Selecteer een pagina

Referenties

Wat deelnemers zeggen…

…na het volgen van één van de opleidingen.

Helma is een zeer integere vrouw die mij enorm heeft geholpen met mijn persoonlijke ontwikkeling. Zowel in mijn privé en zakelijke omgeving heb ik baat gehad aan onze sessies. Deze gingen altijd in een zeer ontspannen sfeer en vaak werden de juiste vragen gesteld waardoor ik geprikkeld werd om mij zelf uit te dagen om naar een ‘next level’ te gaan.

Bart Oudenampsen

Manager, KPN

Als oefening na de derde lesdag heb ik een EHBB sessie gedaan met een vrouw, 13 jaar na haar bevalling. Het hielp haar de ervaring een plekje te kunnen geven. Ze is nu 41 jaar en bereid om opnieuw zwanger te worden.

Julianna Ferron

Doula, EHBB coach

Ik had altijd de indruk dat ik mezelf redelijk goed kende. Door de coaching van Helma ben ik erachter gekomen dat bepaalde zaken helemaal niet bij mij hoorden, maar dat ik die uit het verleden had meegekregen/aangeleerd. Zelfs m’n lichamelijke klachten (denk bijvoorbeeld aan rugklachten als gevolg van spanning) zijn verdwenen. De effecten zijn groter en blijvender dan ik vooraf voor mogelijk had gehouden en daar ben ik Helma heel dankbaar voor.

Dick Rusch

IT specialist, KPN

Na dertig jaar praktijkervaring als eerstelijns verloskundige met aanvullende coachopleiding is luisteren naar het verhaal over een nare of traumatische bevalling iets dat mij goed afgaat. Door gericht vragen te stellen voelen dames zich gehoord. En toch blijft de angst en onrust bij een naderende volgende bevalling bij getraumatiseerde zwangere vrouwen vaak bestaan. Ik had niet echt een duidelijk ‘tool’ om dat om te buigen zodat de volgende bevalling met vertrouwen tegemoet gezien wordt.

Ik heb de stap gezet naar de EHBB opleiding. Een relatief kortdurend traject wat nogal wat resultaten belooft. Dat moest ik eerst nog maar eens zien…. Om eerlijk te zijn overtrof de opleiding al mijn verwachtingen. Wat een enorme resultaten. Het is gelijk al zichtbaar en voelbaar tijdens een sessie. De dames kunnen feilloos aangeven hoe het gevoel heet dat ze ervaren tijdens hun bevalling. Ook wanneer ze er nu over vertellen. Het lijden wordt zo heel duidelijk zichtbaar en voelbaar. En dan de transformatie van dat lijden en het daaruit voortvloeiende resultaat van RUST. Ja, rust met grote letters. Waaruit dan weer vertrouwen voortvloeit. Na een tiental sessies ben ik ervan overtuigd: Deze opleiding zou door iedere verloskundige gevolgd moeten of mogen worden. Het heeft mij in ieder geval meer werkplezier en meer voldoening opgeleverd. Dankjewel Helma voor dit krachtige instrument.

Hilda Hament

Verloskundige, EHBB coach

Als therapeute merkte ik dat veel cliënten last hadden van angsten, waar ik niet echt de juiste tools voor had. Er was ook een cliente met straatvrees.  Ze was al sinds haar pubertijd onder behandeling bij de reguliere zorgverlening. Tijdens de Nucleus Coach 1 opleiding heb ik een cliënt van haar straatvrees afgeholpen met in totaal 3 Nucleus Coachsessies. Ik ben zo blij dat ik dit voor haar heb kunnen doen. Deze toevoeging in mijn werk geeft mij stevigheid en voldoening.

Ineke van Halteren

Nucleus Coach 1

Testimonials

“Ik twijfelde voor de Nucleus Coach Introspectie Opleiding veel aan mijzelf, zat veel in mijn hoofd en had lichamelijke spanningsklachten en weinig zelfvertrouwen. Na deze opleiding merk ik dat ik zelfverzekerder ben geworden. Ik sta veel meer in mijn kracht en daar ben ik erg trots op. Zelfs mijn schouderklachten blijven weg!

