Selecteer een pagina

Trainingen & Workshops

Persoonlijke ontwikkeling

N

Bewustworden is de start voor verandering

N

Wat gaat goed en wat kan er beter in jouw leven

N

Jouw potentieel vergroten

N

Hoe je in jouw werk nog meer kunt bijdragen aan het geluk van anderen

N

Kennismaken met de Nucleus Opleidingen

Interessante Workshops & Trainingen

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende trainingen en workshops die we organiseren. Sommige trainingen en workshop zijn gratis en andere betaald. De trainingen en workshop hebben te maken met persoonlijke ontwikkeling. Deze trainingen en workshop dragen bij in een stuk bewustwording hoe je bepaalde patronen kunt doorbreken in jezelf en/of in je werk.

Persoonlijke leiderschap ontwikkelen

De betaalde trainingen geven je echt handvatten om persoonlijk te groeien en transformatie te ervaren. Je hoeft dit niet alleen te doen. We helpen je graag bij het ervaren van meer kracht en levensvreugde. Je persoonlijk leiderschap vormgeven op de manier die bij jou past. Het lijkt ons fijn om kennis met je maken en we zien je graag in één van de trainingen of workshops.

Schrijf je nu in voor Workshops & Trainingen

Nucleus Opleiding voorziet in kennis, bewustwording en persoonlijke groei. We gaan aan de slag met verschillende thema’s en onderwerpen. Tevens maak je kennis met de Nucleus Coach methode die extra toepassingmogelijkheiden geeft in jouw leven en werk.

Dé Coachmethode die terugval voorkomt

Deze training is voor jou als je blijvend minder klachten wilt. En voor coaches of mensen die coach willen worden en op zoek zijn naar een beter resultaat voor zichzelf of voor hun klanten.

De wauwfactor van EHBB

Wil je leren hoe je snel én effectief vrouwen en hun familieleden kunt helpen die problemen ervaren door een trauma rondom de geboorte?

De KLOS met SOLK

Ben je nog niet verlost van SOLK (Somatisch Onbegrepen Lichamelijke Klachten)? Het zoeken naar oplossing is niet altijd eenvoudig. Er is vaak meer mogelijk dan gedacht.

In 3 stappen naar een energieboost

Vind je het lastig om je energie te behouden? Wij leggen je uit hoe je blijvend meer energie kunt krijgen en anders in het leven komt te staan.

Dagtraining: Ruim je shit op

Iedereen maakt vervelende dingen mee. Het is regelmatig een uitdaging om jezelf te kunnen zijn, privé of op je werk. Je krijgt handvatten mee en daardoor kun je opgeruimd verder.

Opleiding: Groeien naar Maximum Potentieel

De opleiding ‘Groeien naar Maximum Potentieel’ brengt je terug bij jouw unieke kern door in te zetten op meer autonomie, verbinding, groei en het manifesteren ervan.

Workshops & Trainingen op maat

We bieden verschillende trainingen zowel voor particulieren als organisaties. Voor organisaties is vaak maatwerk nodig vanwege de vraagstelling van de opdrachtgever.

Thema’s bij Workshops & Trainingen op maat

De meeste mensen maken impactvolle gebeurtenissen mee. Deze kunnen invloed hebben op het functioneren in het werk en in het dagelijks leven. Nucleus Coaching bestaat uit een speciale gesprekstechniek om het effect van impactvolle gebeurtenissen te verzachten. De achterliggende visie van de Nucleusmethode is dat impactvolle gebeurtenissen hun ontregelend effect op het lichaam en daarmee het gedrag van mensen uitoefenen via de hersenen.

Introspectie op maat

Tijdelijke persoonlijke belemmeringen hebben bijna altijd een grote negatieve invloed op het functioneren. Met Nucleus Introspectie brengen we weer rust en innerlijke balans. De training Introspectie is ook in maatwerkvorm mogelijk.

Nucleus Coaching voor Managers & Leidinggevenden

Wil jij sturen op gedragsveranderingen van jouw medewerkers? Leer dan Coachend Leidinggeven. Dé manier om in contact met de ander te blijven en ook jouw doelen als leidinggevende en manager te behalen. We leggen graag de mogelijkheden uit.

Nucleus Coaching voor patiëntenverenigingen

Het zelfherstellend vermogen is vaak groter dan gedacht. Wie zijn we nog meer behalve onze lichamelijke en/of geestelijke klachten? We leggen graag de mogelijkheden uit van Nucleus Coaching.

Nucleus Coaching binnen jouw organisatie

Binnen jouw organisatie kunnen veranderingen nodig zijn. Het begeleiden van teams met Nucleus Coaching of andere tools kan een manier zijn om gezamenlijk groei naar een nieuwe fase te realiseren. Voor meer informatie: neem contact op.

