Selecteer een pagina

Webinars

Webinars die jou vooruit helpen

N

Meer ins en outs over Nucleus Opleidingen

N

Toegespitst op jouw belangstelling

N

Voor wie meer impact wil bereiken in begeleiding

N

Om te weten te komen of dit passend is binnen jouw vak

N

Praktische opleiding waarbij je oefent onder begeleiding van de docent

Webinars die jou vooruit helpen

Wanneer je behoefte hebt aan persoonlijke groei of hiermee anderen wilt helpen kan Nucleus Opleidingen je informatie geven over de mogelijkheden voor jou. Er zijn verschillende webinars die je een inkijk geven in de opties hiervoor. Als professional kun je nog meer betekenen voor de mensen die je begeleid. Kijk bij onderstaande webinars welke bij jou aansluit.

Schrijf je nu in voor een webinar

Nucleus Opleidingen verzorgt verschillende webinars. Omdat iedereen een eigen behoefte heeft om te leren hebben we voor verschillende doelgroepen webinars om aan deel te nemen. Hieronder vind je een overzicht van de huidige webinars.

De Coachmethode die terugval voorkomt

Wil je meer weten hoe je cliënten kunt begeleiden die niet verder komen met andere methodieken? Meld je dan nu direct aan voor het gratis webinar.

De klos met SOLK

Soms ervaren mensen klachten die na medisch onderzoek niet te verklaren vallen. Dit wordt ook wel (S)OLK genoemd. Hoe kom je hier vanaf?

De wauwfactor van EHBB

Wil je meer weten over EHBB en hoe jij dit zou kunnen gebruiken in jouw werk als verloskundige, kraamverzorgster of doula?

In 3 stappen naar een energieboost

Wil je meer leren over het verhelpen van energiegebrek en gebruik leren maken van een coachingsmethode die ook dat soort klachten kan behandelen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

De Nucleus Methode is een methode in ontwikkeling. Er komen geregeld nieuwe inzichten bij waar jij als (aanstaand) coach je voordeel mee kunt doen. Wij delen deze inzichten graag.

Kijk ook bij Workshops & Trainingen

Nucleus Opleiding organiseert verschillende trainingen en workshops. De trainingen en workshop hebben te maken met persoonlijke ontwikkeling.

Een krachtig instrument

Na dertig jaar praktijkervaring als eerstelijns verloskundige met aanvullende coachopleiding is luisteren naar het verhaal over een nare of traumatische bevalling iets dat mij goed afgaat. Door gericht vragen te stellen voelen dames zich gehoord. En toch blijft de angst en onrust bij een naderende volgende bevalling bij getraumatiseerde zwangere vrouwen vaak bestaan. Ik had niet echt een duidelijk ‘tool’ om dat om te buigen zodat de volgende bevalling met vertrouwen tegemoet gezien wordt.

Ik heb de stap gezet naar de EHBB opleiding. Een relatief kortdurend traject wat nogal wat resultaten belooft. Dat moest ik eerst nog maar eens zien…. Om eerlijk te zijn overtrof de opleiding al mijn verwachtingen. Wat een enorme resultaten. Het is gelijk al zichtbaar en voelbaar tijdens een sessie. De dames kunnen feilloos aangeven hoe het gevoel heet dat ze ervaren tijdens hun bevalling. Ook wanneer ze er nu over vertellen. Het lijden wordt zo heel duidelijk zichtbaar en voelbaar. En dan de transformatie van dat lijden en het daaruit voortvloeiende resultaat van RUST. Ja, rust met grote letters. Waaruit dan weer vertrouwen voortvloeit. Na een tiental sessies ben ik ervan overtuigd: Deze opleiding zou door iedere verloskundige gevolgd moeten of mogen worden. Het heeft mij in ieder geval meer werkplezier en meer voldoening opgeleverd. Dankjewel Helma voor dit krachtige instrument.

Hilda Hament, verloskundige

De voordelen van een webinar van Nucleus Coaching

Hoe EMDR precies werkt is nog onduidelijk. Mogelijk doordat het beperkte werkgeheugen zwaar wordt belast zwakt het de herbeleving van de emotionele gebeurtenis wat af. EMDR is een effectief bewezen behandelmethode, maar ondanks alle succesverhalen werkt het niet voor iedereen.

