Selecteer een pagina

Helma Koorevaar

N

Begeleiding vanuit liefdevolle aandacht

N

Met humor het gordijn op een kier zetten

N

Altijd open voor innovatie

N

Co-creëren met anderen

Helma Koorevaar – De vrouw achter Nucleus Coaching

Helma Koorevaar heeft naast haar specialisatie in andere coachtechnieken samen met een collega de Nucleus Coach Methode ontwikkeld. Een methode die verder gaat en meer tot de kern komt dan andere methodes. Ontstaan uit haar ervaring uit de praktijk, haar inzichten en kennis opgedaan als ingenieur en ook door samen te werken met andere coaches. Waar ze in eerste instantie vooral zelf als Nucleus Coach actief was werd ze ook steeds vaker gevraagd als Nucleus Business Coach. De stap naar Nucleus Opleidingen kon dan niet uitblijven. En met succes want de opleidingen worden jaarlijks door vele studenten en professionals gevolgd en in de praktijk toegepast.

Orthomoleculaire Coaching

Vanuit natuurgeneeskunde het aanpassen van voeding, supplementen en gedrag die makkelijk in te passen zijn in het dagelijks leven.

Allergie Therapie

Door het inzetten van een speciale behandelmethode kan je lichaam op een eenvoudige manier allergieën of intoleranties verwijderen.

Sensi-therapie

Deze therapievorm bestaat uit verschillende methodieken, zoals drukpuntmassage, holistic pulsing, EFT, voetreflexologie.

Loopbaanbegeleiding

Wie ben je, wat wil je, wat kun je op werkgebied? Samen vinden we daar antwoord op door loopbaantesten en gesprekken.

Wie is Helma Koorevaar?

  • Trainer en opleider
  • Coach
  • Orthomoleculair therapeut
  • Loopbaanbegeleider
  • Ing. milieutechniek
  • Ing. klinische chemie
  • Echtgenote
  • Moeder

…. hoe past het allemaal in één leven?

“Ik had niet zo’n vooropgezet plan in mijn leven. Maar er waren wel telkens impulsen, vanuit mijn gevoel, dat ik iets anders moest gaan doen of waardoor ik twijfels had bij wat er in mijn omgeving gebeurde.”

Waarom Nucleus Methode?

Helma Koorevaar heeft na jaren onderzoek naar allerlei coachtechnieken en specialisatie in andere coachtechnieken de Nucleus Methode ontwikkeld. Een methode die verder gaat en meer tot de kern komt dan andere methodes.

Als ontwikkelaar van deze methode vindt ze het belangrijk deze kennis door te geven. De Nucleus Coach Methode is een snelle en effectieve manier om de gevolgen van nare ervaringen of trauma’s te verlichten zodat mensen hier minder last van hebben.

Door de gevoelservaring van het trauma te veranderen, veranderen vanzelf gedachten en gedrag mee. Het wordt hierdoor makkelijker om hardnekkige patronen of te doorbreken of onverklaarbare lichamelijke klachten te verminderen.

Helma Koorevaar Nucleus Coaching opleidingen

De persoonlijke motivatie van Helma Koorevaar

“Tijdens mijn werk als coach merkte ik dat mensen op een ander niveau herstel nodig hadden. Praten vanuit de ratio over hun problemen was niet genoeg. Mijn doel was om mensen met een efficiënte coachmethode in een zo kort mogelijke tijd in hun kracht terug te brengen. Dit bracht mij op een zoektocht van drie jaar en de ontwikkeling van deze Nucleus Coach methode. Door de effecten van (niet) herinnerde trauma’s te verlichten kan de mensheid stoppen met het onbewust doorgeven van oud zeer aan familie en de samenleving. En door deze methode preventief in te zetten kunnen mensen eerder in het leven hun volle potentieel leven.”

Helma Koorevaar

Persoonlijke ontwikkeling

Vanuit haar denkmodus kwam ze steeds meer in contact met haar heldervoelendheid. Sinds 2007 heeft ze een voor haar passende manier gevonden om actief bij te dragen aan een liefdevolle wereld via haar loopbaan van klinische chemie, milieutechnologie, genetica, consultant loopbaanbegeleiding, orthomoleculair therapeut naar Nucleus Coach en opleider.