Joke

“Het voelt oneerlijk dat na zoveel jaren van zelfontwikkeling ineens de paniek weer terug gekomen is. Ik ben nu 62 jaar en zo hard gewerkt met allerlei therapieën en massages om mijn spanningsklachten te verminderen. Mijn hele lichaam is weer verkrampt en vol spanning. Na 3 Nucleus Coach sessies voel ik me fijn, ontspannen. Er is zich duidelijk een andere route in mij aan het openbaren. Een route van plezier, ontspanning, bewustzijn. Ik ben zo blij hiermee.”

Willie

“Wat een prachtige opleiding is de EHBB en een waardevolle aanvulling en verdieping in mijn werk als kraamverzorgende. In een groep met vier vrouwen en Helma als opleider hebben we prachtige opleidingsdagen gehad. Helma is invoelend, zacht, rustig en sluit aan wat de behoeften van de groep zijn en ieder individueel. Daarbij een lesstof die goed behapbaar is, helder, duidelijk wordt uitgelegd met veel voorbeelden en verdeeld over genoeg tijd om te oefenen. De individuele sessies die bij de opleiding inbegrepen zijn, waren erg verrassend en helend. Zo konden we zelf ook voelen wat zo’n sessie in je eigen leven kan doen.

Nu ik zelf deze EHBB coaching mag doen, merk ik ook al verlichting bij de vrouwen die ik mag coachen. Wat een mooie manier van verwerken van een trauma dat in de weg zit, om daarna van een volgende ervaring van zwangerschap en bevalling toch weer te kunnen genieten.”

Els

Via een webinar maakte ik kennis met de Nucleus Methode. Ik was sceptisch in het begin: zou het echt zo simpel zijn en zo goed werken? En waarom was het dan niet bekender? Maar na mijn eerste sessie was ik overtuigd. Door de manier van vragen stellen, kwam mijn onderbewuste met de antwoorden. Er kwamen momenten naar boven waarvan ik niet eens wist dat ik daar nog mee zat. De methode werkt echt en ik voelde dat ik hier mee aan de slag wilde gaan om meer mensen hier bekend mee te maken.

Tijdens de Introspectie kreeg ik al een kijkje in de methode (o.a. door de persoonlijke sessies) en bij Coach 1 leerde ik de methode zelf toe te passen. Met veel achtergrondinformatie en het praktische van de oefensessies is het een afwisselende studie.

Helma is enthousiast, heeft veel kennis en gebruikt veel voorbeelden uit de praktijk wat het heel concreet maakt. Inmiddels heb ik ook de Nucleus Coach 2 opleiding gedaan en ben ik gestart met mijn eigen praktijk om hiermee mensen te kunnen helpen.

Janine Klein Nijenhuis

Nucleus Coach 2

In de verloskunde kom je regelmatige vrouwen en partners tegen die niet fijn terugkijken op hun bevalling. Dit zorgt ervoor dat een tweede zwangerschap/bevalling een grote stap kan zijn en veel onzekerheid en angst met zich kan meebrengen. Ik heb vaak geprobeerd om deze angst en onzekerheid te verminderen, maar lukte voor mijn idee niet goed genoeg. Nu ik deze cursus gevolgd heb merk ik dat dit wel lukt.

In het begin dacht ik hoe kan je nou met één of een paar EHBB sessies nou echt deze angst weg krijgen. Maar elke keer weer wanneer wij oefenden met elkaar en met de cliënten was het duidelijk het werkt echt. De cliënten hebben meer rust en zien en geloven ook echt dat het deze keer anders kan. Helma geeft heel duidelijk uitleg en begrijp je het toch nog niet legt ze het nog eens op een andere manier uit. Helma straalt rust en passie uit en dat motiveert ontzettend.

Ik heb genoten van de persoonlijke, open en toegankelijke opleiding. De lunch was heerlijk. De sfeer en omgeving voelde veilig waardoor ik mijzelf goed kon openstellen en dit droeg dan weer bij aan meer kunnen oefenen en leren.