  • Bij EMDR gaat het om het belasten van het werkgeheugen. Bij Nucleus Coaching en EHBB ligt de aandacht op het verbinden van de hersenhelften waardoor de (traumatische) emotionele lading verminderd wordt en er een beroep wordt gedaan op het emotionele geheugen
  • Het komt nogal eens voor dat mensen een laag zelfbeeld ontwikkelen na een psychotrauma. Bij Nucleus Coaching en EHBB wordt dit aspect automatisch mee behandeld
  • Met EMDR zwak je de emotie af. Met Nucleus Coaching en EHBB maak je een nieuwe gevoelsherinnering aan waardoor het effect meestal duurzaam en volledig is. Het lijkt aannemelijk dat er nieuwe neurale netwerken aangemaakt worden

Minder angst bij Lianne & Lars

Lianne:

Mijn eerste bevalling is een traumatische gebeurtenis voor mij geworden. Ik moest na 17 weken worden ingeleid omdat ons kindje niet levensvatbaar was en in mijn buik is overleden. Deze bevalling werd ingeleid. Dat je kindje dood geboren word is traumatisch. Je verliest echt een deel van jezelf, en je hebt er geen grip op. Daarnaast kwam dat de placenta niet vanzelf werd geboren en deze operatief verwijderd moest worden. Ik ben toen veel bloed verloren en heb mij lichamelijk nog nooit zo slecht gevoeld. Zwanger zijn en bevallen had bij mij een associatie met dood en verdriet gekregen. Het had voor mij niks meer te maken met leven. Toch waren mijn man en ik erg dankbaar dat ik nog geen jaar later weer zwanger bleek. Maar naarmate de zwangerschap vorderde kwam daar steeds meer de angst om de hoek kijken. Ik was echt bang dat er weer iets ontzettend mis zou gaan. Toen ik 36 weken zwanger was had ik met de verloskundige van Walchers wonder daar een gesprek over. Er werd toen echt naar mij geluisterd door mijn verloskundige Hilda en ik durfde daardoor mijn hart open te stellen en haar te vertellen over mijn angsten. Hilda stelde voor om een sessie te doen bij Helma, iemand die gespecialiseerd is in trauma bij bevallingen. Ik stond daar echt voor open en al snel vond de sessie plaats. Eerst werd er geluisterd naar mijn verhaal en waar mijn angst lag. Door de sessie heb ik er een positieve ervaring in mijn hoofd bij gekregen. Ik wist nu hoe het was om te bevallen zonder complicaties. Toen het eenmaal zover was dat ons zoontje zich aandiende en de bevalling begon had ik 2 herinneringen waaraan ik kon terugdenken. Ik heb veel aan mijn positieve ervaring gedacht. Nu mag ik dankbaar zijn dat mijn bevalling zonder complicaties en heel voorspoedig is verlopen. We mochten een gezonde zoon ontmoeten. Ik heb de bevalling gekregen die ik had gehoopt. De sessie heeft er zeker aan bijgedragen dat ik veel meer vertrouwen had in mijn bevalling. Ik ben Hilda van Walchers wonder erg dankbaar dat ze mijn signalen heeft opgemerkt en dat we er samen bij Helma wat mee zijn gaan doen. Dit gun je iedereen die een traumatische ervaring heeft rond bevallen op wat voor manier dan ook.

Lars:

Spanning rond een zwangerschap is niet wat je wil. Toch is het werkelijkheid doordat de eerste zwangerschap veel te vroeg afgebroken is. Natuurlijk was ik blij dat mijn partner opnieuw zwanger was, maar je hoopt toch dat het niet weer mis zal gaan. Gedurende de zwangerschap nam de spanning onopvallend toe. De eerste die dit pas echt opmerkte, was Hilda tijdens de controle bij 36 weken. Ze ontweek dit niet, maar ging er vol op in. Toen bleek dat de spanning heel hoog was en dat Hilda dit ook voor ons niet kon wegnemen. Daarop is de sessie gepland met een vrouw die in trauma ervaringen gespecialiseerd is, Helma. Daarbij moest ik ook aansluiten. Tijdens deze sessie deelde ik ook mijn negatieve ervaringen. Ook werd ik betrokken hoe ik mijn partner tijdens de bevalling kan helpen om de positieve ervaring in het oog te blijven houden. Tijdens de echte bevalling leek het net zo te gaan als hoe we de positieve bevalling in de sessie hadden besproken. Deze sessie bleek voor mij heel leerzaam, en ik zou het iedere partner van een zwangere aanraden.