De route

‘Genetica, klinische chemie. Ik dacht wat heb ik daar allemaal aangehad? Wat een ingewikkelde route toch, om hier te komen. Het leuke is dat ik alles heb kunnen integreren. Juist al mijn ervaringen, hooggevoeligheid en kennis komen samen in mijn werk als coach, therapeut en trainer. Dus het is niet voor niets geweest. Door mijn intuïtie, gevoeligheid en “out of the box” denken heb ik een manier gevonden om belemmeringen en trauma’s bij mensen in korte tijd duurzaam te verzachten. Als pionier heb ik de Nucleus Methode mede verder ontwikkeld en de naam gegeven die deze nu heeft. Verbinding maken in de mens zelf, tussen linker en rechterhersenhelft, tussen ratio en gevoel is helend. Ons verstand is te beperkt. En natuurlijk kwam ik tegenslagen tegen, maar ik zet door en geef nooit op. En bleef mijn eigen koers houden. Ik zoek verbinding met de wetenschap. Ook de reguliere geneeskunde staat vaak met lege handen zowel qua inzicht als behandeling. Het zou mooi zijn als er een brug gelegd kan worden tussen de reguliere geneeskunde en de Nucleus Coach Methode. De Nucleus Coach Methode beweegt zich op een terrein dat regulier pas langzaam (h)erkend wordt. Het gaat traag. Zoals bij alle transformaties, moet weerstand overwonnen worden. En toch ga ik door.’

Groter doel

Ze blijft dicht bij zichzelf, nog meer ze vroeger deed. Luisteren naar haar ratio maakt regelmatig plaats voor luisteren naar haar gevoel. Haar kracht en sterke intuïtie gebruikt ze niet alleen voor haar werk maar is ook gericht op een groter doel. Het is haar drive om de maatschappij en bedrijfsleven van onderaf gezonder te maken en te houden. Door preventieve coaching en training te geven in persoonlijke ontwikkeling met deze prachtige Nucleus Coach Methode.

‘Ik wens jou ook een inspirerende reis met en naar jezelf zodat je wat je wilt creëren in het leven ook gaat doen. Want de verandering (of creatie) ontstaat als jij in actie komt of er kunt ‘zijn’. Door op je reis je ballast op te ruimen kom je nog dichter bij je zelf.’

 

Familiesysteem patronen ouders 1707 x 2560 - Nucleus Opleidingen - Helma Koorevaar

Haar drive

Vanuit haar openheid en brede interesse maakt ze makkelijk verbinding met anderen, waardoor mensen zich weer met haar willen verbinden en er nieuwe dingen ontstaan. Ze grijpt uitdagingen met beide handen aan en combineert die met haar motivatie om de wereld te verbeteren.

Ik blijf altijd leren, door het volgen van cursussen, het gewoon doen, het reflecteren op mezelf en feedback vragen aan anderen. Vanuit het verlangen om bij te dragen aan een betere wereld heb ik nu de vorm gevonden waarin ik dit kan doen.

Ik heb veel drive in mezelf omdat er meer beroepen zijn waar deze coachvorm nuttig zou kunnen zijn. Leraren, verplegend personeel, HRM adviseurs, managers, maatschappelijk werkers, kraamverzorgenden, verloskundigen enzovoort.

Zo is voor professionals in de geboortezorg de Emotionele Hulp Bij Bevallingen (EHBB) opleiding ontstaan. Vanuit mijn enthousiasme draag ik graag mijn kennis over aan andere professionals.

Door mijn wens om bij te dragen aan een liefdevolle wereld, denk ik dat velen baat hebben bij de opleiding Nucleus Coach Introspectie: Waardevol voor de rest van je leven.

 

Helma Koorevaar

Maak nu een afspraak

Wij begrijpen dat het best een ingrijpende beslissing kan zijn om je aan te melden voor één van onze Nucleus Opleidingen. Daarom nodigen we je van harte uit om geheel vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek te maken met onze studiebegeleider.


Kennismakingsgesprek inplannen

Waarschijnlijk vind je dit ook interessant:

Pin It on Pinterest

Share This