Meer werkplezier

Na ongeveer dertig jaar werken als manager was mijn werkplezier verminderd. Ik wist niet zo goed hoe ik de laatste jaren met plezier zou kunnen volhouden. Door de Nucleus Coach Introspectie opleiding ontdekte ik hoe ik bij de verschillende groepen beter op hun waarden kan aansluiten. Ik steek meer tijd in het voorbereiden en merk dat ik weer zin heb in mijn werk. Tijdens Introspectie ervaarde ik meer ruimte in mezelf. En dat helpt mij blijkbaar om mijn werk ook anders aan te pakken.

Ad van G, senior manager

Workshops & Trainingen van Nucleus Coaching

We inspireren je graag met webinars over thema’s die we begeleiden binnen Nucleus Coaching. Dit doen we voor verschillende doelgroepen. De webinars die we dit jaar geven zijn:
  • Dé Coachmethode die terugval voorkomt
  • De KLOS met SOLK
  • De Wauw factor van EHBB
  • In 3 stappen naar een energieboost

Voorbeeld van het effect na EHBB: Minder angst bij Lianne & Lars

Lianne:

Dood geboren kindje is traumatisch

Mijn eerste bevalling is een traumatische gebeurtenis voor mij geworden. Ik moest na 17 weken worden ingeleid omdat ons kindje niet levensvatbaar was en in mijn buik is overleden. Deze bevalling werd ingeleid. Dat je kindje dood geboren wordt is traumatisch. Je verliest echt een deel van jezelf, en je hebt er geen grip op. Daarnaast kwam dat de placenta niet vanzelf werd geboren en deze operatief verwijderd moest worden. Ik ben toen veel bloed verloren en heb mij lichamelijk nog nooit zo slecht gevoeld.

Zwanger zijn had voor mij met dood en verdriet te maken

Zwanger zijn en bevallen had bij mij een associatie met dood en verdriet gekregen. Het had voor mij niks meer te maken met leven. Toch waren mijn man en ik erg dankbaar dat ik nog geen jaar later weer zwanger bleek. Maar naarmate de zwangerschap vorderde kwam daar steeds meer de angst om de hoek kijken. Ik was echt bang dat er weer iets ontzettend mis zou gaan. Toen ik 36 weken zwanger was had ik met de verloskundige van Walchers wonder daar een gesprek over.

Er werd echt naar mij geluisterd

Er werd toen echt naar mij geluisterd door mijn verloskundige Hilda en ik durfde daardoor mijn hart open te stellen en haar te vertellen over mijn angsten. Hilda stelde voor om een sessie te doen bij Helma, iemand die gespecialiseerd is in trauma bij bevallingen. Ik stond daar echt voor open en al snel vond de sessie plaats. Eerst werd er geluisterd naar mijn verhaal en waar mijn angst lag. Door de sessie heb ik er een positieve ervaring in mijn hoofd bij gekregen. Ik wist nu hoe het was om te bevallen zonder complicaties.

Met veel meer ontspanning en vertrouwen mijn bevalling tegemoet gaan

Toen het eenmaal zover was dat ons zoontje zich aandiende en de bevalling begon had ik 2 herinneringen waaraan ik kon terugdenken. Ik heb veel aan mijn positieve ervaring gedacht. Nu mag ik dankbaar zijn dat mijn bevalling zonder complicaties en heel voorspoedig is verlopen. We mochten een gezonde zoon ontmoeten. Ik heb de bevalling gekregen die ik had gehoopt. De sessie heeft er zeker aan bijgedragen dat ik veel meer vertrouwen had in mijn bevalling. Ik ben Hilda van Walchers wonder erg dankbaar dat ze mijn signalen heeft opgemerkt en dat we er samen bij Helma wat mee zijn gaan doen. Dit gun je iedereen die een traumatische ervaring heeft rond bevallen op wat voor manier dan ook.

Lars:

Mijn vrouw werd steeds meer gespannen

Spanning rond een zwangerschap is niet wat je wil. Toch is het werkelijkheid doordat de eerste zwangerschap veel te vroeg afgebroken is. Natuurlijk was ik blij dat mijn partner opnieuw zwanger was, maar je hoopt toch dat het niet weer mis zal gaan. Gedurende de zwangerschap nam de spanning onopvallend toe. De eerste die dit pas echt opmerkte, was Hilda tijdens de controle bij 36 weken. Ze ontweek dit niet, maar ging er vol op in. Toen bleek dat de spanning heel hoog was en dat Hilda dit ook voor ons niet kon wegnemen.