Waarschijnlijk vind je dit ook interessant:

Klachten waarmee Nucleus Coaching werkt

Verstoorde balans

Een verstoorde werk privé balans heeft bijna altijd een grote negatieve invloed op het functioneren. Met Nucleus Coaching brengen we dit weer in balans.

Lichamelijke symptomen

Soms ervaren mensen klachten die na medisch onderzoek niet te verklaren zijn. Dit wordt ook wel (S)OLK of ALK genoemd. Hoe kom je hier vanaf?

Stress gerelateerde klachten

Het is niet altijd meteen duidelijk dat bepaalde klachten het gevolg zijn van stress. Onderzoek naar de bron van klachten geeft mogelijkheid tot verandering.

Slaapproblemen

Ondanks alle tips voor een goede nachtrust zijn ze niet altijd even succesvol. Nucleus Coaching spoort de oorzaak van slaapproblemen op zodat ze verminderen of verdwijnen.

Burn-Out

Het is lastig om eigen patronen die ten grond liggen aan een burn-out zelf te doorbreken. Nucleus Coaching spoort de blinde vlekken op waardoor jouw herstel begint.

Vermoeidheid

Vermoeidheid kent vele oorzaken. Nucleus Coaching helpt de niet-medische bronnen van deze vermoeidheid opsporen zodat je energie toeneemt.

Onzekerheid

Onzekerheid kent diverse oorzaken en roept vaak veel vragen op. Doe ik het wel goed? Vinden ze mij aardig? Nucleus Coaching lost het probleem in de kern op.

Depressie

Er is sprake van een depressie als iemand minstens 2 weken een sombere stemming ervaart. Het aanpakken van de oorzaak met Nucleus Coaching verlicht snel.

Angsten

Angsten kunnen het leven op een onaangename manier geheel op zijn kop zetten. Door met Nucleus Coaching naar de kern te gaan speelt angst niet langer een rol.

Relatieproblemen

Een relatie verloopt niet altijd soepel en dit kan zijn weerslag hebben op het werk of andere contacten. De bron van relatieproblemen ophelderen geeft veel lucht in een relatie.

Onvruchtbaarheid

Niet altijd is onvruchtbaarheid het gevolg van lichamelijke afwijkingen. Nucleus Coaching onderzoekt de andere oorzaken die hieraan ten grondslag liggen.

PTSS

Sommige ervaringen zijn zo overweldigend en traumatisch dat de gevolgen ervan langdurig doorwerken. Nucleus Coaching helpt om een PTSS te verminderen.

Gewichtsproblemen

Emotie eten danwel emo-eten heeft vaak overgewicht tot gevolg. Nucleus Coaching helpt de achterliggende patronen duurzaam te doorbreken.

Trauma's waarmee Nucleus Coaching werkt

Geweld

Het welbevinden van iemand met nare ervaringen kan langdurig klachten geven. Klachten die met Nucleus Coaching snel duurzaam worden verminderd.

Misbruik

De gevolgen van misbruik werken langdurig door. Misbruik is één van de meest schadelijke ervaringen. Met Nucleus Coaching herstel je op een diep niveau.

Verlies

Het verlies van dierbaren, werk of andere zaken geeft langdurig een gevoel van gemis, verdriet of wanhoop. Nucleus Coaching geeft het leven weer zin en richting.

Echtscheiding

Scheiden is een proces. De levenswijze aanpassen kost energie. Nucleus Coaching is heel geschikt om gemakkelijker je partner en ervaringen los te laten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laten we contact houden!

De Nucleus Methode is een methode in ontwikkeling. Er komen geregeld nieuwe inzichten bij waar jij als (aanstaand) coach je voordeel mee kunt doen. Wij delen deze inzichten graag. Ook houden we jou graag op de hoogte over de Nucleus Opleidingen die binnenkort weer starten en delen de ervaringen van medestudenten zowel tijdens als na de opleiding.

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen


Pin It on Pinterest

Share This