Jorina Jobse

Verloskundige

Wat een prachtige opleiding is de EHBB en een waardevolle aanvulling en verdieping in mijn werk als kraamverzorgende. Nu ik zelf deze EHBB coaching mag doen, merk ik ook al verlichting bij de vrouwen die ik mag coachen. Wat een mooie manier van verwerken van een trauma dat in de weg zit, om daarna van een volgende ervaring van zwangerschap en bevalling toch weer te kunnen genieten.

Els Janssen

Kraamverzorgster

Tijdens de opleiding ben ik meermaals uit mijn comfortzone gehaald, ( vooral bij mijn eerste client) waardoor je groeit zowel als coach als mens.
Daar komt dan nog bij dat je cliënten ECHT kunt helpen trauma’s te verwerken!! Elke cliënt met zijn eigen trauma’s.
Het coachen zelf is in begin best spannend, maar Helma is altijd een goede achtervang en ondersteuning, dat schept veel vertrouwen.
Telkens na een sessie, door wie dan ook gedaan, merk je dat de cliënten erg blij en opgelucht zijn, er valt vaak letterlijk een last van hun schouders!
Warme herinneringen heb ik hier aan. Het is een hele mooi zachte maar heldere techniek om met vragen bij een trauma te komen, machtig mooi om dit te mogen doen, zeker ook om cliënten daarmee te mogen helpen.
Ik heb de opleiding als een verrijking van mijn leven gezien, we hadden een leuke groep met ieders eigen uitgangspunten. Helma Bedankt daarvoor.

José Vosmeer

Nucleus Coach 1

Ik heb de sessies als zeer fijn ervaren. Helma’s benadering nodigt uit tot openheid en vertrouwen. In het begin was het nog een beetje zoeken wat mijn doel eigenlijk was en wat ik wilde bereiken met onze gesprekken. Uiteindelijk is mijn passie en talent zeer duidelijk naar voren gekomen en kan ik, dankzij haar oefening om te voelen wat een bepaalde gebeurtenis met me heeft gedaan, veel relaxter en zonder angst dit gaan oppakken. Door de gebeurtenis uit het verleden te wijzigen naar een positieve insteek voelde ik mezelf direct rustig worden, het warm worden en hoge ademhaling werd minder. Helma is een hartelijke en warme persoonlijkheid, die ik iedereen kan aanraden. Zij heeft oog voor details en weet met de nodige humor de juiste snaar te raken, waarbij zij heel dicht bij het onderwerp blijft, zodat de focus nooit verloren gaat.

Ruud Kühn

Consultant

Ik heb met Helma een paar sessies mogen ondergaan met Nucleus Coaching. Ik ben erg onder de indruk van de snelheid waarmee je naar de kern van je probleem gaat.
In een paar vragen die Helma je stelt bereik je de kern en ga je met Helma samen kijken hoe je er een andere kijk op kunt krijgen zodat het minder pijn doet of minder aanwezig is of je minder onzeker of angstig maakt. Echt bijzonder!

Miranda Helmink

Voetreflextherapeute, Nucleus Coach Introspectie

Met Nucleus Coaching los je het probleem bij de bron op. Met andere coachmethodes ben je zo druk met het hanteren van problemen. 

Anja van Tol

Senior HR-manager, Nucleus Coach 2

Eén Nucleus Coachsessie doet meer dan 30 jaar GGZ. Er wordt door GGZ wel veel gedaan met mensen, maar het blijft teveel aan de oppervlakte.  

Diederik Visser

Orthopedagoog en ambulant begeleider, Nucleus Coach Introspectie

Waarschijnlijk vind je dit ook interessant:

Aanmelden nieuwsbrief

Laten we contact houden!

De Nucleus Methode is een methode in ontwikkeling. Er komen geregeld nieuwe inzichten bij waar jij als (aanstaand) coach je voordeel mee kunt doen. Wij delen deze inzichten graag. Ook houden we jou graag op de hoogte over de Nucleus Opleidingen die binnenkort weer starten en delen de ervaringen van medestudenten zowel tijdens als na de opleiding.

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen


Pin It on Pinterest

Share This