Als partner had ik ook last van de negatieve ervaringen van de bevalling

Daarop is de sessie gepland met een vrouw die in trauma ervaringen gespecialiseerd is, Helma. Daarbij moest ik ook aansluiten. Tijdens deze sessie deelde ik ook mijn negatieve ervaringen. Ook werd ik betrokken hoe ik mijn partner tijdens de bevalling kan helpen om de positieve ervaring in het oog te blijven houden. Tijdens de echte bevalling leek het net zo te gaan als hoe we de positieve bevalling in de sessie hadden besproken. Deze sessie bleek voor mij heel leerzaam, en ik zou het iedere partner van een zwangere aanraden.

Waarschijnlijk vind je dit ook interessant:

Klachten waarmee Nucleus Coaching werkt

Verstoorde balans

Een verstoorde werk privé balans heeft bijna altijd een grote negatieve invloed op het functioneren. Met Nucleus Coaching brengen we dit weer in balans.

Lichamelijke symptomen

Soms ervaren mensen klachten die na medisch onderzoek niet te verklaren zijn. Dit wordt ook wel (S)OLK of ALK genoemd. Hoe kom je hier vanaf?

Stress gerelateerde klachten

Het is niet altijd meteen duidelijk dat bepaalde klachten het gevolg zijn van stress. Onderzoek naar de bron van klachten geeft mogelijkheid tot verandering.

Slaapproblemen

Ondanks alle tips voor een goede nachtrust zijn ze niet altijd even succesvol. Nucleus Coaching spoort de oorzaak van slaapproblemen op zodat ze verminderen of verdwijnen.

Burn-Out

Het is lastig om eigen patronen die ten grond liggen aan een burn-out zelf te doorbreken. Nucleus Coaching spoort de blinde vlekken op waardoor jouw herstel begint.

Vermoeidheid

Vermoeidheid kent vele oorzaken. Nucleus Coaching helpt de niet-medische bronnen van deze vermoeidheid opsporen zodat je energie toeneemt.

Onzekerheid

Onzekerheid kent diverse oorzaken en roept vaak veel vragen op. Doe ik het wel goed? Vinden ze mij aardig? Nucleus Coaching lost het probleem in de kern op.

Depressie

Er is sprake van een depressie als iemand minstens 2 weken een sombere stemming ervaart. Het aanpakken van de oorzaak met Nucleus Coaching verlicht snel.

Angsten

Angsten kunnen het leven op een onaangename manier geheel op zijn kop zetten. Door met Nucleus Coaching naar de kern te gaan speelt angst niet langer een rol.

Relatieproblemen

Een relatie verloopt niet altijd soepel en dit kan zijn weerslag hebben op het werk of andere contacten. De bron van relatieproblemen ophelderen geeft veel lucht in een relatie.

Onvruchtbaarheid

Niet altijd is onvruchtbaarheid het gevolg van lichamelijke afwijkingen. Nucleus Coaching onderzoekt de andere oorzaken die hieraan ten grondslag liggen.

PTSS

Sommige ervaringen zijn zo overweldigend en traumatisch dat de gevolgen ervan langdurig doorwerken. Nucleus Coaching helpt om een PTSS te verminderen.

Gewichtsproblemen

Emotie eten danwel emo-eten heeft vaak overgewicht tot gevolg. Nucleus Coaching helpt de achterliggende patronen duurzaam te doorbreken.

Trauma's waarmee Nucleus Coaching werkt

Geweld

Het welbevinden van iemand met nare ervaringen kan langdurig klachten geven. Klachten die met Nucleus Coaching snel duurzaam worden verminderd.

Misbruik

De gevolgen van misbruik werken langdurig door. Misbruik is één van de meest schadelijke ervaringen. Met Nucleus Coaching herstel je op een diep niveau.

Verlies

Het verlies van dierbaren, werk of andere zaken geeft langdurig een gevoel van gemis, verdriet of wanhoop. Nucleus Coaching geeft het leven weer zin en richting.

Echtscheiding

Scheiden is een proces. De levenswijze aanpassen kost energie. Nucleus Coaching is heel geschikt om gemakkelijker je partner en ervaringen los te laten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laten we contact houden!

De Nucleus Methode is een methode in ontwikkeling. Er komen geregeld nieuwe inzichten bij waar jij als (aanstaand) coach je voordeel mee kunt doen. Wij delen deze inzichten graag. Ook houden we jou graag op de hoogte over de Nucleus Opleidingen die binnenkort weer starten en delen de ervaringen van medestudenten zowel tijdens als na de opleiding.

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen

Pin It on Pinterest

Share This