’s geactiveerd worden, kan er onrust ontstaan en kunnen mensen verder uit balans gebracht worden (Wessely, S., M. Deahl, M. Psychological debriefing is a waste of time, The British Journal of Psychiatry Jul 2003, 183 (1) 12-14). In de praktijk merken we verrassende veranderingen zoals:

N

Toename zelfwaardering en zelfvertrouwen

N

Gelukkiger voelen

N

Steviger in het leven staan

N

Verbetering slaappatroon

N

Vermindering (on)begrepen lichamelijke klachten

N

Toename ontspanning

Referenties

De sessies met Helma waren zeer waardevol. Ik vond het bijzonder dat het ook via Skype zo diepgaand was. Ik ben mij bewust geworden van diep gewortelde onderliggende thema’s die ik niet eerder zo helder in verband zag met mijn uitdagingen. Na twee sessies heb ik gemerkt dat ik liefdevoller ben naar mijzelf en mijn lichaam. Ik kan Zijn vanuit meer ontspanning en minder oordeel. De grote druk is er af, waardoor ik zelfs zin heb gekregen om te gaan sporten. Niet omdat het moet, maar omdat ik het wil. Door minder druk kan ik ook beter kiezen wat goed is voor mij. De sessies hebben mooie resultaten opgeleverd: Ik heb de knoop doorgehakt om een moeizaam werk gerelateerd project los te laten. In relaties met familieleden is er lading verdwenen en verloopt het contact soepeler en liefdevoller. Ik ben minder aan het strijden en meer in de flow, het is daardoor vaker rustig in mijn hoofd. Meer en meer voel ik mij thuis in dit leven. Erg gaaf om te merken hoe de sessies nog lang  erna doorwerken en mooie veranderingen hebben gecreëerd!

Lianne

“Al mijn hele leven heb ik last van angst voor honden. Inmiddels ben ik 63 jaar en vond het tijd om wat aan die angst te gaan doen. Na de eerste Nucleus coachsessie ging ik op vakantie met mijn vrouw in Frankijk en tijdens een wandeling kwamen er 2 agressieve honden op ons af. Ik merkte dat ik rustig kon blijven in die situatie. Ongelofelijk, in één sessie was ik blijkbaar van mijn hondenangst af gekomen.”

Wiet

“Mijn werk als lerares vond ik soms erg vermoeiend. Ik merk dat ik na Nucleus Coach Introspectie beter mijn grenzen voel. Maar wat net zo belangrijk is, ik geef mijn grenzen nu ook aan. Daardoor hou ik energie over.”

Brigitte

Aanmelden nieuwsbrief

Laten we contact houden!

De Nucleus Methode is een methode in ontwikkeling. Er komen geregeld nieuwe inzichten bij waar jij als (aanstaand) coach je voordeel mee kunt doen. Wij delen deze inzichten graag. Ook houden we jou graag op de hoogte over de Nucleus Opleidingen die binnenkort weer starten en delen de ervaringen van medestudenten zowel tijdens als na de opleiding.

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen


Waarschijnlijk vind je dit ook interessant:

Pin It on Pinterest

Share This